Да, казната има рок од 2 години. Барем 3-4 пати ќе те посетат.Проаѓа ова?
Да, казната има рок од 2 години. Барем 3-4 пати ќе те посетат.Проаѓа ова?
Има уште нешто. Ме сопреа на бензинска станица Лукоил и тачно на камера има дека не ми даваат никаква пријава или било што. Можам ова да го употребам некако? Исто така и семафорот на кој што тврдеа дека сум поминал на црвено има неколку камери околу него од локални фирми.Да, казната има рок од 2 години. Барем 3-4 пати ќе те посетат.
Така ќе треба да се појавиш на суд, па адвокат, па вештачење и триста тракатајки што коштаат пари па размисли што е подобро.Има уште нешто. Ме сопреа на бензинска станица Лукоил и тачно на камера има дека не ми даваат никаква пријава или било што. Можам ова да го употребам некако?
Значи најбезболно е да не ја примам поканата и никој од моиве дома да не ја прима поканата и да се праам луд? Ок, звучи поприлично едноставно за да е солуција, но ќе пробам.Така ќе треба да се појавиш на суд, па адвокат, па вештачење и триста тракатајки што коштаат пари па размисли што е подобро.
И нема да згрешишЗначи најбезболно е да не ја примам поканата и никој од моиве дома да не ја прима поканата и да се праам луд? Ок, звучи поприлично едноставно за да е солуција, но ќе пробам.
Ако добро се сеќавам НЕ СМЕЕШ да поминеш на ЖОЛТО, туку исклучиво на ЗЕЛЕНО.да ве прашам за мислење. Вечерва ме застана полиција и ми мрчеа дека сум поминал на црвено, а јас НЕ, повторувам НЕ поминав на црвено туку на ЖОЛТО!
И добро да се сеќаваш и да не се сеќаваш, поминав на жолто. Не ти барам интерпретација на закон за возачи или како и да му е техничкиот назив. Ако имаш нешо у контекст на проблемот шо го имам да кажеш ок, ако немаш не ми се прај паметен, ок?Ако добро се сеќавам НЕ СМЕЕШ да поминеш на ЖОЛТО, туку исклучиво на ЗЕЛЕНО.
Извини а?И добро да се сеќаваш и да не се сеќаваш, поминав на жолто. Не ти барам интерпретација на закон за возачи или како и да му е техничкиот назив. Ако имаш нешо у контекст на проблемот шо го имам да кажеш ок, ако немаш не ми се прај паметен, ок?
Оооооо "персонификацијо на зборот фрустрација" една низаедна. Ја нити обвинив нити иам намера да обвинам некој поради тоа шо ми се деси. Иам проблем, а ти нешо ми мрсиш овде као и се прајш професор и одозгора ми делиш правда. Требало, не требало, вака, онака. Море марш!Извини а?
Проблемот сам си го направил и никој не ти е виновен за тоа. Оној момент кога си поминал на жолто си требало да бидеш свесен за последиците кои би настанале.
Фрустрациите лечи си ги на друго место, никој не е виновен за тоа што си го направил освен самиот ти.
А казната која ти ја пишале, единствено ќе зависи од добрата воља на цајканите кои те легитимирале дали понатаму ќе се процесуира или не.
Дали имаш сопствено искуство со ова?Бате ако ти пишале податоци на лист најверојатно нема ништо,џабе разговори,а за казна или одење на суд за информација и нема потреба да одиш сега без твое присуство си ги вршат работите така да дома ќе ти стигне(што не верувам, тека е во пракса) известие од суд дека казната е толку и рок за плаќање-во случај да не одиш ти лично.А за наплата или извршување имаш трансакциска или вработен некаде? Ќе најдат и ти собираат од неа до денар.
Ме измерија за брзо возење кај Континентал, возев 90 ми земаа податоци, едниот ми рече добро да не ти се повтори, другиот нервозен ќе ми ја пишува, не беше ништо пред мене напишано освен моите податоци. После 20 дена чука на врата курирот, нормално никој не го прима.... така 4-5 пати. Еве поминато е 2 години и 3-4 месеци и е веќе застарено немам ништо невообичаено на трансакциона...Пак ти пишувам батали се нема ништо да се случи.
.
На обично бело ливче ми ги напиша податоците. Кога си отидов си го направиле записникот.Ти направија записник или на ливче?
За трансакциска знам примери со изречени казни за наплата и скинато-си мал среќа дај боже да е така.