Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
@Prinecess Of Evil

Не го сфаќај лично, но мислам дека станавте досадни и го отупевте веќе.Аман веќе....Не дека ве боли нешто за Мартин, туку сакате да изигравате Германци во Македонија да добивате внимание.,Ти во животот пендрак не си видела, а протестираш за полициска бруталност..... вауууу.Колку лесно ве изманипулираа за работи што се секојдневност секаде во светот.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.799
Поени од реакции
8.822
Ти го бранеше Спасов, добро се сеќавам. А ваквите службеници, полицајци, судии, адвокати ја сочинуваат државава.

Ова е исто ко да кажеш дека голманот не е важен за еден спортски тим пошо не е играч од поле, а фактички да не е тој ништо не праат.
Можеш да провериш на почетокот на темата и да се увериш дека никаде не го бранам Спасов, напротив, најостро го осудувам. Ја бранам полицијата, и сеуште ја бранам. Нема да протестирам против полицијата, а што се однесува до Спасов, ако се прашувам јас, би го осудила на електрична столица. Ама не се прашувам јас, јебига.
Лошо ти е сеќавањето :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Ти го бранеше Спасов, добро се сеќавам. А ваквите службеници, полицајци, судии, адвокати ја сочинуваат државава.
Не го бранеше туку тролаше, и сеуште трола, дека протестите беа организирани од политичка партија, да, беа, оние контра што удрија, да беа организирани протестите од СДСМ, бидејќи на нив се алудираше, и тоа протест за убиено дете, минимум по 5000 луѓе на улица ќе имаше, проста логика али и тоа е прекомплицирано за грото луѓе кои живеат во оваа земја и имаат пристап до интернет. ;)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
@Prinecess Of Evil

Не го сфаќај лично, но мислам дека станавте досадни и го отупевте веќе.Аман веќе....Не дека ве боли нешто за Мартин, туку сакате да изигравате Германци во Македонија да добивате внимание.,Ти во животот пендрак не си видела, а протестираш за полициска бруталност..... вауууу.Колку лесно ве изманипулираа за работи што се секојдневност секаде во светот.
Друг пат можеш да ме цитираш, за да добијам известување дека ми се обраќаш, бон тон, не за друго.

Викаш да не сфаќам лично, а ме напаѓаш на персонално ниво, а појма немаш која сум. Во иднина те молам воздржи се од квалификации, за кои што немаш никакво предзнаење.
Иако стварно не гледам потреба нешто тебе да ти објаснувам, ептен си се уфилмал, на кратко само, пошто е очигледно дека не ти е јасно што е работа. Протестите започнаа заради убиството на Мартин, но движењето стоп за полициска бруталносат не постои само за правда за Мартин, туку за превенција од идни вакви случаи. Репресивниот орган на државата никогаш нема да биде идеален, но барем може да се минимизираат ваквите работи. Мене ми е чиста совеста, имам идеали и цели кои ги остварувам, се’ ова го правам во моето слободно време, волентерски, идеалистички, а дали тебе ти се свиѓа или не, ич не ми чуе.
А да, ќе заборавев, не дај боже некогаш да ти се случи тоа што се уште му се случува на семејството Нешковски, тогаш би осетил што значи твојата игнорантност!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Не го бранеше туку тролаше, и сеуште трола, дека протестите беа организирани од политичка партија, да, беа, оние контра што удрија, да беа организирани протестите од СДСМ, бидејќи на нив се алудираше, и тоа протест за убиено дете, минимум по 5000 луѓе на улица ќе имаше, проста логика али и тоа е прекомплицирано за грото луѓе кои живеат во оваа земја и имаат пристап до интернет. ;)
Вака зборуваа и тие што учествуваа на Студентските протести 1997. Денес сите видоа за што станувало збор тогаш и на дел им е криво што учествувале. Ќе видиме за 5-10 години дали ќе го имаш истиот став. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Бастерд, не ги споредувај тие протести зошто како што кажуваат, сосила ги терале да протестираат и врска немале за што протестирале. Ова беше доброволно и кој сакаше појде и виде за што е.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Вака зборуваа и тие што учествуваа на Студентските протести 1997. Денес сите видоа за што станувало збор тогаш и на дел им е криво што учествувале. Ќе видиме за 5-10 години дали ќе го имаш истиот став. :)
Да ќе бидам зашто не сум благоретардиран за да не знам што е а што не е политички организирано во оваа земја, треба да те потсеќам како изгледа еден протест буткан од СДС ? Па пред изборите имаше еден марш, т.е. пред да бидат закажани, овде едвај по 100 души се собираа т.е. тие што идеа знаат дека имаше денови кога и по 20 души имаше на улица, некогаш и помалку. Доволно е само од младина да им се соберат, ко што тоа го направија од позицијата на власт за контрапротестот, па на улица секојдневно да маршираа по 1000 луѓе ( минимум ).

Срамота е да се црта ова, не е потребно човек да е многу интелигентен за да свати дека овие протести немаа политичка позадина и не беа организирани од партија, а кога ќе размислам подобро, и боље да беа, ако ништо друго далеку поголема маса ќе излезеше на улица што и требаше да биде случај бидејќи беше убиено дете и истото убиство до ден денес се заташкува, најмногу поради фактот што народот тоа го дозволи.

Џабе, се изјаснив у темата со знамето што народ живее во земјава, да не се повторувам, единственото нешто кое се надевам дека ќе го видам за 5-10 години е смена на генерации, кога нискоинтелигентната маса во земјава ќе е малцинство, али и тоа е ставено под знак прашалник

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Бастерд, не ги споредувај тие протести зошто како што кажуваат, сосила ги терале да протестираат и врска немале за што протестирале. Ова беше доброволно и кој сакаше појде и виде за што е.
Кого терале сосила да протестира? Сите што протестираа, знаеа за што се протестира и го бранеа ставот за кој се протестираше. Денес пак го бранат ставот, ама голем дел од нив се револтирани што ВМРО-ДПМНЕ многу покварено ги искористи протестите во своја корист. Затоа ве разбирам кога го браните ставот за кој протестирате, верувам дека не сте партиски определени, ама за целиот процес и тоа кој ќе го искористи или нема да го искористи би почекал 5 години. :)
--- надополнето: Nov 30, 2011 7:30 PM ---
Не реков организиран, реков вешто насочуван. Ама очигледно си политички неискусен и со чесни намери, те разбирам целосно. Ќе го речам истото, нека помине подолг период, па можеби ќе видиш нешто што сега не можеш да го видиш. Сепак од искуство се учи. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кого терале сосила да протестира? Сите што протестираа, знаеа за што се протестира и го бранеа ставот за кој се протестираше. Денес пак го бранат ставот, ама голем дел од нив се револтирани што ВМРО-ДПМНЕ многу покварено ги искористи протестите во своја корист. Затоа ве разбирам кога го браните ставот за кој протестирате, верувам дека не сте партиски определени, ама за целиот процес и тоа кој ќе го искористи или нема да го искористи би почекал 5 години. :)
Види, како што кажа Син, подобро да го искористеа можеби поголема маса на народ ќе се појавеше на протестите.

А за тоа дали ќе го искористи некој во иднина или пaк не, сеедно, тоа може да биде само резултат на покварен и ретардиран мозок. Јас нема што да чувствувам никаква огорченост затоа што излегов на протест поради тоа што ми е доста од ваквиве работи што се случуваат во државава, самоубиство со плочник, самоубиство од давење со кеса, самоубиство од давење во кофа со вода... enough is enough. :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Види, како што кажа Син, подобро да го искористеа можеби поголема маса на народ ќе се појавеше на протестите.

А за тоа дали ќе го искористи некој во иднина или пaк не, сеедно, тоа може да биде само резултат на покварен и ретардиран мозок. Јас нема што да чувствувам никаква огорченост затоа што излегов на протест поради тоа што ми е доста од ваквиве работи што се случуваат во државава, самоубиство со плочник, самоубиство од давење со кеса, самоубиство од давење во кофа со вода... enough is enough. :)
Политичар се вика тоа што го болдирав. :) Инаку јас не ги осудувам протестите, ви ги разбирам намерите, а и по искреноста и наивноста (без навреда) се гледа дека не сте политички активни.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Политичар се вика тоа што го болдирав. :) Инаку јас не ги осудувам протестите, ви ги разбирам намерите, а и по искреноста и наивноста (без навреда) се гледа дека не сте политички активни.
Да, и за 5 години ќе ги видиме истите тие што ги организираа протестите во една од пратеничките клупи;)Паметните луѓе прават кариера врз грбот на глупите.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Не реков организиран, реков вешто насочуван. Ама очигледно си политички неискусен и со чисни намери, те разбирам целосно. Ќе го речам истото, нека помине подолг период, па можеби ќе видиш нешто што сега не можеш да го видиш. Сепак од искуство се учи. :)
Ако одиме по твојата логика, буквално за секој протест кој ќе биде насочен контра институциите на власта во Македонија, независно од тоа која партија е на власт, ќе важи истиот муабет.
Ја многу добро разбирам ти кон што целиш, но во едно демократско општество тоа што ти го говориш всушност и се подразбира, и треба (мора) да е случај.

Но од друга страна и многу добро долови до каде е догурано нашето општество со оглед на работите кои се примарни во ситуација кога дете е крвнички убиено во срцето на главниот град од вработен во МВР, и истото истовремено е и секундарна работа, примарна е тоа кој стоел зад протестите, и нормално, додека јавноста се замајуваше со '' тој проблем '', убиството дополнително да се заташкува, да се бришат ленти и слично ...

Поентата ми е дека тоа што ти го говориш е ирелевантно и всушност треба да биде нормална појава во секое демократско општество, али за жал кај нас тоа не беше случај.

Тоа што е релевантно во моментов е што Македонија го положи испитот '' Како да убиеш дете на Плоштад и истото вешто да го сокриеш од очите на јавноста '' со што во оваа земја утре е овозможено некој трет, фаца од МВР, со 200та на саат да помине на црвено, да изгази 20 деца, да усмрти 16 од нив а 4 да останат инвалиди, и истовремено баш во тој момент кога он поминувал камерите да не работат, доказите да се преместуваат од едно на друго место, дел од истите да се уништат и тн и тн, да не набројувам што се помина '' незабележано '' од изманипулираната јавност, а знаеме колку лесно може овој народ да биде еб*н во здрав мозок, ова е само еден од многуте класични примери за тој феномен.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Ако одиме по твојата логика, буквално за секој протест кој ќе биде насочен контра институциите на власта во Македонија, независно од тоа која партија е на власт, ќе важи истиот муабет.
Ја многу добро разбирам ти кон што целиш, но во едно демократско општество тоа што ти го говориш всушност и се подразбира, и треба (мора) да е случај.

Но од друга страна и многу добро долови до каде е догурано нашето општество со оглед на работите кои се примарни во ситуација кога дете е крвнички убиено во срцето на главниот град од вработен во МВР, и истото истовремено е и секундарна работа, примарна е тоа кој стоел зад протестите, и нормално, додека јавноста се замајуваше со '' тој проблем '', убиството дополнително да се заташкува, да се бришат ленти и слично ...

Поентата ми е дека тоа што ти го говориш е ирелевантно и всушност треба да биде нормална појава во секое демократско општество, али за жал кај нас тоа не беше случај.

Тоа што е релевантно во моментов е што Македонија го положи испитот '' Како да убиеш дете на Плоштад и истото вешто да го сокриеш од очите на јавноста '' со што во оваа земја утре е овозможено некој трет, фаца од МВР, со 200та на саат да помине на црвено, да изгази 20 деца, да усмрти 16 од нив а 4 да останат инвалиди, и истовремено баш во тој момент кога он поминувал камерите да не работат, доказите да се преместуваат од едно на друго место, дел од истите да се уништат и тн и тн, да не набројувам што се помина '' незабележано '' од изманипулираната јавност, а знаеме колку лесно може овој народ да биде еб*н во здрав мозок, ова е само еден од многуте класични примери за тој феномен.
Целта на секој политичар е или да стигне или да остане на власт. Работи како правда, праведност и искреност за нив се ирелевантни. Така е секаде во светот. Доколку на случајов не му се дадеше политичка конотација (не од протестантите, туку од тие што го исполитизираа предходно) многу полесно ќе беше да се казни сторителот.

Инаку тоа што го објаснуваш во вториот пасус во ПР се нарекува дефукусирање. Една тема е реално жива и може да му нанесе проблем на политичарот во првите 7 дена. Со зборување за протестантите и контра-протестантите и дали тие изполитизирани или не му се „украде“ важноста на главниот настан -- убиството. Груевски се префрли од тема во која тој е директно на удар, на тема во која тука е и Бранко. :) Денес, настанов и протестите веќе не им се битни на никој од политичариве бидејќи не носат или губат политички поени. Пројде критичниот период. Сега е битна пресудата.

А „фаците“ од МВР убивале, убиваат и ќе убиваат неказнето секогаш. Мислам дека тоа нема да го смени никој. Досега се менувале цели системи па тоа не било сменето. Од робовладетелство до демократија. :)

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Друг пат можеш да ме цитираш, за да добијам известување дека ми се обраќаш, бон тон, не за друго.

Викаш да не сфаќам лично, а ме напаѓаш на персонално ниво, а појма немаш која сум. Во иднина те молам воздржи се од квалификации, за кои што немаш никакво предзнаење.
Иако стварно не гледам потреба нешто тебе да ти објаснувам, ептен си се уфилмал, на кратко само, пошто е очигледно дека не ти е јасно што е работа. Протестите започнаа заради убиството на Мартин, но движењето стоп за полициска бруталносат не постои само за правда за Мартин, туку за превенција од идни вакви случаи. Репресивниот орган на државата никогаш нема да биде идеален, но барем може да се минимизираат ваквите работи. Мене ми е чиста совеста, имам идеали и цели кои ги остварувам, се’ ова го правам во моето слободно време, волентерски, идеалистички, а дали тебе ти се свиѓа или не, ич не ми чуе.
А да, ќе заборавев, не дај боже некогаш да ти се случи тоа што се уште му се случува на семејството Нешковски, тогаш би осетил што значи твојата игнорантност!
Каква полициска бруталност има во Македонија?Мене тоа сеуште не ми е јасно?Кој излегол да се бори против полициска бруталност?Пола скопски џган од градски парк, којшто освен пушење трева, немиење по 3 месеци незнае ништо друго во животот.Со такви ли да излегувам да протестирам?Не, фала, no way!!.Пред две недели доктор си ја уби жена му поради љубомора.Излезете и протестирајте против докторска бруталност.И, докторите се дел од државниот репресивен систем(иронично).Ѕидар го мавнал комшијата со цигла зашто му сметала гласната музика.Излезете протестирајте против ѕидарите и нивната репресија против луѓето што сакаат да слушаат гласна музика.
Сите што беа против овие смешни, наивни протести вие ги квалификувавте како подржувачи на Спасов што е смешно.Јас и никој нормален човек нема да подржи убиство.Сочувство до семејството, но треба да знаете дека и Мартин не е дете што раснело во библиотека;)Родители што незнаат каде им е 2 дена детето.Крај краева не би го ни барале да не дојдоа новинарите.Такви родители?

Со фаци што пола ден им поминува во мислење како да најдат трева, алкохол, а протестираат против некаква си полициска бруталност, а забораваат дека тревата е законски забранета далеку ќе стигнете со протестите.Купете им амфетамини, лепак, трева можеби повеќе ќе се ангажираат во протестите.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
@ Inglourious
Со ова само дополнително ми ја потврди констатацијата дека мнозинството кое живее во оваа земја е ретардирано, да дозволиш за ваква работа да те дефокусираат на таков начин треба да си глуп, да излезеш на контрапротест за ваква работа уште поглуп.
А „фаците“ од МВР во Македонија и останатите ретардирани општества кои егзистираат на оваа планета, убивале, убиваат и ќе убиваат неказнето секогаш. Мислам дека тоа нема да го смени никој. Досега се менувале цели системи па тоа не било сменето. Од робовладетелство до демократија
Ти направив мал едит.
Реков кога нештата драстично ќе се сменат во оваа земја, кога нискоинтелигентните ќе бидат малцинство, до тогаш. :свиркам:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom