HTC Desire

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Dali znae nekoj da mi napravi updete na HTC Sense, zosto gledam na youtube ima so 3.0 sense? :)

Dali znae nekoj da mi napravi updete na HTC Sense, zosto gledam na youtube ima so 3.0 sense? :)
Јас мислам дека официјален апдејт од страна на HTC нема. Значи оние што го направиле го флеширале телефонот со ром. И не би ти препорачал бидејќи некои велат дека ќе се успори тел и батерија ќе е слаба мн.

Неможеш, само може да инсталираш кастом ром што има сенс 3-ка
Точно така, мој другар инсталираше custom rom со Sense 3.0 на Desire HD и многу добро изгледа а и побрз му е сега телефонот, нема сецкање/lag.

Ако може мала помош, до крајов на месецов ќе зимам Desire (се надевам дека е добар избор), али не ми е јасно (не сум многу во мобилните), која андроид верзија ќе ја има, и како ќе можам да користам апликации на "црно" (сум видел по торенти милион апликации), дали во исто време ќе може да купувам од андроид маркетот?

Ако може мала помош, до крајов на месецов ќе зимам Desire (се надевам дека е добар избор), али не ми е јасно (не сум многу во мобилните), која андроид верзија ќе ја има, и како ќе можам да користам апликации на "црно" (сум видел по торенти милион апликации), дали во исто време ќе може да купувам од андроид маркетот?

Eclair 2.1 доаѓа фабрички, но имаш за него да си го направиш Froyo 2.2

Eclair 2.1 доаѓа фабрички, но имаш за него да си го направиш Froyo 2.2
Не, грешка си, најнов официјален за него е 2.3.3 Gingerbread, 100 % сум сигурен, кога ке се вклучиш на Wi-Fi автоматски прашува дали сакаш да се апдејтира (over the air или OTA) или најсигурно со USB кабел па преку PC. За ICS нема шанси ама Gingerbread сигурно. :)
--- надополнето: Dec 6, 2011 4:46 PM ---
Официјална ке ја добиеш 2.3.3 (Gingerbread) софтвер верзијата, а за инсталација на апликации можеш да ставиш што сакаш, дури и нон-маркет апликации, било што ке ти се допадне. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom