Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Момци ме префрлија на новата платформа. Ми стигна порака на мобилен дека сум префрлен и на т-хоме страната пишува дека имам неограничен интернет следните 3 месеци. Треба да се јавувам на 142200 ? :)
Edit.
И домашниот не ми работел -.- Како да го поврзам да работи ? :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
ako ti e vklucen gore vo ruterot na gornite priklucoci, i da ne raboti, javi im na 080012345 da ti go sredat.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
ako ti e vklucen gore vo ruterot na gornite priklucoci, i da ne raboti, javi im na 080012345 da ti go sredat.
Другар се надевам мене ми одговараш, али ништо не те сфатив :) Имам speedport рутер и неможам баш да се јавам на 080012345 зошто не ми работи домашниот откако активирав неограничен нет :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Другар се надевам мене ми одговараш, али ништо не те сфатив :) Имам speedport рутер и неможам баш да се јавам на 080012345 зошто не ми работи домашниот откако активирав неограничен нет :)
02 177 тоа е центарот за пријавување пречки/дефекти. Јави се преку мобилен и кажи го проблемот.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Средив момци , фала многу. :) Конекторчето што требало да се стави во рутер ми го немаше ама најдов ново :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
T-home корисници, сакам да се осигурам дека проблемов е до нив.. може ли да ја отворите оваа страна http://www.imgur.com и да ми кажете дали ви врти Loading цело време под "Upload Images" или ви работи најнормално(тоа значи дека ќе пишува computer/web и ќе може да кликате на нив). Пробајте и со други browser-и.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
T-home корисници, сакам да се осигурам дека проблемов е до нив.. може ли да ја отворите оваа страна http://www.imgur.com и да ми кажете дали ви врти Loading цело време под "Upload Images" или ви работи најнормално(тоа значи дека ќе пишува computer/web и ќе може да кликате на нив). Пробајте и со други browser-и.
Loading (chrome/mozilla). Пробај смени ги DNS, стави ги оние опен днс може ќе проработи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
На google ги користам DNS серверите. Неќе ни со OpenDNS. Се јавив во техничка и кај него беше така рече ќе им пренесе на колегите...
Пробано кај другар со нет од кејблтел, си работи.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
На google ги користам DNS серверите. Неќе ни со OpenDNS. Се јавив во техничка и кај него беше така рече ќе им пренесе на колегите...
Пробано кај другар со нет од кејблтел, си работи.
Пријави му овде (или по ПП, или преку сајтот..) на MrGrim, барем да провери да не е некој проблем од негова страна.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
им пишав преку сајтот
Пријави му овде (или по ПП, или преку сајтот..) на MrGrim, барем да провери да не е некој проблем од негова страна.
ај жити се ако не те мрзи пиши му и таму, неам акаунт на реддит

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Му пратив порака. Инаку, регистрација на акаунт на reddit е буквално 10 секунди (+ колку и да ти треба за да ти текне име).

Од тоа што прочитав, проблемот е од страна на imgur и сопственикот веќе работи на негово решавање.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
kaj mene brzo se otvara taa stranica imgur. Da ne ti e do browser, jas koristam aurora 10.0a2 i se odi odlicno. A koristam onie 62.163.32.5/6 dns serveri.

B

BooBojan

Гостин
Сменив интернет.
Досега користев обичен АДСЛ интернет од Т-Хоум со модем АДСЛ2+ Модем.
Сега ќе користам 2Макс на Т-Хоум со друг модем(Спидпорт W503V).
И многу се нервирам веке 3-4 саата не можам да сванам како треба да иде.Едно ако направам друго не иде.
Проблем ми е тоа што телефонот и компјутерот ми се далеку околу 3 метри.
Е сега барам помош:
1.Мора ли овој зелениот кабел(тако зван телефонски кабел)да оди до модемот,пошо ми е краток ептен.
2.Мора ли од телефонот директно кабелот да се приклучи во модемот позади на местото 1,преку Адаптерче ТАЕ-РЈ-11.
Ако некој има 2 Макс пакет нека каже тој модем како го има средено!
Оти веке ми прекурчи од него ке земам ке го скршам маме му тиит! :mad:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751

slikata se kazuva. Vo zeleniot priklucok ne priklucuvas nisto. Vo gornite priklucoci priklucuvas telefoni koi ke gi koristis po doma so pomos na toa adapterce.

Nego prasanje do nekogo koj se informiral na 0800 i znae za so zboram. Od 18.11 sum na voip i potrosiv za toa vreme do 30noemvri 150gb. Dali vo slednive denovi do 18.12 ke imam da potrosam uste 450gb ili i od prvi dekemvri do 31dekemvri ke imam pak 600gb. Vo traenje od 3 meseci ispadja cel dekemvri, januar i cel februar, fakticki ovie 12 dena od noemvri mi se gratis ili ke se presmetaat so slednive potroseni 450gb vo mesec dekemvri da bi dobil suma od 600gb za eden mesec.... Probav preeska na 0800 ama ne mi se cekase mnogu da bi gi prasal. Dali nekoj znae nesto vo vrska so ova.

Kajgana Shop

На врв Bottom