- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.774
- Поени од реакции
- 9.898
Aбе јак ти е муабетов.. мислиш 41 е и Хитлер бомбардиралКоја татковина кои бакрачи овде умрени сме само треба да не закопаат.
Aбе јак ти е муабетов.. мислиш 41 е и Хитлер бомбардиралКоја татковина кои бакрачи овде умрени сме само треба да не закопаат.
Гледам сите ги закопааКоја татковина кои бакрачи овде умрени сме само треба да не закопаат.
Убава песната, за едно време кога уште живееа идеалите Ама без пари не ми треба ни роден крај ни да ја гледам фамилијата кај што мизерува, а за татковината ме боли единаесетиот прст на левата ракаЗа таквите како тебе
http://www.youtube.com/watch?v=1j7lXsn34ME&feature=related
А мислиш не?Aбе јак ти е муабетов.. мислиш 41 е и Хитлер бомбардирал
Па ако сакаш да се помачиш и тука можеш да најдеш каква таква работа а не да бадијалџиш по форуми и плукаш по татковинатаУбава песната, за едно време кога уште живееа идеалите Ама без пари не ми треба ни роден крај ни да ја гледам фамилијата кај што мизерува, а за татковината ме боли единаесетиот прст на левата рака
Што ти е чудно..имаш луѓе на кои само парите им се идеал у живот..за женските да не зборам..пари, силикони,скапа шминка, пијанчење по кафани, кршење кревети по хотели,скапи летувања и сл.. Нешто ко ова, се заљубила младава до уши као демек..Па ако сакаш да се помачиш и тука можеш да најдеш каква таква работа а не да бадијалџиш по форуми и плукаш по татковината
Еми баце, не мислам дека заслужувам да црнчам на (болдираното) затоа шо максимално шо ќе „спечалам“ се 5000-6000 со кои шо не се доплаќаат сметки па камоли друго, не мислам дека заслужувам страв да основам фамилија со нешто шо не може да се нарече плата, или ако основам не мислам дека семејството ниту моите и/или неговите родители заслужуваме тие да не носат на грб додека ние ја љубиме таткковината и го полниме буџетот со без врска даноци итн...Па ако сакаш да се помачиш и тука можеш да најдеш каква таква работа а не да бадијалџиш по форуми и плукаш по татковината
Да те прашам, тебе ако ти сечат струја оти имаш 4 неплатени сметки, уште малку водата ќе ти ја сечат, немаш пари пример за Велигден да си купиш нова облека па камоли друг пат во годината, одвај можеш да закрпиш за огрев на зима или се задолжуваш или плус имаш 2 дечиња и ти и жена ти со по 6000 не можете ништо да им купите, одат приоблечени на училиште, чекаат дома да си дојдат за да каснат нешто оти вие мора да платите сметки и да се прехраните сите 30 дена, после средно не можете на едното да му платите семестар па камоли да двете и од немај каде почнуваат такси да возат или да робуваат кај некој грк,а во меѓувреме ти толку ја сакаш татковината шо од голем патриотизам гласаш на сите избори за подобра иднина и не мрдаш во странство макар и да ти се пружи шанса, кој ќе ти е поголемиот идеал? Да им овозможиш добра иднина на децата или мизерен да ја видиш МК во НАТО и ЕУ?Што ти е чудно..имаш луѓе на кои само парите им се идеал у живот..за женските да не зборам..пари, силикони,скапа шминка, пијанчење по кафани, кршење кревети по хотели,скапи летувања и сл.. Нешто ко ова, се заљубила младава до уши као демек..
http://www.youtube.com/watch?v=shKzVrHS0bc
Oндак за тебе правиот збор не е ТАТКОВИНА,пошто ти е туѓ збор,без тежина.. попаметно би ти било Македонија да ја условуваш со :п.с. јас скоро си го средив животот, трудот кај шо сум ми е рационално платен и можам да кажам дека се спасив од вукојебината МК, додека јас и моето семејство сме среќни и задоволни ќе плукам и ќе *ерам по татковината колку шо сакам
Каде има плата 5000-6000 денари.Платите се од 9000 нагоре.Е па со 2х9000 колку толку имаш нормален живот.А за луксузен живот и 100000 малку ќе ти бидат.А зависи и што школо имаш.А таму со твоето школо чистиш клозети и имаш пристоен живот.Можеби извади бугарски пасош и се спаси од сиромаштијата.Еми баце, не мислам дека заслужувам да црнчам на (болдираното) затоа шо максимално шо ќе „спечалам“ се 5000-6000 со кои шо не се доплаќаат сметки па камоли друго, не мислам дека заслужувам страв да основам фамилија со нешто шо не може да се нарече плата, или ако основам не мислам дека семејството ниту моите и/или неговите родители заслужуваме тие да не носат на грб додека ние ја љубиме таткковината и го полниме буџетот со без врска даноци итн...
п.с. јас скоро си го средив животот, трудот кај шо сум ми е рационално платен и можам да кажам дека се спасив од вукојебината МК, додека јас и моето семејство сме среќни и задоволни ќе плукам и ќе *ерам по татковината колку шо сакам
Да те прашам, тебе ако ти сечат струја оти имаш 4 неплатени сметки, уште малку водата ќе ти ја сечат, немаш пари пример за Велигден да си купиш нова облека па камоли друг пат во годината, одвај можеш да закрпиш за огрев на зима или се задолжуваш или плус имаш 2 дечиња и ти и жена ти со по 6000 не можете ништо да им купите, одат приоблечени на училиште, чекаат дома да си дојдат за да каснат нешто оти вие мора да платите сметки и да се прехраните сите 30 дена, после средно не можете на едното да му платите семестар па камоли да двете и од немај каде почнуваат такси да возат или да робуваат кај некој грк,а во меѓувреме ти толку ја сакаш татковината шо од голем патриотизам гласаш на сите избори за подобра иднина и не мрдаш во странство макар и да ти се пружи шанса, кој ќе ти е поголемиот идеал? Да им овозможиш добра иднина на децата или мизерен да ја видиш МК во НАТО и ЕУ?
Зошто не го читаш другиот дел од постот? Зошто не одговори на прашањето туку се фати за една реченица која се обидуваш да ја извадиш од контекст? Тоа е моето мислење и јас си го кажав, ако не ти се допаѓа твоја работаOндак за тебе правиот збор не е ТАТКОВИНА,пошто ти е туѓ збор,без тежина.. попаметно би ти било Македонија да ја условуваш со :
- Вукојебина
- Свирипичино
- Нива неизорана
- Депонија Македонија
- FYROM
- Северна Македонија
- Јужна бановина
-Гомнарска Македонија
и сл.
Што се мучиш душо јадна , па кршиш јазик , да велиш татковина
Господинот пиша каква таква работа, таква шо годе работа од типот таксист, шивач, кројач, ѓубреџија, да чуваш стари лица или деца и други е платена точно толку, ај добро 7000 нека е^^ Која плата од 5-6000 денари ја збориш. Па таа плата кај нас ја зимаат само општи работници со некое основно-средно образование немој да тропаш зелени. Секое добро и се најдобро со твојата работа која е рационално платена. Се прашувам само дали возиш Х6, ренџ ровер, Q7 или кадилак ескалејд, и дали живееш у некоја палата или имаш зграда која е во твоја сопственост. и Стварно не ми е јасно што бараш тука на форумов со членови кои доаѓаат од "Вукојебината МК"
Ако си во СК може да се 9000 и нагоре, во внатрешноста не се, во текстилните фабрики може ќе земат некад 9000 ако си ги остават коските по 12 саати дневно робувајќи, то такси компанија исто, зборувам за прекувремено шо не секогаш е платено и никогаш како што треба, а пошто гледам се' вадите од контекст, да повторам, муабетов е за каква таква работа, за живуркање а и гледам не знаете да разликувате луксуз од нормален човечки живот. А за моето школо и мојата работа можеш да сонуваш душо работам во клиника патем и специјализирам. Пасош не дека ми треба ама ако ми текне и грчки ќе извадамКаде има плата 5000-6000 денари.Платите се од 9000 нагоре.Е па со 2х9000 колку толку имаш нормален живот.А за луксузен живот и 100000 малку ќе ти бидат.А зависи и што школо имаш.А таму со твоето школо чистиш клозети и имаш пристоен живот.Можеби извади бугарски пасош и се спаси од сиромаштијата.
И уште еднаш
http://www.youtube.com/watch?v=zIy4T0EdmF0&feature=related
и не се враќај никад
Де пробај да земиш со тебе 20 илјади денари на 1ви и иди испазарувај за цел месец,иди плати ги сметките,и ќе видиш дали ќе имаш за облека да купиш (било каква дури ни од шутка),види дали ќе можиш со тиа пари 4 луѓе да гледаш,1 дете да праќаш на факс,друго средно и после јади дека со тие 20 илјади имало за нормален живот. Па толку сте ограничени што не ни знајте што е нормален живот.Каде има плата 5000-6000 денари.Платите се од 9000 нагоре.Е па со 2х9000 колку толку имаш нормален живот.А за луксузен живот и 100000 малку ќе ти бидат.А зависи и што школо имаш.А таму со твоето школо чистиш клозети и имаш пристоен живот.Можеби извади бугарски пасош и се спаси од сиромаштијата.
И уште еднаш
http://www.youtube.com/watch?v=zIy4T0EdmF0&feature=related
и не се враќај никад
Во помали места може да дават помали плати,ама затоа и трошоците за живот се помали.Земаат по 9000 и работат по 12 саати ама доброволно,никој не ги тера со сила.Издавав кола за такси.Рентачот работеше двократно 6+6 и секој ден ми даваше по 700 денари.Кажуваше дека месечно заработува околу 45-50000 од кои мене ми даваше 21-22000.Со останатите пари ја одржуваше колата и живееја со сопругата и двете деца,а исто така и сопругата негова придонесуваше со некои 7-8000 денари.Сега и тој има сопствена кола вози такси и живее добро.И јас и тој се снајдовме,останавме во Македонија.Зошто не го читаш другиот дел од постот? Зошто не одговори на прашањето туку се фати за една реченица која се обидуваш да ја извадиш од контекст? Тоа е моето мислење и јас си го кажав, ако не ти се допаѓа твоја работа
Господинот пиша каква таква работа, таква шо годе работа од типот таксист, шивач, кројач, ѓубреџија, да чуваш стари лица или деца и други е платена точно толку, ај добро 7000 нека е
Ако си во СК може да се 9000 и нагоре, во внатрешноста не се, во текстилните фабрики може ќе земат некад 9000 ако си ги остават коските по 12 саати дневно робувајќи, то такси компанија исто, зборувам за прекувремено шо не секогаш е платено и никогаш како што треба, а пошто гледам се' вадите од контекст, да повторам, муабетов е за каква таква работа, за живуркање а и гледам не знаете да разликувате луксуз од нормален човечки живот. А за моето школо и мојата работа можеш да сонуваш душо работам во клиника патем и специјализирам. Пасош не дека ми треба ама ако ми текне и грчки ќе извадам
Коа ќе слушнам дека вработување кај шо платата од над 9000 оди како во нормалниот свет, по конкурс и оглас (по квалификации и образование) а не преку мама, тато, баба, дедо, стрико, владика, мито (со пари, имоти, волови, кокошки, петли како шо мене во очи на многу места ми кажаа дека ако неам врски или нешто за мито, ич да не прашувам за работа)можеби ќе престанам да ја нарекувам вукојебина.
Патем потрудете се да читате цели постови за да разберете што сакаат да кажат луѓето а не да се фаќате за една-две реченици како слеп за стап кои извадени од контекст можат да се разберат на 1468763123685468 начина, а со навреди и други вербални омаловажувања не станувате ни попаметни, ни попатриоти ни ништо. Јас кажав шо имав, кој разбра, разбра, поздрав
Нема да праам математики ама со 210000 живеам,се ни е платено и немам никакви долгови,а исто така и пишав АКО САКАШ ЛУКСУЗ ДА СИ ПРАИШ НИ 100000 НЕМА ДА ТИ СТИГНАТ.А вие дете дали знаете што е нормален живот па јадете слатки .Де пробај да земиш со тебе 20 илјади денари на 1ви и иди испазарувај за цел месец,иди плати ги сметките,и ќе видиш дали ќе имаш за облека да купиш (било каква дури ни од шутка),види дали ќе можиш со тиа пари 4 луѓе да гледаш,1 дете да праќаш на факс,друго средно и после јади дека со тие 20 илјади имало за нормален живот. Па толку сте ограничени што не ни знајте што е нормален живот.