3 години од смртта на Александрос Григоропоулос

A

AnFem

Гостин
На 6-ти декември, 2008, беше убиено 15 годишно дете, од страна на полицаец. Настанот се одвивал во Грција, Атина, за време на протестите, кои биле резултат на општото незадоволство поради глобалната економска криза.

Наводно, полицаецот пукал во самоодбрана откако група млади момчиња се обиделе да извршат физички напад, НО постојат видеозаписи и очевидци кои тврдат дека немало никаков обид за физички напад од страна на групата.

СТОП ЗА ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ!

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
ова момче беше иницијална каписла за протестите против грчката влада

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
Ништо страшно,имаат подршка од мене,нека се истепат меѓусебе
--- надополнето: Dec 6, 2011 7:33 PM ---
Ништо страшно,имаат подршка од мене,нека се истепат меѓусебе.
--- надополнето: Dec 6, 2011 7:34 PM ---
Ништо страшно,имаат подршка од мене,нека се истепат меѓусебе.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Поддршка од мене,не дека тоа ќе смени нешто кај нив кога и самите борци за правда на крај стануваат тирани страшни.

A

AnFem

Гостин
Поддршка од мене,не дека тоа ќе смени нешто кај нив кога и самите борци за правда на крај стануваат тирани страшни.
Што не мора да значи. Имаш докази дека тоа било така? (Немој само тоа комуњарите да ми ги спомнуваш, јас зборувам за анархисти)

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Стоп за анархистички и комунистички срања!!Да ја исчистиме Европа од небањати, неисперени морони наречени анархисти(y)Ни сапун неможе да се направи од нив.

A

AnFem

Гостин
Стоп за анархистички и комунистички срања!!Да ја исчистиме Европа од небањати, неисперени морони наречени анархисти(y)Ни сапун неможе да се направи од нив.
А да поразговараш со психијатар? Можеби сеуште има надеж.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Што не мора да значи. Имаш докази дека тоа било така? (Немој само тоа комуњарите да ми ги спомнуваш, јас зборувам за анархисти)
па добро целта на анархистите е да нема држави скроз и никаква управа ништо а сепак сите да си живееме спокојно што е невозможно :) и поради тоа неможе да има доказ за нешто што никогаш не било а нема ни да биде реално .. иначе пак имаат протести у атина за ова или само така а полициската бруталност е муабетот у темава ?

A

AnFem

Гостин
па добро целта на анархистите е да нема држави скроз и никаква управа ништо а сепак сите да си живееме спокојно што е невозможно :) и поради тоа неможе да има доказ за нешто што никогаш не било а нема ни да биде реално .. иначе пак имаат протести у атина за ова или само така а полициската бруталност е муабетот у темава ?

Има тема за анархија, таму ќе дискутираме дали е возможно или не. Инаку да, темава е и против полициската бруталност, нешто кое може секому да му се случи... воедно сакав и да потсетам каков немил настан се случил на овој ден, без разлика на нацијата, УБИЛЕ ДЕТЕ, АЛО! Утре тоа може да биде и вашето!

А за протести, ти си побликсу од мене до Грција, гледај дали ќе наслушнеш нешто :)
Види, очекувам вести утре, задутре. Од тогаш има протести секоја година, имаше дури и во Македонија, во знак на солидарност.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Има тема за анархија, таму ќе дискутираме дали е возможно или не. Инаку да, темава е и против полициската бруталност, нешто кое може секому да му се случи... воедно сакав и да потсетам каков немил настан се случил на овој ден, без разлика на нацијата, УБИЛЕ ДЕТЕ, АЛО! Утре тоа може да биде и вашето!

А за протести, ти си побликсу од мене до Грција, гледај дали ќе наслушнеш нешто :)
Види, очекувам вести утре, задутре. Од тогаш има протести секоја година, имаше дури и во Македонија, во знак на солидарност.

па незнам не сум чул затоа прашувам иначе во ред се протести против полициска бруталност има не викам јас дека нема и кај нас кога беа за Мартин тие протести на некој од првите протести бев и ми се згорзија и никат не отидов веке , а овие во Атина стварно беа јаки ама не ми се верува пак за тоа да протестираат имаат поголеми проблеми

Kajgana Shop

На врв Bottom