Работа ќе има како и сега со мала работна рака 200 евра плата, за кредити да не зборуваме како што се и банките во европа на работ поради нагло подигнување на пари и трето коа ќе ни лупнат едни стандарди големи а ние со 200 евра плата се ќе имаме да си купиме...Сигурна работа, повеќе пари, повеќе кредитни опции за купување на 5, 10 и повеќе години, итд.
Па мислам дека е доволно.
Затоа и боље што не сме во ЕУ. Романија пред банкрот е. Бугарија....најсиромашна земја членка во ЕУ стана. Бугарите, т.е. самиот народ не сакаше да влезат во ЕУ.Работа ќе има како и сега со мала работна рака 200 евра плата, за кредити да не зборуваме како што се и банките во европа на работ поради нагло подигнување на пари и трето коа ќе ни лупнат едни стандарди големи а ние со 200 евра плата се ќе имаме да си купиме...
Свесни се дека немаат корист од тоа...иначе одлично е ова што грците ни прават проблеми за влез во ЕУ...едно големо ФАЛА за нивЗатоа и боље што не сме во ЕУ. Романија пред банкрот е. Бугарија....најсиромашна земја членка во ЕУ стана. Бугарите, т.е. самиот народ не сакаше да влезат во ЕУ.
Eвропа ја фаќа тешка економска криза,еврото не е сигурно,5 земји членки на ЕУ тонат(Португалија,Ирска,грција,Шпанија,Италија,ЕУ не знае која попрво да ја спаси-мада веќе е 100% јасно дека Грција е капут),Германија е многу упорна во барањата да се централизира економијата на ЕУ(твојата држава нема веќе сама да крои економија по свое,за тоа ќе и диригираат од Брисел),огромно незадоволство на работниците,зголемена емиграција на грци кои среќата си ја бараат во Австралија,Канада,САД еве сега и италијанците почнуваат така да прават,пораст на ултранационализмот и екстремните десничарски движења како оние што беа во Германија,Италија и Шпанија во 30-тите на 20 век кои резултираа со Втората светска војна..................Да бе лелеле сирота Хрватска што ке ја снајде сега, абе нека си поседи со нас ние сме ,,најдобрите,, АБЕ ЛУЃЕ МНОГУ СТЕ СЛЕПИ, работите или не ги сваќате или се правите така........
Да, во пораст се таквите движења, само не се надевајте дека ќе дојде до војна бидејќи и самите луѓе не се толку прости и неписмени, како што било тоа случај во 30-тите години, посебно новите медиуми си го направија своето така да самите луѓе од тие земји ги избираат таквите движења за да може малку политиката да се сврти кон самата држава, а не кон надвор и да се направат рестрикции кои би биле поволни за самите нив и би му обезбедиле раст, а не да предизвикуваат војни бидејќи нема друга алтернативапораст на ултранационализмот и екстремните десничарски движења како оние што беа во Германија,Италија и Шпанија во 30-тите на 20 век кои резултираа со Втората светска војна..................
Aбе дали си бил ти некаде во Европа да гледаш како се живее таму и како се живее тука па тогаш кажи ми мене приказки за мали деца.......ПОЗЗМојот вид е одличен,каков е твојот?
Јас сум бил дечко и тоа само една недела и право да ти кажам дома си е дома, и замисли 1Е е една пиперка и тоа сите ти се исти.Aбе дали си бил ти некаде во Европа да гледаш како се живее таму и како се живее тука па тогаш кажи ми мене приказки за мали деца.......ПОЗЗ
Таму има ред за се, не како кај нас, тоа е разликата и тоа големаЈ за разлика од кај нас, каде во одредени сектори работно време од 8 часа е мисловна именка.
Бев на апсолвентска низ Западна Европа пред 5 години.Да,убаво е,нема сомнеж,ама сега реалноста е поинаква.ЕУ не се замара со проширување кон западен Балкан освен Хрватска и имаат проритет да си го спасуваат газот оти си имаат доста држави паразити и баш благодарение на нив ЕУ веќе година и пол не може да најде асално решение за оваа ситуација.Aбе дали си бил ти некаде во Европа да гледаш како се живее таму и како се живее тука па тогаш кажи ми мене приказки за мали деца.......ПОЗЗ