Ако морам да одберам: татковината или парите, што би одбрал?

Кој е вашиот избор?

• Вкупно гласачи
    360
A

Antigona

Гостин
Извини!!!!А како е во странство?Тоа од лично искуство го пишуваш или некој ти прераскажувал,па си се разочарал.Што ти фали овде?

Јас сум во странство и тоа во буквална смисла на зборот странство насекаде по светов бидејќи таква ми е работата. Навистина не сакам да се повторувам, па кога ќе имаш време и желба разлистај ја темата неколку страни наназад па ќе видиш што имам коментирано.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Дечко гледам се мачиш многу да изиграваш нешто и не лупетај од памет коа немаш појма ни каде сум ни колку сум платена само и само да ми „докажеш“ дека МК не е вукојебина. Да тоа го правиш. Ај уживкај си ;)
Самата ти си се пофали дека си соодветно платена за твојот труд, не измислувам јас. Уствари мене ме боли туки ти кај си, што работиш и колку заработуваш. Само престани да плукаш по земјава. ОДАБИ!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.307
Поени од реакции
26.212
Не се замарај, на дечкото ова му е работа. Имам слушнато дека 300 денари давале дневница, плус бесплатен интернет (од штабот). Така да на овој начин тој работи и придонесува за татковината, ти текнува?
100 евра е дневницата, лошо те информирале...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.307
Поени од реакции
26.212
Уште полошо...
Не бе зашто лошо. Ете решение, сите членови на партија, сите пишуваме по форуми, по 100 евра дневница и немаме никаков проблем. Што бараш во странство тогаш? Ете ти 3000 евра плата во Македонија и тоа за пишување на форум. :pos:

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Не бе зашто лошо. Ете решение, сите членови на партија, сите пишуваме по форуми, по 100 евра дневница и немаме никаков проблем. Што бараш во странство тогаш? Ете ти 3000 евра плата во Македонија и тоа за пишување на форум. :pos:
Да... видиш не ми текнало на тоа:cuc:

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
so tebe sum brat
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:03 AM ---
tatkovina si e tatkovina ama so deka nema fajde be propadjame begaj stranstvo i uzivaj
за да не пропаднеме скрос седи тука не бегај и не се лигуши зш веке нема ни у странство :mad:
--- надополнето: Dec 5, 2011 7:04 PM ---
Не се замарај, на дечкото ова му е работа. Имам слушнато дека 300 денари давале дневница, плус бесплатен интернет (од штабот). Така да на овој начин тој работи и придонесува за татковината, ти текнува?
ти и таа мацата кој знае што све би сработиле за пари а ако нудите некави услуги кажете да ви најдеме муштерии

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
ти и таа мацата кој знае што све би сработиле за пари а ако нудите некави услуги кажете да ви најдеме муштерии
Да, продавам тросед и двосед... 2500 денари.
Најди ми муштерии.:tapp::tapp:

Настрана од оф-топик, ако имаш нешто да кажеш кажи, ако имаш нешто мене лично да ми кажеш имаш ПП.

Фала чао.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
Да, продавам тросед и двосед... 2500 денари.
Најди ми муштерии.:tapp::tapp:

Настрана од оф-топик, ако имаш нешто да кажеш кажи, ако имаш нешто мене лично да ми кажеш имаш ПП.

Фала чао.
гледам многу убаво лижете па прашувам дали би лижеле за пари ти и таа мацата :cool:

П

Пепси_

Гостин
Во помали места може да дават помали плати,ама затоа и трошоците за живот се помали.Земаат по 9000 и работат по 12 саати ама доброволно,никој не ги тера со сила.Издавав кола за такси.Рентачот работеше двократно 6+6 и секој ден ми даваше по 700 денари.Кажуваше дека месечно заработува околу 45-50000 од кои мене ми даваше 21-22000.Со останатите пари ја одржуваше колата и живееја со сопругата и двете деца,а исто така и сопругата негова придонесуваше со некои 7-8000 денари.Сега и тој има сопствена кола вози такси и живее добро.И јас и тој се снајдовме,останавме во Македонија.
Не се продадовме
--- надополнето: Dec 4, 2011 10:33 PM ---

