- Член од
- 13 септември 2011
- Мислења
- 143
- Поени од реакции
- 469
Здраво, дали ти учествуваше на протестите?
Здраво, дали ти учествуваше на протестите?
Се дефокусира мнозинството и со поглупи работи од оваа. Се согласувам дека не е најинтелегентно.@ Inglourious
Со ова само дополнително ми ја потврди констатацијата дека мнозинството кое живее во оваа земја е ретардирано, да дозволиш за ваква работа да те дефокусираат на таков начин треба да си глуп, да излезеш на контрапротест за ваква работа уште поглуп.
Ти направив мал едит.
Реков кога нештата драстично ќе се сменат во оваа земја, кога нискоинтелигентните ќе бидат малцинство, до тогаш.
Не.Здраво, дали ти учествуваше на протестите?
Добро бре, кој си ти да кажуваш за што Јас да протестирам? И кој уопште те вика тебе лично? Мене никој не ме викна за протестите, самата почувствував дека тоа е нешто што треба и сакам да го правам. Понатаму, кој си ти и со какво право си дозволуваш да објаснуваш какво дете бил Мартин? Тоа ли го оправдува убиството?! Мислам се читаш ли што пишуваш? И што те боли тебе бре какво е семејството? Ти да не си најбољи, твоето семејство да не е најдобро? Мислам дај опрај се, на што личи да осудуваш некого без никаква основа?Каква полициска бруталност има во Македонија?Мене тоа сеуште не ми е јасно?Кој излегол да се бори против полициска бруталност?Пола скопски џган од градски парк, којшто освен пушење трева, немиење по 3 месеци незнае ништо друго во животот.Со такви ли да излегувам да протестирам?Не, фала, no way!!.Пред две недели доктор си ја уби жена му поради љубомора.Излезете и протестирајте против докторска бруталност.И, докторите се дел од државниот репресивен систем(иронично).Ѕидар го мавнал комшијата со цигла зашто му сметала гласната музика.Излезете протестирајте против ѕидарите и нивната репресија против луѓето што сакаат да слушаат гласна музика.
Сите што беа против овие смешни, наивни протести вие ги квалификувавте како подржувачи на Спасов што е смешно.Јас и никој нормален човек нема да подржи убиство.Сочувство до семејството, но треба да знаете дека и Мартин не е дете што раснело во библиотекаРодители што незнаат каде им е 2 дена детето.Крај краева не би го ни барале да не дојдоа новинарите.Такви родители?
Со фаци што пола ден им поминува во мислење како да најдат трева, алкохол, а протестираат против некаква си полициска бруталност, а забораваат дека тревата е законски забранета далеку ќе стигнете со протестите.Купете им амфетамини, лепак, трева можеби повеќе ќе се ангажираат во протестите.
Лондон и Париз се вмешани во „несреќата“ на принцезата Дајана, Вашингтон беше директно вмешан со случајот со Ел-Масри, којзнае уште колку други такви се случувале а не се дознаа во јавноста, за Берлин и Брисел не ми текнува ама ако прогуглаш веројатно ќе најдеш. Односно за Берлин гледај некоја емисија со политички дисиденти од просторите на екс Југославија и ќе видиш како германската демократска влада тргувала со Југославија со нивните животи како влог.Во Лондон, Брисел, Париз, Берлин, Вашингтон нека претепаат вака дете на плоштад до смрт, дете кое молело убиецот да прекине да го тепа ( во случајов, убива ), пред 100 камери и очевидци во ситуација кога таму има видни политичари ... ма шанса нема да ме убеди некој дека тоа може да се избутка на ист начин ко кај нас.
Кој млател кога некој немал лична карта?Ај не серите за џабе и не тролајте.Кој ти кажувал така?Тие ли клошари од градски парк, наркомани , кој?Добро бре, кој си ти да кажуваш за што Јас да протестирам? И кој уопште те вика тебе лично? Мене никој не ме викна за протестите, самата почувствував дека тоа е нешто што треба и сакам да го правам. Понатаму, кој си ти и со какво право си дозволуваш да објаснуваш какво дете бил Мартин? Тоа ли го оправдува убиството?! Мислам се читаш ли што пишуваш? И што те боли тебе бре какво е семејството? Ти да не си најбољи, твоето семејство да не е најдобро? Мислам дај опрај се, на што личи да осудуваш некого без никаква основа?
За споредбине па, муабет да не праам, нема facepalm смајли. Дај не се деградирај.
Ти како го разбираш однесувањето на одредени полициски припадници кога нормално си шеташ, те застанува и ти бара лична карта, ти му викаш ја заборавив, и он почнува да те млати, што е тоа за тебе, нормално однесување?! Никој никогаш не рекол сите дека се такви, туку дека таквите не треба да работат во полиција. Како ова може да не ти е јасно?
И еве уште еднаш последната реченица од претходниот пост, можеби од втор пат ќе ја сфатиш:
Не дај боже некогаш да ти се случи тоа што се уште му се случува на семејството Нешковски, тогаш би осетил што значи твојата игнорантност!
Споредбава нема никаква допирна точка со убивање на дете на Плоштад пред илјадници луѓе кои дошле и за да ја прослават победата на партијата која победи на избори и луѓе кои дошле за баскер фестот, и покрај нив, тука имало и бајаги лица од МВР бидејќи цела политичка гарнитура од власта продефилира таа вечер на плоштадот, а има и низа камери поставени од страна.Лондон и Париз се вмешани во „несреќата“ на принцезата Дајана.
http://www.prisonplanet.com/articles/september2007/210907_b_brutality.htm
Кој млател кога некој немал лична карта?Ај не серите за џабе и не тролајте.Кој ти кажувал така?Тие ли клошари од градски парк, наркомани , кој?
...
Целта на секој политичар е или да стигне или да остане на власт. Работи како правда, праведност и искреност за нив се ирелевантни. Така е секаде во светот. Доколку на случајов не му се дадеше политичка конотација (не од протестантите, туку од тие што го исполитизираа предходно) многу полесно ќе беше да се казни сторителот.
...
Инаку тоа што го објаснуваш во вториот пасус во ПР се нарекува дефукусирање. Една тема е реално жива и може да му нанесе проблем на политичарот во првите 7 дена.
...
Инаку јас не ги осудувам протестите, ви ги разбирам намерите, а и по искреноста и наивноста (без навреда) се гледа дека не сте политички активни.
Го изгледа ти видеото ? Не, зашто воопшто и не може да се пушти на странава, нејсе, начекав една друга ...http://www.prisonplanet.com/articles/september2007/210907_b_brutality.htm
Еве неколку такви случаи.
Кога реков наивни мислев на луѓе без никакво политичко искуство што искажуваат сопствен став, без задни намери во тема што е силно поврзана со политика, итоа онаа дневната. Не мислев ни најмалку на глупави, се извинувам ако некој се почувствува навреден. Можеби политички неискусни би бил правилниот израз.Не чувствувам одговорност посочувајќи го ова (заради ментален хендикеп и слично) бидејќи ние бевме први посочени како „наивни“,
што е веќе слично со „малку приглупави“.
Овде не се согласуваме, веројатно идеолошки. Јас сум десничар по убедување. Според мене човекот не е чесен по природа. Едноставно ако не е ограничен со закони човекот ќе направи се за да си угоди себеси без разлика дали со тоа повредува некого. Политичарите, особено кога се на власт се многу блиску до границата да можат да ги игнорираат законите. Но, ова е веќе друга тема.Значи, заклучуваме дека самите (не јас, разбрано е во кој контекст) не дозволуваме чесни луѓе да дојдат до можност да имплементираат чесни идеи.
Клучно во дискусијата е претпоставката за постоењето на чесни луѓе.
Јас можам да гарантирам нивно постоење, но општо, мора да се прифати(верува!) дека постојат, за да почнеме да размислуваме за било какво подобрување. Во спротивно, дискусијата е бесполезна и губи од важност. Некој тука ќе забележи „владетелите се сменети секогаш со посурови владетели“, што повторно е можна вистина, заради истото „резонирање“ од претходно.
Го најдов и јас на друга. Инаку без разлика дали им е дозволено да користат тајзери, ова е убиство, а за убиство се одговара. Тоа што им е дозволено користење на тајзери е олеснителна околност. Во САД полицаецот не одговара за тоа, ти поназад ми рече дека тоа не е можно во општества како америчкото. Полициска бруталност постои секаде и секаде е заташкувана, сакале ние или не сакале. Инаку видеово е „истечено“ од полициска станица, а обвинителот одбил да го искористи како доказ пред суд. Иако цела светска јавност може да го види тој се правел како да не постои.
Ги извртуваш моите зборови ...Го најдов и јас на друга. Инаку без разлика дали им е дозволено да користат тајзери, ова е убиство, а за убиство се одговара. Тоа што им е дозволено користење на тајзери е олеснителна околност. Во САД полицаецот не одговара за тоа, ти поназад ми рече дека тоа не е можно во општества како америчкото. Полициска бруталност постои секаде и секаде е заташкувана, сакале ние или не сакале. Инаку видеово е „истечено“ од полициска станица, а обвинителот одбил да го искористи како доказ пред суд. Иако цела светска јавност може да го види тој се правел како да не постои.
Не знам дали вреди дискусија со некој кој не сака да дискутира и има за цел да навредува.Не го бранеше туку тролаше, и сеуште трола, дека протестите беа организирани од политичка партија, да, беа, оние контра што удрија, да беа организирани протестите од СДСМ, бидејќи на нив се алудираше, и тоа протест за убиено дете, минимум по 5000 луѓе на улица ќе имаше, проста логика али и тоа е прекомплицирано за грото луѓе кои живеат во оваа земја и имаат пристап до интернет.
Види, како што кажа Син, подобро да го искористеа можеби поголема маса на народ ќе се појавеше на протестите.
А за тоа дали ќе го искористи некој во иднина или пaк не, сеедно, тоа може да биде само резултат на покварен и ретардиран мозок. Јас нема што да чувствувам никаква огорченост затоа што излегов на протест поради тоа што ми е доста од ваквиве работи што се случуваат во државава, самоубиство со плочник, самоубиство од давење со кеса, самоубиство од давење во кофа со вода... enough is enough.