Цитати на познати атеисти

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
„Ѕвездени патеки„? Това беше ноа серијата и филмојте, пуни со демоски трикој и престава за наводната супериорност на човеците од убаата иднина во однос на нас, заостанативе, така?

Не грешка си, не ќе да е тоа..

eve go ide i vtoriot nov citat od pred nekoj moment.....

,OO ima li pustina ta chovek vo nea da se udavi vo kakpka voda., ,....ima li morska shir ta chovek zheden da pominene gledajki kade odi.,..... navistina strashno glupavi i debilni lugje .,.. shto vo svoeto neznaenje ne veruvaat deka za da sozdavaat krvta prvo gi nahranuva.,.... za nekoi toa e iznenadzhenje.,., zaradi verbata vo koja ne veruva!"-chovekot pozadi mislata <>jas<>

Јаој јебо те!

Јас велам дека е Псалм 52. Genesis вели дека е Псалм 52. На овој линк:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/PsaltirAtanasijeVeliki/PsaltirAtanasijeVeliki53.htm

се гледа дека е Псалм 52. (точка 2).

Само Ти велиш дека не е...
Ај прочитај пак ама убаво, што напишав:
Псалмот според сите посовремени преводи е 14, а не 52.
Секако, темата е „познати атеисти„, а еден таков (не)познат атеист, го изразил ставот кој е наведен во Псалмот 52
Мики бре!! :pos: Сваќаш ли дека со ова, авторот на библијата го дефинираш како атеист?!
Ојде во пеколот Мики! Адските порти одсега ти се широко отворени.:vozbud:
Де, де, не се вреѓај....Кога псалмопејачот вели „безумникот„, псалмопејачот не вели дека атеистите/неверните немаат ум, туку мисли на тоа дека атеистите, иако имаат ум даден од Бога, тие самите (атеистите, нели...), си допуштаат однесување како да се безумни, со тоа што наспроти очигледноста од доказите за Божјото постоење и наспроти поседувањето ум, изразуваат став кој се противи на сето она кое Бог го создал.
Ептен се вреѓам.....признавам. Посебно кога вака, при очигледни докази неверувам....срам да ми е.
Само нели псалмопачот беше и самиот атеист?! Значи и тој при ум, е безумен?
Ова духовнава логика е rolerkoster невиден.:pos:

наспроти очигледноста од доказите за Божјото постоење
:pos: Мики за вицов имаш пиво од мене во среда....:pos:
Погледни ми го потписот...
Ако доказите беа толку очигледни ќе немаше ни вера ни религии
очигледно се мајтапиш

:pos: Мики за вицов имаш пиво од мене во среда....:pos:

Атеист,

среда е посен ден, не се пијат алкохол...:D
--- надополнето: Dec 2, 2011 8:50 AM ---
Погледни ми го потписот...

А мојот потпис вели: „поставувач на неодгововери прашања„.. и се‘уште важи! :D

Ако доказите беа толку очигледни ќе немаше ни вера ни религии

А доказите за Божјото постоење, се одредуваат во две категории:

- обејктивни, кои постојат во природата, и
- субјективни, кои ни‘ се дадени фабрички, со нашето раѓање и вградени во нашето битие.

А вери и религии имало кај сите „заостанати„ и историски познати народи, има и денес, а ќе има се‘ дур има жив човек на Земјава...
--- надополнето: Dec 2, 2011 8:54 AM ---
Ништо тогаш, сок не честам.

Може и „еспресо„, мислам дека не е мрсно. :)

А доказите за Божјото постоење, се одредуваат во две категории:

- обејктивни, кои постојат во природата, и
- субјективни, кои ни‘ се дадени фабрички, со нашето раѓање и вградени во нашето битие.

А вери и религии имало кај сите „заостанати„ и историски познати народи, има и денес, а ќе има се‘ дур има жив човек на Земјава...
Штета што не пиеш во среда, и за овој виц заслужи....

Де бе Атеист, зарем природните науки, уметностите и философиите, за Тебе се вицеви???
Онака како ти ги кажуваш и интерпретираш, се вицеви
П.С. Само пиво....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom