UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Челзи и Валенсија имаат исти бодови, но Челзи е пред Валенсија... знае некој дали на пр. со 2-2 Валенсија би идела понатаму?

i.) higher number of points won in the group games between the teams in question
ii.) superior goal difference in the group games between the teams in question only
iii.) higher number of goals scored in the group games between the teams in question only
iv.) higher number of goals scored away from home in the group games between the teams in question only
v.) superior goal difference from all group games
vi.) higher number of goals scored from all group games

мене според правилата ми се чини дека на Валенсија им одговара и 2-2 со оглед на тоа дека првиот дуел заврши 1-1.
Јас колку што знам единствен нерешен резултат што му одговара на Челзи е 0-0. Секое реми со голови и одговара на Валенсија.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Челзи и Валенсија имаат исти бодови, но Челзи е пред Валенсија... знае некој дали на пр. со 2-2 Валенсија би идела понатаму?

i.) higher number of points won in the group games between the teams in question
ii.) superior goal difference in the group games between the teams in question only
iii.) higher number of goals scored in the group games between the teams in question only
iv.) higher number of goals scored away from home in the group games between the teams in question only
v.) superior goal difference from all group games
vi.) higher number of goals scored from all group games

мене според правилата ми се чини дека на Валенсија им одговара и 2-2 со оглед на тоа дека првиот дуел заврши 1-1.
На Челзи му одговара победа или 0:0 се друго е во корист на Валенсија :D

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
^ Да така е... затоа што Челзи има +6 Goal difference а Валенсија +8, така да и 1-1 би им одговарало. Епа топ, би требало добар фудбал да падне.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
а се гледа прво меѓусебниот дуел па потоа гол разлика нели?
бидејќи во случај на нерешено 2:2 валенсија има подобар меѓусебен дуел,а на пример челзи да има подобра гол разлика?
кој оди понатаму?

на тој форумот што врши анализа за лш пишуваше дека на борусија и треба победа од 7:0 за да оди понатаму,но ако се гледа меѓусебен дуел и треба победа од 4:0 и Олимпијакос да изгуби од арсенал.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
значи се глеа прво мегусебниот дуел затоа на Валенсија и одговара секое нерешено освен 0-0 а Дортмунд ако победи 4-0 и Арсенал тепа тогаш Дортмунд завршуваат 2ри. И незнам која војна Румениге не збори само за Сити збори за сите тие што трошат со милионски загуби дека така нема ни да земат лиценца за учествување во европа коа ке почне да се употребува ФФП а и самиот Манчини ги фалеше баерн

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
а се гледа прво меѓусебниот дуел па потоа гол разлика нели?
бидејќи во случај на нерешено 2:2 валенсија има подобар меѓусебен дуел,а на пример челзи да има подобра гол разлика?
кој оди понатаму?

на тој форумот што врши анализа за лш пишуваше дека на борусија и треба победа од 7:0 за да оди понатаму,но ако се гледа меѓусебен дуел и треба победа од 4:0 и Олимпијакос да изгуби од арсенал.
Челзи е -2 во голови ако идат на реми мора да е 0:0 ( одат понатаму без примен гол дома) оти ако примат гол ојдеа :D
Дортмунд шо и да направе дека нема да помине :D
Олимпијакос ќе го победи Арсенал ;)

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Челзи е -2 во голови ако идат на реми мора да е 0:0 ( одат понатаму без примен гол дома) оти ако примат гол ојдеа :D
Дортмунд шо и да направе дека нема да помине :D
Олимпијакос ќе го победи Арсенал ;)
во овој случај да,но прашав на пример ако челзи имаше подобра гол разлика,а валенсија подобар меѓусебен дуел кој би идел понатаму? :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
во овој случај да,но прашав на пример ако челзи имаше подобра гол разлика,а валенсија подобар меѓусебен дуел кој би идел понатаму? :)
е за жал нема подобра гол разлика :D Челзи ќе одеше понатаму освен ако не изгубеше. :гик:
А Дортмунд коа ќе го победе Марсеј 4:0 нека ми пуштат сигнал ќе и се јавам :pos:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Да видиме како ќе изигра Челзи коа му гори под нозе ..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
o_O

Никој не го рецка Мансини па си праи да му е интересно? :unsure:
Ех сеа :) Румениге цело лето уште од трансферот на Боатенг колку што знам ги кривеше Сити зошто трошеле многу , не е ова од вчера :)

Него што се однесува до ова, мое мислење е нека си троши кој колку сака ако му се може. А сите што мислат дека ФФП ќе ги ограничи Сити се лажат зошто како што летово ги продадоа правата за името на стадионот, ќе направат нешто слично и другото лето и пак ќе се на пол-позиција што се вели.

M

Mario Gómez

Гостин
Се согласувам и ја дека Баерн-Сити не требаше да иде у среда, стварно ќе играме без 5-6 првотимци.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ако не тепа вечер Челзи АВБ нека спреми куферите, секоја година премиерлигашите се пласирани пред последното коло ама оваа година ќе биде жустро. Утре Манчестер ќе има иста ситуација како денеска со Челзи.

За вечер само Леверкузен е сигурен патник за нокаут фазата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom