Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Ако некој треба да си ја пикне главата под кеса, тогаш тоа одамна си ти, но за жал ти си човек без срам и перде, па дури и кога ќе сватиш дека си матиран, продолжуваш да се тегавиш за некое зборче или фраза, како дете за сладолед.Па што? Ти рече дека фузијата може да се случи само и единствено во внатрешноста на ѕвездите. Јас ти покажав и друго место каде што може да се изведе нуклеарна фузија. Што значи јасно и директно го побив твоето смешно тврдење. А ти место да си ја ставиш главата во кеса од пуканки и да се засрамиш за лапсузот што го тресна, продолжуваш да попуваш...
Да! Непостои друг начин, освен фузија во внатрешноста на звездите, со кој би се создала толкава количина на тешки елементи, доволни за да се создадат планети како земјата!
Почни од наредните мои постови да се фаќаш и за пропуштени точки и запирки, којзнае, можеби ќе се најде некоја наивна душа која тоа ќе го види како аргумент и ќе ти поверува! Твоите манипулаторски и подли мисловни замки ти се залудни! Сите те знаат кој си на форумов!
Постојат напори да се направат такви реактори, но не постојат сеуште такви реактори! Но наместо да си ја признаеш грешката и да.....како беше понатаму со кесата за пуканки?Постојат и нуклеарни реактори на фузија, но се уште во експериментални услови, а не и комерцијални. Речиси сите нуклеарни физичари предвидуваат дека наскоро сите нуклеарни реактори на фисија ќе се заменат со фузионите, заради поголемата моќност и економичноста. Иран веќе го гради првиот голем нуклеарен реактор на фузија.
Ај да ти дадам и некое линкче, бидејќи на збор не ми веруваш:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5841241,00.html
www.sitel.com.mk/dnevnik/svet/iran-zapochna-studija-za-izgradba-na-reaktor-za-nuklearna-fuzija
Еве ти што се вели на линкот што си ми го постирал:
An international consortium of scientists hopes the ITER fusion reactor in France could usher in a new era of nuclear energy, although many are concerned about its rising costs and the prospect of more nuclear power.
Како што кажав, почни од сега и интерпункциски грешки да ми бараш!Дали хидрогенските бомби се наоѓаат во Универзумот? И врапчињата ќе ти одговорат со ДА на ова тривијално прашање. Сепак и во нив се случива нуклеарна физија. Значи не е точно твоето тврдење дека фузија може да има единствено во внатрешноста на ѕвездите.
Да небеше тврдоглав манипулатор ќе признаеше дека од научен аспект, процесот на создавање тешки елементи, е можен само во внатрешноста на звездите.
Бедо манипулаторска! Па еве кој ја начна таа позиција:Тргнуваш од атеистичка догматична позиција дека не постои Создател кој би ги создал потешките елементи и дека тие исклучиво се создавале спонтано согласно атеистичките хипотези и доаѓаш до атеистички заклучок. Сосема нормално. Доколку си во некоја кутија и во неа се вртиш во круг, колку и круга да свртиш, пак ќе си останеш во кутијата.
И сега кога твојата позиција ти се руши под нозе, манипулатосрки се вадиш на создател со волшебно стапче! Абе како не ти е срам, стварно не ми е јасно! Па имаш ли ти трошка срам во тебе кога лажеш и ќе те разодкријат вака?А кој научен труд докажал дека Сонцето е создадено пред Земјата?
Кој се врти во круг?