Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ме интересира нешто, а прашањево е до навиачите на шкендија.
Мики даде убав гол против некого, мислим дека беше исто Охрид (во куп)? Еве и денеска дал гол, па ме интересираше дали и првиот го постигна таму?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.398
Поени од реакции
25.238
Многу многу не се замарам со МФЛ1 и искрено ми е сеедно кој ќе е прв, а кој ќе испадни...ама овај натпревар смрдеше, и тоа ЕПТЕН смрдеше!
И јас бев на утакмицата и морам да се сложам со тебе и да признам дека... Во две полувремиња како да видов две различни утакмици.
Измрзнав таму, се наврнав, лајно се напрајв, и за шо... жално е ова, ептен. Најмногу спрема нас обичниве симпатизери.

Ми се згади од Прва МФЛ и воопшто од "фудбалот" во нашава држава.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Тоа е тоа, нека ви ги тепаат таму играчите па вие пуштајте им утакмици.
Чудна работа, Охрид и Силекс им пуиштаат на Шкендија, а против Вардар и Металург играат како да е финале на ЛШ...
3:50 Сега сме се увериле дека Охрид игра најдобар фудбал хахахахаха
Овој Антиќ е стварно будалетинка :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.398
Поени од реакции
25.238
Чудна работа, Охрид и Силекс им пуиштаат на Шкендија, а против Вардар и Металург играат како да е финале на ЛШ...
Јас цел живот сонував да го видам Охрид во Прва лига, ама после ова што го видов денес, го сфатив баш тоа што си го напишал (болдираното) и сум крајно разочаран.... Изгинавме против Вардар, Металург, Работнички, Напредок и ред други... а со Шкендија беше толку.... катастрофално.
Немам што друго да коментирам.
Десет полицајци застанале на врата да претресуваат, дваесет полицајци влегоа на терен само за да ги одбранат судиите и играчите на Шкендија од некакво "насилие", а таму нивни навивачи влегоа и им дадоа ќотек на неколку наши играчи. И што е најголема иронија, таму меѓу 2-3ца кои беа удрени, најголем ќотек јаде Егзон Белица кој во составот тогаш беше единствен албанец, која иронија еј, проста работа. :pos:
После оваа утакмица денес ќе се одјавам од темава и само ќе ја читам, ретко ако напишам пак нешто за Охрид, разочаран сум пред се од Антич, газот го продаде за 20тина илјади евра од кои верувам дека играчите ќе видат еден голем КУР и ништо друго, иако рака на срце редно време е и тие да видат некој денар... 8 месеци без плата не е мала работа.
Ама тој денар ако им дојде, да им е срам што им дојде од џебот на Шкендија.
Во ред е да му допуштиш на некој македонски тим бод, три бода, ама да изгиниш против македонски клубови, а толку лесно да се продадеш на албанци (извинете, не ширам национална омраза) во случајнов така е, е крајно разочарувачки.
Извинење до симпатизерите на Шкендија од форум, има неколку души како Тони и други што ги почитувам, ама тоа е реалноста, ни вие не очекувавте Шкендија да победи, дури и во кладилница не ја уплаќаа беше блокирана.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
i vardar lani ni pustija srede skopje..pa covece malce objektivnost upm..ne samo tastatura pred sebe i leci frustracii..ama ajde,sekoj si ima svoja maka :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
i vardar lani ni pustija srede skopje..pa covece malce objektivnost upm..ne samo tastatura pred sebe i leci frustracii..ama ajde,sekoj si ima svoja maka :)
Лани 70% од мечевите ни беа наместени, а ти за Силекс си се фатил.
Ако не памтиш лани Силекс бајаги ви помогна да стигнете до титулата. Ви ја пушти на вас во 90-та минута, а на Металург им барале пари за да им ја пуштат и на нив. Металург не прифатиле и изгубија златни бодови и во Кратово а и во Скопје ако не се лажам...
Нема везе тоа, нивна работа...
Ама за Охрид не ми е јасно. Нивните фудбалери беа нападнати кај вас, и одседнаш они ви ја пуштаат возвратната утакмица...
Нема логика...

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Лани 70% од мечевите ни беа наместени, а ти за Силекс си се фатил.
Ако не памтиш лани Силекс бајаги ви помогна да стигнете до титулата. Ви ја пушти на вас во 90-та минута, а на Металург им барале пари за да им ја пуштат и на нив. Металург не прифатиле и изгубија златни бодови и во Кратово а и во Скопје ако не се лажам...
Нема везе тоа, нивна работа...
Ама за Охрид не ми е јасно. Нивните фудбалери беа нападнати кај вас, и одседнаш они ви ја пуштаат возвратната утакмица...
Нема логика...
ova ne te lici ako si +18 stvarnoo..svetot na bajkite -Rekla kazala,Insajderski raboti od prva raka mislis deka kazuvas a ispaga mnogu detski ..i pod uslov da e taka,toa odi poinaku...a ne sekomu so ke mu tekne ovde FILMOVI da raskaze(epten ovie turskite,teori na zavera imat vlijanie) pozdrav...
p.s Sileks pak se soglasil da ni pusti vo nedela za 10.000 e :icon_lol:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Па добро бе, шо снимиле овие ? :tapp:
Ни пола од најаките шанси не се прикажани...
Толку им е капацитетот, ама кога нема други снимки и ова е солидно...
Гледам по мечевите на Вардар дека пола од шансите фалат на видеата...
--- надополнето: Dec 6, 2011 12:24 AM ---
ova ne te lici ako si +18 stvarnoo..svetot na bajkite -Rekla kazala,Insajderski raboti od prva raka mislis deka kazuvas a ispaga mnogu detski ..i pod uslov da e taka,toa odi poinaku...a ne sekomu so ke mu tekne ovde FILMOVI da raskaze(epten ovie turskite,teori na zavera imat vlijanie) pozdrav...
Што испаѓа детски, божем незнаеме како одат работите во Мак фудбалот. И тоа му кажуваш на човек што следи интензивно веќе 12-3 години...
И сами си знаете дека е така, мада не влијаеше многу тоа во борбата за титулата и заслужено бевте прваци.
Се виде годинава клолку може да победите на ненаместено гостување ;)

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Толку им е капацитетот, ама кога нема други снимки и ова е солидно...
Гледам по мечевите на Вардар дека пола од шансите фалат на видеата...
--- надополнето: Dec 6, 2011 12:24 AM ---

Што испаѓа детски, божем незнаеме како одат работите во Мак фудбалот. И тоа му кажуваш на човек што следи интензивно веќе 12-3 години...
И сами си знаете дека е така, мада не влијаеше многу тоа во борбата за титулата и заслужено бевте прваци.
Се виде годинава клолку може да победите на ненаместено гостување ;)
i nie mestime ovaa godina :) jbg,rekov objektivnost ama ocigledno za skendija toa ne vazii :)
p.s i na partizan mu pustivme drugo poluvreme na JNA, se zboruva za 60.000 e :icon_lol::icon_lol:

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Тие филмови во 1МФЛ (за жал) се базирани според вистински приказни... имало и секогаш ќе имат наместени натпревари (во нив спаѓа Шкендија и останати финансиски моќни клубови).
Еве уште еднаш ќе спомнам, одлично се познавам со сите играчи на ФК Охрид па деновиве ќе разговарам со нив да видам шо ќе кажат....

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Тие филмови во 1МФЛ (за жал) се базирани според вистински приказни... имало и секогаш ќе имат наместени натпревари (во нив спаѓа Шкендија и останати финансиско моќни клубови).
Еве уште еднаш ќе спомнам, одлично се познавам со сите играчи на ФК Охрид па деновиве ќе разговарам со нив да видам шо ќе кажат....
Bas me interesira :) bidejki 1000 % odgovorno tvrdam od skendija ni 1 skrsen denar nemat dobieno..NEMA PARI bate,ni kaj vas ni kaj nas...Pozz

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Bas me interesira :) bidejki 1000 % odgovorno tvrdam od skendija ni 1 skrsen denar nemat dobieno..NEMA PARI bate,ni kaj vas ni kaj nas...Pozz
Кога се работи за Антиќ и за ваква утакмица ... верувај, се лажеш дека немало нишо ;)

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Кога се работи за Антиќ и за ваква утакмица ... верувај, се лажеш дека немало нишо ;)
ne znam za ohrid,koj moze,kade i za kolku(toa ne znam,ne me mozam da siram teorii) rekov skendija ne e vo nikakva polozba pari da dade...NEMA

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom