Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Црни њтф? Си го направи непоштено сега поштено ќе си лега казна 2 меча...не си ми јасен...барем биди објективен не :гомце: одма
да му дошепнеше пинто дека треба да направи жолт па ај некако..
а шо к*р ги боли нив како го направил жолтиот

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.619
Поени од реакции
14.491
а шо к*р ги боли нив како го направил жолтиот
Шо к*р ги боли ? Новото правило на шпанската федерација наведено во членот 112.3 вели дека играчот кој намерно го прави петтиот жолт картон ќе биде казнет со додатно уште еден натпревар. И Чаби направи со Атлетико, али не направи за задржување време, туку фаул, кој беше чист жолт картон, а и мораше да го направи тој фаул за да спречи контра. И да не беше за петти жолт картон, пак ќе го направеше и пак ќе добиеше жолт.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ако не добие Пике казна, уште еднаш ќе се потврди она што го збори Мурињо цело време, дека правилата не важат за сите подеднакво.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Шо к*р ги боли ? Новото правило на шпанската федерација наведено во членот 112.3 вели дека играчот кој намерно го прави петтиот жолт картон ќе биде казнет со додатно уште еден натпревар. И Чаби направи со Атлетико, али не направи за задржување време, туку фаул, кој беше чист жолт картон, а и мораше да го направи тој фаул за да спречи контра. И да не беше за петти жолт картон, пак ќе го направеше и пак ќе добиеше жолт.
Ако има правило тогаш во ред.
ма да и тоа безмислено и глупо правило,ако е веќе така ја попрво би прифатил на тие што ќе направат таков фаул намерен да им се дава директен црвен картон уште на утакмица,отколку вака после натпревар да се одлучува.
се губи смислата на фудбалот.
без разлика дали се работи за пике или алонсо или некој трет.
--- надополнето: Nov 30, 2011 2:05 PM ---
Ако не добие Пике казна, уште еднаш ќе се потврди она што го збори Мурињо цело време, дека правилата не важат за сите подеднакво.
а казниле некого од реал заради тоа? прашувам зшо стварно не знам дали казниле некој од реал во шпанско првенство.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ја сум сигурен пошо ме чеша, а почне да ме чеша некој мора да го лапне.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Црни њтф? Си го направи непоштено сега поштено ќе си лега казна 2 меча...не си ми јасен...барем биди објективен не :гомце: одма
A камо доказ дека го направи непоштено? Како на пример во случајот на Реал лани со снимките. Од кај кур знаат тие од федерацијата дали го направил намерно или не? Не му се во главата. Си има право човекот на прекршок, а должност на судијата е да му даде жолт и крај на приказната. Не ми се јасни овие глупи правила на федерацијата. Реал лани ми се чини доби парична казна а не 2 меча суспензија на Чаби и Рамос, значи ако барате ист третман и Барса би требало да добие слична казна. Срамота ќе биде ако го суспендираат.
Според мене не треба да даваат казни за вакви работи, од причина што не може да се докаже, а не дека ги поддржувам ваквите постапки. Ни Реал лани не требаше да добие казна.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ја мислам дека треба да му даат чисто ради тоа што е глуп. Виде што се деси со Чаби, моеше бар фаул у прво полувреме да направи, не да задржава време на 4-0 у 83 :tapp:
Па и пеп демек накурчен :ROFLMAO:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.619
Поени од реакции
14.491
Тогаш не знам што се замарате, дали играл Пике или не.

Тоа што се замараме нема врска со тоа што ти го кажа, не се замараме дали Пике нема да игра на Ел Класико со што Барселона би биле послаби, туку да видиме дали за Барселона ќе важат правилата кои јасно и гласно се наведени. Никој не го интересира дали ќе игра или не, секако и другите играчи што ги има Барселона на тие позиции може да одиграат исто толку добро како што може и Пике.
--- надополнето: Nov 30, 2011 4:08 PM ---
Реал лани ми се чини доби парична казна а не 2 меча суспензија на Чаби и Рамос, значи ако барате ист третман и Барса би требало да добие слична казна. Срамота ќе биде ако го суспендираат.
Реал не доби суспензија за Чаби и за Рамос затоа што во Лигата на шампиони никаде нема правило дека за таква ситуација се добива суспензија. Во шпанското првенство се променија правилата, и за секој намерно добиен петти жолт картон играчот заработува плус уште еден натпревар казна.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Бухууууу.....Калимеро нема правда, теории на заговор, сите го мразат Реал, Платини и цела шпанска федерација знае каде е закопан Џими Хофа.
Дај бе остајте ги тие глупости, гледајте фудбал и уживајте веќе еднаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom