Што е полесно? Девојка да фати дечко или обратно?

Кому му е полесно да најде партнер?

• Вкупно гласачи
    415
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Да, но тоа е само затоа што се уште живееме во ера каде од машките се очекува да се пуштат, па така што ако девојка пријде сите сметаат дека е храбра. Кога би биле сосема изедначени улогите и кога бројот на девојки кои приоѓаат ќе биде еднаков на бројот на машки кои приоѓаат, тогаш и девојките ќе добиваат ист број на корпи како и машките.
Ако женска му се пушти на машко по дифолт е лесна женска (зборувам за тука) едноставно таков е менталитетот...

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Тоа е индивидуален пример. Не мора да значи дека ако девојка гледа машко, дека тој сигурно ќе и се пушти. Прво зависи и од самиот карактер на девојка. Има девојки на кои природно им доаѓа кокетирањето, па знаат како да пратат поглед и истиот да биде заводлив.
А има девојки кои исто ќе гледаат, ама нема никој да им пријде.
Така да теоријава ти паѓа во вода.
Дај не ме зезај и ти, и најсрамежлива девојка да е, доволно да го погледнува од време на време и да се смее, не мора да е заводлив поглед, доволно е обичен несигурен срамежлив поглед со насмевка на лице, ти гарантирам 100%. И нормално не реков дека сите ќе и пријдат, има и такви кои нема да и пријдат но пак и е полесно на девојката, и не викам има такви што природно им доаѓа кокетирањето и знаат да пратат ептен заводлив поглед, но финтата е што кај мажите пали и поглед заводлив од најсамоуверена девојка и поглед несигурен и срамежлив од срамежлива девојка, доволно е да му праќа погледи и да се смее.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.787
Поени од реакции
49.671
Изгледајте го ова и затворете ја темава ....​
да, знам дека не се збори за “истото’’, ама принципот е ист, како сакате вртете ја.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ако женска му се пушти на машко по дифолт е лесна женска (зборувам за тука) едноставно таков е менталитетот...
Таков е женскиот менталитет. Машко никогаш нема да смета дека женска е лесна пошо она го направила првиот чекор. Сами си ставате етикети.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Тоа е индивидуален пример. Не мора да значи дека ако девојка гледа машко, дека тој сигурно ќе и се пушти. Прво зависи и од самиот карактер на девојка. Има девојки на кои природно им доаѓа кокетирањето, па знаат како да пратат поглед и истиот да биде заводлив.
А има девојки кои исто ќе гледаат, ама нема никој да им пријде.
Така да теоријава ти паѓа во вода.
Мене да ме гледа (не дека се дешава често,а и кога се дешавало ко за беља сум бил со некоја тогаш) најверојатно не би и пришол.Не е тоа до нејзе туку до мене.И најобичен поглед,да те загледа малце,дали заводнички,срамежливо не е битно......доволно е за повеќето да дојдат.
Не си ни свесна самата колку ви е лесно.............Нит мораш некогаш да пријдеш на некого,а и ако се решиш на такво нешто многу најмалку што ќе добиеш е еден муабет (што од друга страна тешко,најголем дел нема ни да ти зборнат)................Ако е типката бар просечна,бар да не е ружна сигурно нема да испие корпа.
Тешката работа да седиш од страна,да пратиш некој поглед или ако се решиш да пристапиш на некого со мала веројатност да испиеш корпа.
Ако ништо друго бар во врска со овие работи на вас ви е ептен лесно.
--- надополнето: Dec 2, 2011 7:09 PM ---
Таков е женскиот менталитет. Машко никогаш нема да смета дека женска е лесна пошо она го направила првиот чекор. Сами си ставате етикети.
So true.........

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дај не ме зезај и ти, и најсрамежлива девојка да е, доволно да го погледнува од време на време и да се смее, не мора да е заводлив поглед, доволно е обичен несигурен срамежлив поглед со насмевка на лице, ти гарантирам 100%. И нормално не реков дека сите ќе и пријдат, има и такви кои нема да и пријдат но пак и е полесно на девојката, и не викам има такви што природно им доаѓа кокетирањето и знаат да пратат ептен заводлив поглед, но финтата е што кај мажите пали и поглед заводлив од најсамоуверена девојка и поглед несигурен и срамежлив од срамежлива девојка, доволно е да му праќа погледи и да се смее.
Не сте во женска кожа за да знаете. Не бе, не е така. Може и да се кези цела вечер, не мора да значи дека некој ќе и пријде. Не знам како не сфаќате дека не е толку лесно за девојка да фати дечко.
Кај мажите пали деколте и кратка сукња, а не поглед и насмевка.
Не е поентата девојката да се разголи за да ја приметат. Не е воопшто лесно за девојките да фатат дечко, ама ич. Особено ако е помирна и посрамежлива.

Мижи асан да ти баам. Какви муабети се имам изнаслушано од машки за девојчиња, тоа е чудо. Така да тие муабети дека женските само си лепат етикети не држат вода. Има девојки кои лепат етикети, ама и машките не сте ништо поарно.
--- надополнето: Dec 2, 2011 7:20 PM ---
Изгледајте го ова и затворете ја темава ....​
да, знам дека не се збори за “истото’’, ама принципот е ист, како сакате вртете ја.
Грешка си. И од девојките многу се очекува. Се очекува да е згодна, да има добри нозе, рамен стомак, гради, убава фаца, насмевка, итн, итн. Затоа и повеќето девојки постојано носат шминка, затоа што мислат дека така ќе бидат попривлечни, истото е и за провокативна облека. Се очекува и од девојката да знае да се однесува, да задржи внимание и сл. Така да, не е едноставно и за девојките.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Не сте во женска кожа за да знаете. Не бе, не е така. Може и да се кези цела вечер, не мора да значи дека некој ќе и пријде. Не знам како не сфаќате дека не е толку лесно за девојка да фати дечко.
Не е поентата девојката да се разголи за да ја приметат. Не е воопшто лесно за девојките да фатат дечко, ама ич. Особено ако е помирна и посрамежлива.
.
Прв болд........
Јест да сме можда малце по површни,но не до толку.Далеку е ова од вистината.Да беше така ниту една што не е увек у минич и со длабоко деколте нема да имаше дечко.Колку само тоа не е вистина

Втор
Ако под срамежлива мислиш на тие што речиси никогаш не искачаат навечер,што муабет со човечко суштество и скоро немаат напревено и се болно срамежливи да......за нив се согласувам.

Трето...........вака така типка која е срамежлива ќе најде дечко.Може месец-два-три никој нема да и пријде..но на крајот секогаш ќе се најде некој.На крају крајева со погледи праќање може многу да добие.........
Само што машко освен ако нема муда секоја вечер да се пушта на неколку и да е спремен нон-стоп да пие корпи (зборам за некој што не е Бред Пит на изглед) никогаш,ама баш никогаш нема да си фати женска.
Како и да е полесно ви е................

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прв болд........
Јест да сме можда малце по површни,но не до толку.Далеку е ова од вистината.Да беше така ниту една што не е увек у минич и со длабоко деколте нема да имаше дечко.Колку само тоа не е вистина.
Не реков дека сте површни. Само јебига тоа прво ви го привлекува вниманието. И вистина е. Во дискотеки ретко кој ги приметува девојките што имаат повеќе облека на себе. Секогаш повеќе им се пуштаат на оние кои се попровокативно облечени. Факт.

Втор
Ако под срамежлива мислиш на тие што речиси никогаш не искачаат навечер,што муабет со човечко суштество и скоро немаат напревено и се болно срамежливи да......за нив се согласувам.
Не зборам за таква срамеживост. Зборам за нормална во граници срамежливост.

Трето...........вака така типка која е срамежлива ќе најде дечко.Може месец-два-три никој нема да и пријде..но на крајот секогаш ќе се најде некој.На крају крајева со погледи праќање може многу да добие.........
Само што машко освен ако нема муда секоја вечер да се пушта на неколку и да е спремен нон-стоп да пие корпи (зборам за некој што не е Бред Пит на изглед) никогаш,ама баш никогаш нема да си фати женска.
Како и да е полесно ви е...............
Е де, а срамеживите дечковци ко да не наоѓаат девојки. Знам миљон срамеживи дечковци кои си се снаоѓаат и нон стоп имаат девојки.

Не, не ни е полесно. Можеби како што кажа StatusQuo поеднакво е тешко и за двата пола, но дека е полесно за жените не се согласувам во ниеден случај. Пак ќе кажам не си жена, не можеш да знаеш.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
.
Не реков дека кај мажите не пали деколте и кратка сукња, но финтата е што со погледот му даваш до знаење на мажот дека ти се свиѓа, и мажот добива уште толку самодоверба и знае дека нема корпа да пие и трга во акција, и нормално нема кај секој да упали ова, еве за мене ќе ти кажам многу ми се свиѓаат девојки кои се смеат, едноставно симпатични ми се и привлечни ми стануваат, и јас пре би и пришол на некоја која не е толку убава а ми се смее и ме гледа, отколку на некоја што ме гледа ладно ко од гробишта да се вратила, а е премногу згодна.
Затоа освен поглед и насмевка на лице :) и гајле немате вие ;)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Не реков дека кај мажите не пали деколте и кратка сукња, но финтата е што со погледот му даваш до знаење на мажот дека ти се свиѓа, и мажот добива уште толку самодоверба и знае дека нема корпа да пие и трга во акција, и нормално нема кај секој да упали ова, еве за мене ќе ти кажам многу ми се свиѓаат девојки кои се смеат, едноставно симпатични ми се и привлечни ми стануваат, и јас пре би и пришол на некоја која не е толку убава а ми се смее и ме гледа, отколку на некоја што ме гледа ладно ко од гробишта да се вратила, а е премногу згодна.
Затоа освен поглед и насмевка на лице :) и гајле немате вие ;)
Одлично кажано............
Да бидам искрен,скоро и да не постојат работи што ги сметам за полесни од женска да најде дечко.............
--- надополнето: Dec 2, 2011 7:36 PM ---
Е де, а срамеживите дечковци ко да не наоѓаат девојки. Знам миљон срамеживи дечковци кои си се снаоѓаат и нон стоп имаат девојки.

Не, не ни е полесно. Можеби како што кажа StatusQuo поеднакво е тешко и за двата пола, но дека е полесно за жените не се согласувам во ниеден случај. Пак ќе кажам не си жена, не можеш да знаеш.
За болдираниот дел.Ај прашај ги дали им било лесно..........Се снаоѓале,ваму таму бркале некоја,сигурен сум дека и повеќето они требале да је поканат некаде,да и пристапат.........и покрај нивната срамежливост да направат нешто.
Вие освен неколку погледи и насмевка ништо,ама баш ништо друго не мора да направите.
Ја ќе кажам,не си машко,не можеш да знаеш.Џабе се цитираме...............

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тоа пошто не сте жени.
Површно ги гледате и работите и мислите дека е доволно за девојка само да се смее. А не е. Очигледно. Иначе немаше да има толку девојки без дечковци низ градов.
Не реков дека на мажите им е лесно. Ама не им е лесно и на девојките.
Ама во секоја тема на форумов, мажите се секогаш жртви и нив за све им е тешко, така да нема фајде од дискусија.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Иначе немаше да има толку девојки без дечковци низ градов.
Премногу очекувања имаат девојкиве , да ги надминат своите замислени идеали и да ги намалат критериумите.. ќе си најдат дечковци ,наместо бајка - може да се смени жанрот и ќе гледаат друг филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom