Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Исти случај со тебе сум и јас, почеток на март ми истекува, но мислам дека нема да се продолжи договорот, но сепак распрашај си убаво, јави им се во опитај ги оти со Телеком нема зезанции :)
I jas sum do mart, nema da ti prodolzat dogovor. Taman na 29februar mi zavrsuvaat ovie 1800gb i cao thome.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.538
Поени од реакции
900
Дали некој знае да каже дали како се плаќаат пеналите за раскин на договор, за секој месец што е останат се плаќа по некоја сума или како кај оне е една сума без разлика колку месеци има до крај на договорот?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Дали некој знае да каже дали како се плаќаат пеналите за раскин на договор, за секој месец што е останат се плаќа по некоја сума или како кај оне е една сума без разлика колку месеци има до крај на договорот?
0800 12345 ... бесплатен е нали, а патем и точен извор на информации

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Да ве прашам тие што имате Спидпорт рутери, дали при ресетирање на 12-те саати се ресетира цел рутер или само DSL конекцијата, пошто од пред некој ден како го ставија кај мене, паѓа по 10 пати дневно на 2-3 саати се ресетира целиот пришто снемува и MaxTV и нет.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ova ti e merak rabota, nema ni 8 dena, iscepiv 110gb(vklucuvajki gi i onie 20gb koi gi simnav od prvi noemvri do 18ti):vozbud: uste samo 490gb do 18 dekemvri hihihihihi. Kolku ti e mirna glava koga ne mu ja mislis kolku si simnal, krajno vreme im bese na thome da ne nagradat za site ovie godini maltretiranje.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Да ве прашам тие што имате Спидпорт рутери, дали при ресетирање на 12-те саати се ресетира цел рутер или само DSL конекцијата, пошто од пред некој ден како го ставија кај мене, паѓа по 10 пати дневно на 2-3 саати се ресетира целиот пришто снемува и MaxTV и нет.
Се ресетира само DSL. Дури и еднаш во денот да се ресетира целиот рутер ајде да речеме дека може да помине тоа, ама 10 пати е многу. Или имаш проблем со нестабилен(променлив) напон или е проблемот е лоциран во самиот рутер. Најдобро обрати се до 0800 12345, па тие нека ти кажат што понатаму.

Член од
9 април 2011
Мислења
812
Поени од реакции
1.055
Пробај смени DNS адресите и кај мене многу често паѓаше додека не ги сменив адресите. Сега користам Гоогле днс адреси 8.8.8.8 i 8.8.4.4 или пак можеч Open DNS 208.67.222.222 i 208.67.220.220

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Како да го дознаам пасот на speedpot-от освен преку нив? Вртам ко будала од 9 и нешто на 0800 12345 и никој не ми крева. Има таму ако ти е заборавена лозинката да влезеш без неа ама не можам, ќе ресетира се, а за интернетот приклучен е и рутерот за сателитската, ќе пореметам се.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Како да го дознаам пасот на speedpot-от освен преку нив? Вртам ко будала од 9 и нешто на 0800 12345 и никој не ми крева. Има таму ако ти е заборавена лозинката да влезеш без неа ама не можам, ќе ресетира се, а за интернетот приклучен е и рутерот за сателитската, ќе пореметам се.
default e admin на speedport-от, ако го ресетираш комплет ќе изгубиш само pppoe конекцијата username-от и pass-от освен ако немаш нешто друго плус сетирано.
а ако dream box-от ти е врзан на speedport-от ако добро те разбрав не би требало ништо да се смени.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
default e admin на speedport-от, ако го ресетираш комплет ќе изгубиш само pppoe конекцијата username-от и pass-от освен ако немаш нешто друго плус сетирано.
а ако dream box-от ти е врзан на speedport-от ако добро те разбрав не би требало ништо да се смени.
Ги добив тие од таму и ми кажаа неколку лозинки и ни една не се фаќаше, па ни таа админ. Кренаа раце и ми рекоа со чечкалица да брцнам позади во reset и да почекам 15 секунди дека ќе ми се смени мрежата и дека ќе си креирам user и pass, па и тоа нејќе. Бидејќи не бев тука кога се поставуваа dream box-т и нетот заедно мајка ми ми објаснуваше нешто као демек се идело преку рутерот за сателитската, така да можно е да изместам нешто.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
само дсл конекцијата се ресетира ... да не е фаличен нешто рутерот или проблеми со струјата да не имаш.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
ako si na voip platforma user i pass se: avm
Taka mi kaza deckoto od thome koga bese kaj mene.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
само дсл конекцијата се ресетира ... да не е фаличен нешто рутерот или проблеми со струјата да не имаш.
појма немам, рутерот го ставија пред 10 дена кога се префрлив на "новата платформа" ганц нов беше ама по 5 до 10 пати дневно се ресетираше комплет со гасење на сите сијалички, и во сабота го пријавив проблемот, сабајле дојдоа и го заменија ставија друг па ќе видиме со овој како ќе испадне работата, иначе за струја преку UPS ми е прикачен нема шанси до тоа да е плус претходниот томсон работеше перфектно...
--- надополнето: Nov 28, 2011 2:04 PM ---
појма немам, рутерот го ставија пред 10 дена кога се префрлив на "новата платформа" ганц нов беше ама по 5 до 10 пати дневно се ресетираше комплет со гасење на сите сијалички, и во сабота го пријавив проблемот, сабајле дојдоа и го заменија ставија друг па ќе видиме со овој како ќе испадне работата, иначе за струја преку UPS ми е прикачен нема шанси до тоа да е плус претходниот томсон работеше перфектно...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.628
Поени од реакции
31.494
t-home ., instaliran optichki kabel vo sredata ., sam o shto zaminaa mmonterite ., i internetot i telefonot gi snema., ovoa vo sredata ., vo chetvrtok reagirav i podnesov prijava ., cela nedela me matkaat i me vozat ., niz siot t-hom ., dens ke dojde majstor ., . pak denes ke dojde majstor ., i taka sueshte cela nedela ., gi nema ., a za denes beshe 100% kazhano deka ke dojdat ., no i sega dodoeka ovoa go pishuvam nikade gi nema ., ...vnimavajte ., shto potpishuvate ., i kako se odnesuvaat.............bruka zhiva se ., mozhebi sistemot e super no profesionalnosta ., seushte im funkcionira na sistem socijalistichki., a spored dogovorot ., defektot treba da se otkloni za 48h ., znachi da se vlechkame po sudovi., bidejki za ovaa nedela ., od nemanje na internetot se pretrpeni zagubi..........t-home=:гомце:

Kajgana Shop

На врв Bottom