FIFA FIFPro World XI 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Може е субјективно...ама пак..мислам дека Суарез треба пред РВП....моментално РВП е подобар...ДА....ама Суарез освои Копа Америка...најдобар стрелец и прогласен за најдобар играч....плус...одлично се снајде во новата средина...!!! Сепак, само субјективно...

Се е тоа во ред, само тоа моментално е целава 2011 година затоа што еве ти мала статистика која е од пред 2 недели:

C Ronaldo has 55 goals in 56 games in 2011 (0.98 goals per game)
Robin Van Persie has 42 goals in 45 games in 2011 (0.93 goals per game)
Lionel Messi has 54 goals in 63 games in 2011 (0.86 goals per game)

И јас морав да го бранам РВП поради субјективност, а и најчесто субјективното преовладува во правењето на вакви тимови. :D

Се е тоа во ред, само тоа моментално е целава 2011 година затоа што еве ти мала статистика која е од пред 2 недели:

C Ronaldo has 55 goals in 56 games in 2011 (0.98 goals per game)
Robin Van Persie has 42 goals in 45 games in 2011 (0.93 goals per game)
Lionel Messi has 54 goals in 63 games in 2011 (0.86 goals per game)

И јас морав да го бранам РВП поради субјективност, а и најчесто субјективното преовладува во правењето на вакви тимови. :D

Дефинитивно се сложувам за субјективноста.....АМА...тргни ги од целава статистика утакмиците од оваа сезона...дај ми статистика само за предходната пола година...односно од јануари до мај....кај е константноста? :) ќе повторам, не сакам да го ругам како играч РВП...напротив:cuc:

Дефинитивно се сложувам за субјективноста.....АМА...тргни ги од целава статистика утакмиците од оваа сезона...дај ми статистика само за предходната пола година...односно од јануари до мај....кај е константноста? :) ќе повторам, не сакам да го ругам како играч РВП...напротив:cuc:

http://www.arsenal.com/news/news-archive/van-persie-equals-another-scoring-record
плус даде гол во финалето против Бирмингем и даде гол против Барселона. :)

Manuel Neuer​
Dani Alves - Thiago Silva - Nemanja Vidic - Philipp Lahm​
Andres Iniesta - Yaya Toure - Xavi​
Lionel Messi - Zlatan Ibrahimovic - Cristiano Ronaldo​

http://www.arsenal.com/news/news-archive/van-persie-equals-another-scoring-record
плус даде гол во финалето против Бирмингем и даде гол против Барселона. :)

Ова против Барса не ме фасцинира...воопшто, не го почитувам тимот, ваљда затоа....да не бегам од темата....заслужува дечкото...браво, ме среди со аргументи :)

Ова против Барса не ме фасцинира...воопшто, не го почитувам тимот, ваљда затоа....да не бегам од темата....заслужува дечкото...браво, ме среди со аргументи :)

Абе и јас не го почитувам тимот, ама сакав да доловам дека во две утакмици лига на шампиони што ги имаше Арсенал од јануари до јуни он постигна еден гол. :)

Би требало вака да изгласаат.​
Messi​
Messi - Messi - Messi - Messi​
Messi - Messi - Messi​
Messi - Messi - Messi​

Секој тим без напаѓачкото трио Меси-РВП-Роналдо е бесмислен..за останатото можи да се комбинира на пример Озил и Иниеста имаа одлични сезони но мислам Иниеста ќе добие предност поради тоа што освои ЛШ..Чави секако со Чаби Алонсо во средниот ред и во одбраната Алвеш-Пике-Видич-Марсело..и секако на голот легендата Касиљас!
--- надополнето: Dec 2, 2011 2:34 AM ---
- Zlatan Ibrahimovic -​

Зошто бе Марли?:D дека му чукна гол на Бате борисов на гостински терен:D??? или поради книгата што си ја објави?

Зошто бе Марли?:D дека му чукна гол на Бате борисов на гостински терен:D??? или поради книгата што си ја објави?

Најдобар стрелец и асистент на шампионот на една од најдобрите лиги во светот, играч од огромно значење за својата екипа, кој од екипа во Италија која се бореше за влез у ЛШ лани направи Шампионска екипа без конкуренција во лигата, да не се прајме сеа на тошо.

Што го хејтате хејтајте го ваш проблем, Ибра е класа, и нема шпиц моментално подобар од него !!

Пириод !
--- надополнето: Dec 2, 2011 3:06 AM ---
Десен бек.....па и не би рекол, некако не се снаоѓа баш добро....(n)

И голман Касиљас, ептен сеа да не биде меси, меси, меси

------------Van der Sar--------------
Alves-----Pique----Vidic-----Evra
----------------- Xavi -----------------
C.Ronaldo----Sneijder----Iniesta
-----------Rooney--Messi----------

Ван дер Сар, пред Нојер затоа што не прими гол од центар и му донесе финале во ЛШ и титула на Јунајтед, пред Валдес, мислам дека и малите деца знаат зошто пред Валдес.

Алвес, затоа што има 2 десни бека што можат да се наречат модерни, тоа се он и Маикон, Маикон имаше катастрофална сезона во однос на тоа што он може, Алвес освои ЛШ и шпанско.
Евра пред Бејл затоа што Бејл имаше само еден луд хеттрик против Интер, лично никогаш друг пат не сум бил задоволен од неговата игра. Евра пред Кол, пред Марсело поради финалето и англиско(секако и играта), а пред Абидал, пошто абидал да не му вадеа бубрег(или што и да беше) немаше да има толку фама околу него, скоро ништо не покажа сезонава.

Пиќе и Видич, Затоа што беа убедливо најдобри, немаа конкуренција, едниот беше столбот на Барса другиот на Јунајтед. Вмешување на Неста алипниот или Пепе ретардата нема потреба во оваква листа. Лусио, Фердинанд, Пујол и Тери покажаа добри сезони, ама немаа значителен допринос во однос на првите двајца. Фердинанд и Пујол им беа сенки на Пиќе и Видич.

Средината неможе без Чави и иниеста, Снајдер како најдобар плејмејкер на светот, и Кики десно како награда за тоа што го кутна пичичи рекордот(така мислам беше).

Руни и Меси, маказата на Руни против Сити вреди колку сите 6 гола заедно од оваа сезона на сити против јунајтед дополнително што му маткаа глупости новинарите, добро им ја зачепи устата, финале на лш, гол во финале, англиско првенство, англиски супер куп. За меси секој коментар е непотребен.

А зошто некој не ги спомна играчите од Челзи ,и не ги ставе таму каде што заслужуваат.
Тери
Лампард
Дрогба
Ешли
Давид Луиз.
Не мора да значе дека треба сите овие 5-мина да влезат во големата 11-ка a можеби и ниту еден од овие 5-мина не заслужува.Но според мене на еден од нив местото му е во 11-ката.

Тери мислам дека и кога ќе се пензионира ќе продужат да го номинираат за наградиве.

Тери мислам дека и кога ќе се пензионира ќе продужат да го номинираат за наградиве.
Човекот заслужува и повеќе.Вистинска легенда и капитен на Челзи.Даде се од себе колку што можеше.Еден од оние играчи што игра со срце за тимот и придонесе премногу.
Како и да е овие наградиве му станаа навика,па што ќе биде нека биде.Како и да е мислам дека нема да биде ниту еден од овие 5-мина во 11-ката иако реков дека заслужува барем еден но ќе видеме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom