Како до работа во Афганистан?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
А исто така има и фирма DYN corp која се занимава со исто. И тамо е полесно да се помине али платите се помали, и имаш одмор после 6 месеци.
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:38 PM ---
Или џип евентуално од 30000 евра.. абе до еден што отиде у Авганистан не му текна тие пари да ги вложи во нешто паметно, да отоври некоја фирма да вработи луѓе , да прави обрт на парите..ни еден !
Види, ако џип го испунува и му е сон нека вози. Сите истото го зборат дека афганистанците се глупи што не инвестираат во некоја пример индустрија во градот за да живнеме сите. Пример сите афганистанци да инвестираат у градот ќе го диграт градот ке има за сите по некоја пара а за нив пак ке има највише. Ама ете џип му е сонот. Мене сонот ми е 3-4 години тамо и после да ме видат на дисковери некаде у Перу како трипам на Ayahuaska. :)
И после тие што возат џипови ке кажат Веспертајн е глуп, троши пари на глупости. :)

M

Moon Child

Гостин
Аха, а кои услови треба една девојка да ги исполнува за да отиде? :)
Досега се немам распрашувано, ме заинтересира сега:)

S

Shellshock nam67

Гостин
А исто така има и фирма DYN corp која се занимава со исто. И тамо е полесно да се помине али платите се помали, и имаш одмор после 6 месеци.
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:38 PM ---

Види, ако џип го испунува и му е сон нека вози. Сите истото го зборат дека афганистанците се глупи што не инвестираат во некоја пример индустрија во градот за да живнеме сите. Пример сите афганистанци да инвестираат у градот ќе го диграт градот ке има за сите по некоја пара а за нив пак ке има највише. Ама ете џип му е сонот. Мене сонот ми е 3-4 години тамо и после да ме видат на дисковери некаде у Перу како трипам на Ayahuaska. :)
И после тие што возат џипови ке кажат Веспертајн е глуп, троши пари на глупости. :)
interesen fenomen ova so dzipovite i vo ukraina sum videl nardot kaj masovno vozi dzipovi( prodavaa se od imot samo za da kupat dzip) i toa se bmw x5 a ziveat vo supi , ali biten im e imidzot pa makar da spiele i na ulica

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Услови ти се да знаеш англиски и да сакаш да идеш.. а за работно искуство ќе се нашминка тоа , исто и ти ќе се нашминкаш ко ќе идеш на интервју и ќе им збориш убаво англиски и ќе те примат.. женски полесно од машки примаат ;)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
како да се отиде во Афганистан/флуор ?
Единствен начин да одиш Афганистан е само по легален пат преку аплицирање на официалната страна на fluor. До пред 1 година постоеше начин да се оди да се плати пари односно првата плата за посредителот , но затвориа некој од регрутерите и од тогаш на ваму нема никакви шанси за ,,преку ред,, или за позиција што не им е потребна. Имам пополнувано документи и јас работев како некој вид посредник само преку medical дур беа во Скопје пуштивме колку што можевме ама тоа кратко траеше. Само да ти кажам доколку аплицираш направи си многу добро CV ,секој ден пракајго, има лимит на страната колку е дозволено во 1 месец и никогаш не менувај позиции затоа што малку е нелогично денес сум кувар утре електричар нема да поминиш преку нивните филтри, затоа што на секоја апликација мора да внесиш име и презиме итн.

Доколку имаш потреба од некој совет што не ти е јасно за таму или околу cv прашај ме ке ти кажам иначе Афганистан е право место за правење пари со спиење.;)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Мене ме интересира едно нешто...кој гарантира за безбедноста на работникот?
Никој не ти гарантира , во договорот под клаузули ти е наведено дека доколку се случи нешто, ние не одговараме. А и на самата апликација има дека се работи во воени и несигурни бази со минимални услови за живеење.
--- надополнето: Dec 7, 2011 5:05 PM ---
Немој ни да размислуваш за Афганистан, не е таму за девојки не можат да преживеат во такви услови. Претежно емотивно и психички се пореметени тие што биле, единствено ако нема излез и мора да оди тогаш одат, јас би ти препорачал бугарски пасош, патиките и Холандија на јагоди берење помалце пари ама барем ке се вратиш како што ке појдиш а можи и да останиш:)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Услови како за сите така и за тебе, бонус ке ти биде ако си згодна, и ако си “откачена“ за да се бориш амбициозно за подобра позиција. Значи имаш и шанси да запознаеш некој на повисока позиција и да му бидеш женска. Така кружат муабети дека не постои девојка од балкан отидена тамо а да остане поштена меѓу нозе.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Авганистан е најнебезбедната држава во светот за жените.
Авганистан воедно е нај небезбедна за секој не само за жени според сите испитувања од експерти државата се наога на прво место за налоша за живот според критериуми како : клима , географска местоположба , економска состојба , безбедност , законите на државата итн...

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
Услови како за сите така и за тебе, бонус ке ти биде ако си згодна, и ако си “откачена“ за да се бориш амбициозно за подобра позиција. Значи имаш и шанси да запознаеш некој на повисока позиција и да му бидеш женска. Така кружат муабети дека не постои девојка од балкан отидена тамо а да остане поштена меѓу нозе.
ubavo objasneto :)
--- надополнето: Dec 7, 2011 5:36 PM ---
Единствен начин да одиш Афганистан е само по легален пат преку аплицирање на официалната страна на fluor. До пред 1 година постоеше начин да се оди да се плати пари односно првата плата за посредителот , но затвориа некој од регрутерите и од тогаш на ваму нема никакви шанси за ,,преку ред,, или за позиција што не им е потребна. Имам пополнувано документи и јас работев како некој вид посредник само преку medical дур беа во Скопје пуштивме колку што можевме ама тоа кратко траеше. Само да ти кажам доколку аплицираш направи си многу добро CV ,секој ден пракајго, има лимит на страната колку е дозволено во 1 месец и никогаш не менувај позиции затоа што малку е нелогично денес сум кувар утре електричар нема да поминиш преку нивните филтри, затоа што на секоја апликација мора да внесиш име и презиме итн.

Доколку имаш потреба од некој совет што не ти е јасно за таму или околу cv прашај ме ке ти кажам иначе Афганистан е право место за правење пари со спиење.;)
тоа што казувас дека 1-ва плата ако му дадеш на посредникот незнам кој ти казал ама јас да ти кажам дека е лага ти ке му дадеш на регрутерот 1-ва пллата за џабе а тој што само ке пушта апликација и ако биде биде ако не на здравје бричење

T

Tetro

Гостин
Аф...
Авганистан уште малку ќе го исчистат, ќе се селат понатаму. Американците одат напред кон нови погледи.

Kajgana Shop

На врв Bottom