Како до работа во Афганистан?

И како е таму? Шо работиш, шо кеш зимаш, какви се условите?
Зависи каков живот си имаш. Пример ако си работиш овдека у некоја добра фирма и си зимаш солидна плата да кажеме 500 евра тамо и нема да ти биде баш нај нај. Но! ако немаш работа, имаш не толку светла иднина, афганистан ти е добивка на лото. 3000+ евра ти е месечна плата. Имаш одмор од 20 дена после секои 3 месеци, платен превоз и сместување во Дубаи во некој хотел еден ден.
Тамо во афганистан зависи до база, ако си во мала база ке ти е дозволено све, теретана, играчница, туш, лаптоп, мобилен. Ако си во поголема тамо е построго. Јадењето некои многу го фалат као богата кујна, морска храна, пијалоци, од најобични до енергетски, се бесплатно. Тамо ти е подобро и од дома. Имаш за јадење и за спиење, и после 3 месеци имаш цел свет на дланка. Само да отвориш мапа и да фатиш која и да е дестинација низ светот.

Исто така да кажам еве дека другар ми од Скопје, му објаснив за флуор, му потпомогнав за резиме и за 2 недели откако аплицира, го викнаа и еве сега баш година направи тамо. Битно е да знаеш англиски, и да имаш некоја диплома - сертификат.

и после 3 месеци имаш цел свет на дланка. Само да отвориш мапа и да фатиш која и да е дестинација низ светот.

Или џип евентуално од 30000 евра.. абе до еден што отиде у Авганистан не му текна тие пари да ги вложи во нешто паметно, да отоври некоја фирма да вработи луѓе , да прави обрт на парите..ни еден !

Aмерите кој може друг, у база си заедно со војска ..
И ја знам све за работа у Авг , имам и ЦВ , кој е заинтересиран бујрум, за 500 ден , све ќе објаснам и ќе му пратам ЦВ

Ама чекај, ти зборам за општа работа. Не за во војска. Ако уплатам на пример преку агенција и кој ќе ми ја гарантира безбедноста ако работам како градежник. :confused:

Добро да,јас си аплицирам секој месец,него така имам слушано дека у куманово некој човек праќал

Добро си чул праќаа порано , тачно е тоа, ама за сега не верувам дека има таква можност..многу построго е од порано
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:09 PM ---
Ама чекај, ти зборам за општа работа. Не за во војска. Ако уплатам на пример преку агенција и кој ќе ми ја гарантира безбедноста ако работам како градежник. :confused:

Све што работиш, работиш у база..значи од кујна па до електричар или градежник , све се работи у база.. надвор искачање нема , никако

Или џип евентуално од 30000 евра.. абе до еден што отиде у Авганистан не му текна тие пари да ги вложи во нешто паметно, да отоври некоја фирма да вработи луѓе , да прави обрт на парите..ни еден !

тој да знаел како да ги чува и инвестира парите воопшто немало да оди во авганистан хаха:)

тој да знаел како да ги чува и инвестира парите воопшто немало да оди во авганистан хаха:)

Абе да, ама најглупо од све е тоа што до пред да отиде во Авг возел старо југо или голф 3 максимум, а кога ќе се врати одма купуе џипови , БМВ-а , одма по кафани фрчат пари, по одмори..

ее ризик секогаш постои,крај краева и по тротоар да одиш не си 100 % безбеден камоли во воена зона ццц
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:15 PM ---
офф: Авганистан* се пишува на македонски.
има ваква тема .. http://forum.kajgana.com/threads/Работа-во-Авганистан.28160/
добро сум го утнал дека на англиски е afghanistan затоа ф место в ццц
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:17 PM ---
не се согласувм дека е така,барем откако ќе се врати од афга ќе живее пристоен живот,ако ништо друго

abe vlezi si vo kujnata kako eden moj drugar se iznajde meso :), ama koga ce frcat minite od minobacot e izidrzi togas imas tocno necela minuta da izbegas do skloniste :)

Еве CiTro ти биди првиот, ти ја даваме тебе таа можност да заработиш пари и да отвориш некоја фирма па да не вработиш, нели, да направиш нешто корисно.
Абе да, ама најглупо од све е тоа што до пред да отиде во Авг возел старо југо или голф 3 максимум, а кога ќе се врати одма купуе џипови , БМВ-а , одма по кафани фрчат пари, по одмори..

Што има глупо во тоа?

ednas se zivee :) (y)
imase vo nova makedonija bas na ovaa tema za kumanovci

Има ли женски што одат? Онака, чисто информативно :) И кои предиспозиции треба да ги имаат?

Има ли женски што одат? Онака, чисто информативно :) И кои предиспозиции треба да ги имаат?

ima gi zemaat vo kujnata :) pred nekoe vreme imase nasa drzavjanka pretepana vo americka baza vo Irak (pricina koj znae koja ) i toa vo teska sostojba donesena so helikopter vo Nato baza vo Germanija

--- надополнето: Dec 7, 2011 4:15 PM ---

не се согласувм дека е така,барем откако ќе се врати од афга ќе живее пристоен живот,ако ништо друго

доколку немаш извор од каде да ти доаѓаат пари, за година дена ќе ги поебеш и пак клошар ќе бидеш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom