Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
759
Да, казната има рок од 2 години. Барем 3-4 пати ќе те посетат.
Има уште нешто. Ме сопреа на бензинска станица Лукоил и тачно на камера има дека не ми даваат никаква пријава или било што. Можам ова да го употребам некако? Исто така и семафорот на кој што тврдеа дека сум поминал на црвено има неколку камери околу него од локални фирми.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Има уште нешто. Ме сопреа на бензинска станица Лукоил и тачно на камера има дека не ми даваат никаква пријава или било што. Можам ова да го употребам некако?
Така ќе треба да се појавиш на суд, па адвокат, па вештачење и триста тракатајки што коштаат пари па размисли што е подобро.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
759
Така ќе треба да се појавиш на суд, па адвокат, па вештачење и триста тракатајки што коштаат пари па размисли што е подобро.
Значи најбезболно е да не ја примам поканата и никој од моиве дома да не ја прима поканата и да се праам луд? Ок, звучи поприлично едноставно за да е солуција, но ќе пробам.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Значи најбезболно е да не ја примам поканата и никој од моиве дома да не ја прима поканата и да се праам луд? Ок, звучи поприлично едноставно за да е солуција, но ќе пробам.
И нема да згрешиш ;)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.425
Поени од реакции
16.728
да ве прашам за мислење. Вечерва ме застана полиција и ми мрчеа дека сум поминал на црвено, а јас НЕ, повторувам НЕ поминав на црвено туку на ЖОЛТО!
Ако добро се сеќавам НЕ СМЕЕШ да поминеш на ЖОЛТО, туку исклучиво на ЗЕЛЕНО.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
759
Ако добро се сеќавам НЕ СМЕЕШ да поминеш на ЖОЛТО, туку исклучиво на ЗЕЛЕНО.
И добро да се сеќаваш и да не се сеќаваш, поминав на жолто. Не ти барам интерпретација на закон за возачи или како и да му е техничкиот назив. Ако имаш нешо у контекст на проблемот шо го имам да кажеш ок, ако немаш не ми се прај паметен, ок?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.425
Поени од реакции
16.728
И добро да се сеќаваш и да не се сеќаваш, поминав на жолто. Не ти барам интерпретација на закон за возачи или како и да му е техничкиот назив. Ако имаш нешо у контекст на проблемот шо го имам да кажеш ок, ако немаш не ми се прај паметен, ок?
Извини а?
Проблемот сам си го направил и никој не ти е виновен за тоа. Оној момент кога си поминал на жолто си требало да бидеш свесен за последиците кои би настанале.
Фрустрациите лечи си ги на друго место, никој не е виновен за тоа што си го направил освен самиот ти.
А казната која ти ја пишале, единствено ќе зависи од добрата воља на цајканите кои те легитимирале дали понатаму ќе се процесуира или не.

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
Бате ако ти пишале податоци на лист најверојатно нема ништо,џабе разговори,а за казна или одење на суд за информација и нема потреба да одиш сега без твое присуство си ги вршат работите така да дома ќе ти стигне(што не верувам, тека е во пракса) известие од суд дека казната е толку и рок за плаќање-во случај да не одиш ти лично.А за наплата или извршување имаш трансакциска или вработен некаде? Ќе најдат и ти собираат од неа до денар.
Тоа е околу правило на игра што нема да се случи. Инаку не да се правам паметен тоа е пракса барем кај нас сеуште, работи околу закон и толкување е двосмислено или поедноставно за се има напишано но кој како сака го применува или не. Камери само на запад да, кај нас?,обичен полицаец ќе влези по фирмите и нема да ти дадат копија од снимката. што и не мораат. Со налог од суд може и мора, а вака ништо од камерите-да не кажам само по филмови.

А ТИ бе шефе што се правиш толкав шофер возиш со 30км и на 1м од семафор се пали жолто што ќе направиш?
Ќе застанеш или продолжиш?
Ако застанеш тогаш тоа ќе биде на средина од раскрсница е па носиси и масичка и кафе со сендвич за да си прикаснеш додека поминат тие 4-5мин додека ти дојде редот да пројдеш а да не збориме за хаосот што ќе настане со твоето запирање,или ќе се вратиш назад-но нема место некој по тебе тргнал и те учукал зошто село весело еден на жолто се проаѓа,прво од безбедност кон останатите-после тебе и за твоја.
И едно прашање!
Кога возиш ти (кој ти дал дозвола ...) имаш календар-по ново ГПС на г’..т па знаеш кога е залено или жолто?
--- надополнето: Dec 3, 2011 9:16 AM ---
Не се прави интересен за да пишуваш или ти значат бројките мислење,поени,коментари?
Коментирај но разуно а не со злоба и фрусрации за кои сум сигурен си ги лечиш ти тука.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
759
Извини а?
Проблемот сам си го направил и никој не ти е виновен за тоа. Оној момент кога си поминал на жолто си требало да бидеш свесен за последиците кои би настанале.
Фрустрациите лечи си ги на друго место, никој не е виновен за тоа што си го направил освен самиот ти.
А казната која ти ја пишале, единствено ќе зависи од добрата воља на цајканите кои те легитимирале дали понатаму ќе се процесуира или не.
Оооооо "персонификацијо на зборот фрустрација" една низаедна. Ја нити обвинив нити иам намера да обвинам некој поради тоа шо ми се деси. Иам проблем, а ти нешо ми мрсиш овде као и се прајш професор и одозгора ми делиш правда. Требало, не требало, вака, онака. Море марш!

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Бате ако ти пишале податоци на лист најверојатно нема ништо,џабе разговори,а за казна или одење на суд за информација и нема потреба да одиш сега без твое присуство си ги вршат работите така да дома ќе ти стигне(што не верувам, тека е во пракса) известие од суд дека казната е толку и рок за плаќање-во случај да не одиш ти лично.А за наплата или извршување имаш трансакциска или вработен некаде? Ќе најдат и ти собираат од неа до денар.
Дали имаш сопствено искуство со ова?

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
Пак ти пишувам батали се нема ништо да се случи.
И мене ете да кажам пример од 365 дена рег возило и со намера утредента да се соберат пари и да ја рег. ме сопира поиција, и тоа навечер во 22 часот.
И сега ќе го искоментирам разговорот
-Добровечер исправи молам!
-Повелете.
-Како си .... (име)?
-Никако.
-Зошто?
-Како зошто,365 дена не ме сопрела полиција а возило рег. прв ден не рег. ме сопирате!
коментар на шала
-По рег табличка те познав...ха ха ха. И сега?
-Не занм.
Ми ги зема документите отвори еден ферман запиша се што требаше да се запише .повели и пријатно
Го прашав што понатака ми кажа ако утр не му покажам регистрирана кола ке ме СОПРЕ и ми пишува записник. Значи не може со некое ливче па че потпише или потполни дека одбива потпис,
ти на записник може да одбиеш потпис но записник ти дава што со него е твое.
Се видов му покажав само ми климна дали од мајка роден со разбирање или ете среќа незнам но не пишаа.
Не би требало ни во овој случај.
А овој фрустрација нека фрустрира и понатаму.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Пак ти пишувам батали се нема ништо да се случи.
.
Ме измерија за брзо возење кај Континентал, возев 90 ми земаа податоци, едниот ми рече добро да не ти се повтори, другиот нервозен ќе ми ја пишува, не беше ништо пред мене напишано освен моите податоци. После 20 дена чука на врата курирот, нормално никој не го прима.... така 4-5 пати. Еве поминато е 2 години и 3-4 месеци и е веќе застарено немам ништо невообичаено на трансакциона...

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
Ти направија записник или на ливче?
--- надополнето: Dec 3, 2011 11:06 AM ---
За трансакциска знам примери со изречени казни за наплата и скинато-си мал среќа дај боже да е така.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Ти направија записник или на ливче?
За трансакциска знам примери со изречени казни за наплата и скинато-си мал среќа дај боже да е така.
На обично бело ливче ми ги напиша податоците. Кога си отидов си го направиле записникот.

Kajgana Shop

На врв Bottom