Нема да праам математики ама со 210000 живеам,се ни е платено и немам никакви долгови,а исто така и пишав АКО САКАШ ЛУКСУЗ ДА СИ ПРАИШ НИ 100000 НЕМА ДА ТИ СТИГНАТ.А вие дете дали знаете што е нормален живот па јадете слатки :гомце::гомце::гомце:.
Ајде опиши го твојот прекрасен живот и да видиме дали ти си нормален и колку ти е нормален животот.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
гледам многу убаво лижете па прашувам дали би лижеле за пари ти и таа мацата :cool:
Дај бе малце качете тоа IQ-то !
Ти си третиот денеска што го пријавувам за вакви дебилски мислења. Дај малце тоа мозокот уклучете.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Другар Ctrkantia, ако сакаш да дискутираш, тогаш дискутирај, а не да шерифуваш на темава!
Најискрено ми се сере од твоите постови. Таксист со 50.000 месечно, и плус ти 21000 од истото возило? Такви приказни оди кажувај на некој со IQ помал од 80. Човече мислам дај освести се малку дека не се сите глупи и да веруваат во тие приказни.
Искрено да ви кажам на сите тука, најголемата придобивка при заминувањето од Македонија за мене не беа парите. Најголемата придобивка беше чувството дека државата не те ебе во здрав мозок. Луѓето во Македонија се израснати со тоа чувство и разбирам дека за некои е несватливо дека не треба да биде така (читај форумски патриоти).

И пак ќе прашам зошто патријотите се бунат кога некој сака да ја напушти државата? Дај просветлете ме? Помалку народ во МК, помала конкуренција за нив, поголема шанса да успеат.
Не знам нешто не ми е јасно тука.

Кој сака нека седи во државава,кој не нека скрши глава каде сака ама да не :гомце: по државава дека било како во вукојебина идека само со врски и пари се просперирало.
Од штабот добивам по 200 евра а не по 100 да знаете,да не ширите афери.
Тие 200 евра ги тргам на страна за моите деца да имаат квалитетно образование

Јасно и гласно напишано,а цитира кој како му одговара

ctrkantia напиша:
Во помали места може да дават помали плати,ама затоа и трошоците за живот се помали.Земаат по 9000 и работат по 12 саати ама доброволно,никој не ги тера со сила.Издавав кола за такси.Рентачот работеше двократно 6+6 и секој ден ми даваше по 700 денари.Кажуваше дека месечно заработува околу 45-50000 од кои мене ми даваше 21-22000.Со останатите пари ја одржуваше колата и живееја со сопругата и двете деца,а исто така и сопругата негова придонесуваше со некои 7-8000 денари.Сега и тој има сопствена кола вози такси и живее добро.И јас и тој се снајдовме,останавме во Македонија.​
Не се продадовме

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
Дај бе малце качете тоа IQ-то !
Ти си третиот денеска што го пријавувам за вакви дебилски мислења. Дај малце тоа мозокот уклучете.
абе море акни ја таа глаата празна од зид да ти дојде малку струја глеам и и со слаб напон си бил кај прочита дека сум напишал нешто дебилско убаво те прашав дали би лижел за пари пошто гледам само тебе не ти чинело во државава а на другиве им е супер а тоа што си ме пријавил јас сега ке те пријавам 100 пати не еднаш море на секое уклучување и дај одговори на прашањево дали би лижел за пари ?????????

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Би се жртвувал за татковината кога би знаел дека вреди, ама во овој случај - да се жртвуваш за татковината, а таа да те краде, да те омаловажува, да те лаже... извинете, простете ми!

Kajgana Shop

На врв Bottom