Снег

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
И официјална потврда :D Во Прилеп врни СНЕЕЕЕЕЕЕГ :D :D :D :D :D ама по малце битно снег е :D
Кај вас како е ?

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Како бе сонце ? :( Слушнав во некој делој на Скопје врнело

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како бе сонце ? :( Слушнав во некој делој на Скопје врнело
Врнеше, цели десет минути. Сега дожд врнеше до пред некоја минута па гледам сонцево зеде сила па пак го снема и сеа еве го пак се јави :) Се` видовме денес.

K

kalimer0

Гостин
Некаде слаб снег, некаде дожд, за утре беше најавен снег така да ова беше генерална проба :D
Но според ова во повеќето градови снег нема да видиме во наредните седум дена...

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Врнеше, цели десет минути. Сега дожд врнеше до пред некоја минута па гледам сонцево зеде сила па пак го снема и сеа еве го пак се јави :) Се` видовме денес.
Потврдувам за Колонија-Идризово :)
Утре ќе видиме,ама јас очекувам оваа зима да има убав снег :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Охрид не можиш да знајш дека ке заврнит. На секој пола сат се менвит времево, мада денеска се стремит за снег ама јас не верувам. Ке ни се исушит езероно џабе рампи ке редиме суша тешка:pos:

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
http://weather.yahoo.com/macedonia//skopje-482940/?unit=c

можете за секој град/регион да погледнете... тешко дека ќе има снег барем уште 1 недела :D

Не верувам јас во метерологија, ги гледам кај нас индијанцине во С.Рамне многу дрва испокрадиа оваа година, Главатарот им рече: ме виат нозеве, ми се затнаа синусиве, а еве и крајнициве ми се загноиа. Збирајте дрва што повеке многу снег ке паднит ова година. Метеролошка станица С. Рамне-Охрид подглаватар Лустерко , главатарот не дава интервјуа само наредби :icon_lol:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.048
Не верувам јас во метерологија, ги гледам кај нас индијанцине во С.Рамне многу дрва испокрадиа оваа година, ...
ја колку што сум информиран, тоа село е чисто македонско.
или сум грешка...

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
ја колку што сум информиран, тоа село е чисто македонско.
Да македонско е секако само јас така си ги викам затоа што живеам блуску до нив а имам и многу познаници Рамненци и секогаш ги зафркавам не знам зошто-чисто од забава

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Поради врнежи од снег, забрана за тешки моторни возила кон Стража
Сообраќајот на сите магистрални и регионални патни правци низ Македонија се одвива по влажни коловози.
Поради врнежи од снег и поголеми остатоци од снег на коловозот, воведена е забрана за движење на тешки товарни возила на планинските превои Стража и Маврово. За патничките возила нема забрана, но движењето е отежнато и затоа се препорачува исклучително внимателно возење и прилагодена брзина на движење на ваквите отежнати услови.
Поради почестата појава на поситни одрони низ клисурите и планинските превои, АМСМ препорачува крајно внимателно возење, прилагодена брзина на движење и одржување на потребното растојание помеѓу возилата. Од таму ги потсетуваат возачите дека треба задолжително да поседуваат зимска опрема во возилата.
OhridNews​

08.12.2011 15:20​

Прочитана е : 571 пат​

© 2011 Ohridnews.com​

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Шо му е бе на времето Прилеп снег а Штип грее сонце исто како у Јули месец..

Kajgana Shop

На врв Bottom