FIFA FIFPro World XI 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Човекот заслужува и повеќе.Вистинска легенда и капитен на Челзи.Даде се од себе колку што можеше.Еден од оние играчи што игра со срце за тимот и придонесе премногу.
Како и да е овие наградиве му станаа навика,па што ќе биде нека биде.Како и да е мислам дека нема да биде ниту еден од овие 5-мина во 11-ката но ќе видеме :)

Ако идеме за легенди, тогаш Гигс, Пипо и Раул треба секоја година да се во номинираниве. Не ме сфаќај погрешно ама лани Челзи имаше катастрофална сезона и нема на кој основ таков играч да биде вклучен во тимот.

Ако идеме за легенди, тогаш Гигс, Пипо и Раул треба секоја година да се во номинираниве. Не ме сфаќај погрешно ама лани Челзи имаше катастрофална сезона и нема на кој основ таков играч да биде вклучен во тимот.
Па затоа и реков дека иако сакам да биде од овие 5-мина некој номиниран тоа нема да се случе,мислам напоменав ако не се лажам.А што се однесува до Гигс со задоволство би го ставил.Минатата сезона во ЛШ одигра два феноменални натпревари против Челзи и беше вистинскиот виновник за тоа што го доведе Ман Утд во водство со неговата игра и одлични асистенци.

Тери искрено со ништо не заслужува да биди меѓу првите 11 од оваа сезона..јас не знам вие фановите на Челзи како го пратите вашиот тим ...секогаш кога ќе го гледам челзи на телевизија примаат голови само од Тери или некаков негов кикс или пак ќе го претрчаат..не знам зошто сеуште имате верба во него..па капитен бил,легенда бил бла бла..Ние во Интер патиме од Занети и баграта вие гледам сеуште си го сметате Тери како небаре за Малдини да се работи..денес не се потшоваат легенди и капитени..ако си добар ќе играш во прва постава,ако не ќе си грееш клупа или ајт упм....!

озил и алонсо ќи видов повеќе пати на листите отколку иниеста
ха бе

озил и алонсо ќи видов повеќе пати на листите отколку иниеста
ха бе

Алонсо не можеш да го споредуваш со Иниеста затоа што не се на иста позиција, а зошто Озил да не биде пред Иниеста, во што беше подобар од него минатата сезона ?

Алонсо не можеш да го споредуваш со Иниеста затоа што не се на иста позиција, а зошто Озил да не биде пред Иниеста, во што беше подобар од него минатата сезона ?
Во играње фудбал

Во играње фудбал

Пријателе не е работава да изиграваме паметни, и јас можев да ти се изнасмеам како можеш да ги споредуваш Иниеста и Чаби кога играат на сосема различни позиции. Разгледај малку статистика, Озил имаше двојно повеќе асистенции од Иниеста минатата сезона, земи во предвид дека истата таа сезона пристигна во Шпанија каде е многу поразлично од Германија, дека не знаеше два шпански збора да каже, итн. Не викам дека е подобар од Иниеста, али нема да биде незаслужено ако се најде пред него во овој избор. ;)

Пријателе не е работава да изиграваме паметни, и јас можев да ти се изнасмеам како можеш да ги споредуваш Иниеста и Чаби кога играат на сосема различни позиции. Разгледај малку статистика, Озил имаше двојно повеќе асистенции од Иниеста минатата сезона, земи во предвид дека истата таа сезона пристигна во Шпанија каде е многу поразлично од Германија, дека не знаеше два шпански збора да каже, итн. Не викам дека е подобар од Иниеста, али нема да биде незаслужено ако се најде пред него во овој избор. ;)
епа јас колку шо гледам тука нема врска дали си заден везен или крило или плејмејкер важно да играш средина
мене ако ме праша јас би рекол најдобрите тројца лани беа чави-иниеста-озил
озил е одличен играч ама моментално никој не е блиску до чави и иниеста
и дај пак не почнувајте со статистиката...

Каква врска има тоа што му била прва сезона или втора или трета?Каква врска има тоа дека не знаел збор шпански?Ако е добар добар е ,ако не е добар не е.За Озил следната сезона ( или оваа )можеби ќе биде подобра од предходната и затоа ќе го добие трофејчето,а ен дека му е втора сезона или пак зборувал два збора повеќе.И немаат врски бројот на асистенциите,мислам дај гледајте малце општо.5 асистенции може да направиш во еден меч,но во другите 3 меча да не направиш ниедна.Така да не е се во бројките.Можеби Иниеста не прави многу директни асистенции но ја гради играта заедно со Чави.
Мислам дека Меси имаше повеќе асистенции од Озил или беа тука некаде,и што треба Меси да го сместат во средина да игра?Нема смисла....

Детето за да го стигне еден Касиљас, ќе треба малку да му побеле косата.
Ја би рекол дека можеби минатава сезона беше подобар од Касиљас, зошто за Касиљас беше една од “полошите“ (лоша под наводници, затоа што имаше неколку кикса цела сезона, кои може да се избројат на прсти од една рака). Ама со оглед на тоа што Касиљас ретко прави киксови, затоа пишав една од полошите.
Ама да збориш општо дека Нојер бил подобар од Касиљас, треба да си ептен забеган :)
Каква врска има тоа што му била прва сезона или втора или трета?Каква врска има тоа дека не знаел збор шпански?Ако е добар добар е ,ако не е добар не е.За Озил следната сезона ( или оваа )можеби ќе биде подобра од предходната и затоа ќе го добие трофејчето,а ен дека му е втора сезона или пак зборувал два збора повеќе.И немаат врски бројот на асистенциите,мислам дај гледајте малце општо.% асистенции може да направиш во еден меч,но во другите 3 меча да не направиш ниедна.Така да не е се во бројките.Можеби Иниеста не прави многу директни асистенции но ја гради играта заедно со Чави.
Мислам дека Меси имаше повеќе асистенции од Озил или беа тука некаде,и што треба Меси да го сместат во средина да игра?Нема смисла....
А ти ако мислиш дека фудбалот е толку едноставен и дека е само додавање на топката, толку се разбираш. Без комуникација на терен, можеш слободно да се б`цнеш у гс.

Goalkeeper: Manuel Neuer (Germany, Bayern Munich)

Defenders: Eric Abidal (France, Barcelona), Dani Alves (Brazil, Barcelona), Thiago Silva (Brazil, AC Milan), Nemanja Vidic (Serbia, Manchester United).

Midfielders: Gareth Bale (Wales, Tottenham Hotspur), Andres Iniesta (Spain, Barcelona), Xavi (Spain, Barcelona).

Forwards: Lionel Messi (Argentina, Barcelona), Radamel Falcao (Colombia, Atletico Madrid), Edinson Cavani (Uruguay, Napoli)

Истиве би ги ставил но без Фалкао, на негово место би го ставил Агуеро. И Видич би го тргнал, наместо Абидал.

А ти ако мислиш дека фудбалот е толку едноставен и дека е само додавање на топката, толку се разбираш. Без комуникација на терен, можеш слободно да се б`цнеш у гс.
Ич не се секирај за мене,цел живот играм фудбал и знам како е.Да не ме разбирате погрешно,не велам дека Озил е лош или лошо играше минатата сезонја.Напротив,се гледа дека се подобар станува,но неможеш да кажуваш за некој дека беше подобар од него само дека не знаел јазик или пак дека сменил средина.Затоа оваа сезона можеби ќе биде подобар од минатата,знае повеќе шпански,комуницира подобро со соиграчите и тн тн и затоа ако е добар ќе добие награда,но не само дека ќе му биде втора сезона,туку дека ќе е покорисен за тимот.Се надевам дека ме разбра.....

Не знаел јазик, бла бла, џабе ли има преведувач за тренер?:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom