Како до работа во Афганистан?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
И како е таму? Шо работиш, шо кеш зимаш, какви се условите?
Зависи каков живот си имаш. Пример ако си работиш овдека у некоја добра фирма и си зимаш солидна плата да кажеме 500 евра тамо и нема да ти биде баш нај нај. Но! ако немаш работа, имаш не толку светла иднина, афганистан ти е добивка на лото. 3000+ евра ти е месечна плата. Имаш одмор од 20 дена после секои 3 месеци, платен превоз и сместување во Дубаи во некој хотел еден ден.
Тамо во афганистан зависи до база, ако си во мала база ке ти е дозволено све, теретана, играчница, туш, лаптоп, мобилен. Ако си во поголема тамо е построго. Јадењето некои многу го фалат као богата кујна, морска храна, пијалоци, од најобични до енергетски, се бесплатно. Тамо ти е подобро и од дома. Имаш за јадење и за спиење, и после 3 месеци имаш цел свет на дланка. Само да отвориш мапа и да фатиш која и да е дестинација низ светот.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Исто така да кажам еве дека другар ми од Скопје, му објаснив за флуор, му потпомогнав за резиме и за 2 недели откако аплицира, го викнаа и еве сега баш година направи тамо. Битно е да знаеш англиски, и да имаш некоја диплома - сертификат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
и после 3 месеци имаш цел свет на дланка. Само да отвориш мапа и да фатиш која и да е дестинација низ светот.

Или џип евентуално од 30000 евра.. абе до еден што отиде у Авганистан не му текна тие пари да ги вложи во нешто паметно, да отоври некоја фирма да вработи луѓе , да прави обрт на парите..ни еден !

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Aмерите кој може друг, у база си заедно со војска ..
И ја знам све за работа у Авг , имам и ЦВ , кој е заинтересиран бујрум, за 500 ден , све ќе објаснам и ќе му пратам ЦВ
Ама чекај, ти зборам за општа работа. Не за во војска. Ако уплатам на пример преку агенција и кој ќе ми ја гарантира безбедноста ако работам како градежник. :confused:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Добро да,јас си аплицирам секој месец,него така имам слушано дека у куманово некој човек праќал
Добро си чул праќаа порано , тачно е тоа, ама за сега не верувам дека има таква можност..многу построго е од порано
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:09 PM ---
Ама чекај, ти зборам за општа работа. Не за во војска. Ако уплатам на пример преку агенција и кој ќе ми ја гарантира безбедноста ако работам како градежник. :confused:
Све што работиш, работиш у база..значи од кујна па до електричар или градежник , све се работи у база.. надвор искачање нема , никако

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Или џип евентуално од 30000 евра.. абе до еден што отиде у Авганистан не му текна тие пари да ги вложи во нешто паметно, да отоври некоја фирма да вработи луѓе , да прави обрт на парите..ни еден !
тој да знаел како да ги чува и инвестира парите воопшто немало да оди во авганистан хаха:)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
тој да знаел како да ги чува и инвестира парите воопшто немало да оди во авганистан хаха:)
Абе да, ама најглупо од све е тоа што до пред да отиде во Авг возел старо југо или голф 3 максимум, а кога ќе се врати одма купуе џипови , БМВ-а , одма по кафани фрчат пари, по одмори..

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
ее ризик секогаш постои,крај краева и по тротоар да одиш не си 100 % безбеден камоли во воена зона ццц
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:15 PM ---
офф: Авганистан* се пишува на македонски.
има ваква тема .. http://forum.kajgana.com/threads/Работа-во-Авганистан.28160/
добро сум го утнал дека на англиски е afghanistan затоа ф место в ццц
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:17 PM ---
не се согласувм дека е така,барем откако ќе се врати од афга ќе живее пристоен живот,ако ништо друго

S

Shellshock nam67

Гостин
abe vlezi si vo kujnata kako eden moj drugar se iznajde meso :), ama koga ce frcat minite od minobacot e izidrzi togas imas tocno necela minuta da izbegas do skloniste :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Еве CiTro ти биди првиот, ти ја даваме тебе таа можност да заработиш пари и да отвориш некоја фирма па да не вработиш, нели, да направиш нешто корисно.
Абе да, ама најглупо од све е тоа што до пред да отиде во Авг возел старо југо или голф 3 максимум, а кога ќе се врати одма купуе џипови , БМВ-а , одма по кафани фрчат пари, по одмори..
Што има глупо во тоа?

S

Shellshock nam67

Гостин
ednas se zivee :) (y)
imase vo nova makedonija bas na ovaa tema za kumanovci

M

Moon Child

Гостин
Има ли женски што одат? Онака, чисто информативно :) И кои предиспозиции треба да ги имаат?

S

Shellshock nam67

Гостин
Има ли женски што одат? Онака, чисто информативно :) И кои предиспозиции треба да ги имаат?
ima gi zemaat vo kujnata :) pred nekoe vreme imase nasa drzavjanka pretepana vo americka baza vo Irak (pricina koj znae koja ) i toa vo teska sostojba donesena so helikopter vo Nato baza vo Germanija

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:15 PM ---

не се согласувм дека е така,барем откако ќе се врати од афга ќе живее пристоен живот,ако ништо друго
доколку немаш извор од каде да ти доаѓаат пари, за година дена ќе ги поебеш и пак клошар ќе бидеш

Kajgana Shop

На врв Bottom