Уште еден удар врз еврозонтата - овој пат врз Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Katunec
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Германија не може да продаде 35% од обврзниците со вредост од 6 милијарди евра.

Дали обврзниците на најјаката Европска економија не се доволни како гарант за вредноста на пазарот? Ако Германците не се способни да ја финансираат работата на своите институции што да се каже за другите и што да се каже за опстанокот на еврозоната кога Германија не може да финансира разни "фондови" за должниците?

The German government was unable to sell about 35pc of the €6bn (£5bn) 10-year bonds it offered to the market, getting just €3.9bn of debt away. The setback came as Fitch Ratings issued a warning that France’s AAA credit rating would be at risk should the crisis result in a sharper downturn in the country than currently envisaged.

„The sovereign debt crisis may have had its most critical day yet,” said Kathleen Brooks, research director at Forex.com. „If Germany can’t sell debt then where does that leave the eurozone? While we all knew about problems in Italy, Spain and maybe even France, Germany was the black swan no one expected.”

http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8910839/German-bond-auction-disaster-rocks-markets.html

Лошо е што народот ке пати ради некоја си политичка елита од стотина луѓе. Треба народот да ги обеси на плоштад.

Значи во Македонија ќе се осети доста беда. Врзани сме за германски обврзници...

па зошто Германија не ги откачи Гејција преку глава му е на Германците само така ќе зајакне;)

Aмерите изгелда го повелкуваат капиталот од Европа.

Has the Bank Run Begun in Europe?

Fitch estimates U.S. money market funds have withdrawn 42 percent of their money from European banks in general.
And for France that number is even higher — 69 percent. European money-market funds are also getting in on the act.

http://www.cnbc.com/id/45417735/

.

Ќе биде изгледа кај западњациве догодина прославен Божиќ со богата трпеза,од леблебија и кикирики.

А ние сме навикнати,во минатото и корења сме јаделе...така да ние во нашата днк имаме вклучено својство за обработка и варење,на тешки и жилави билки:)

Изгледа дека и швабите лажеле за нивниот долг, па според тврдењата на некој германски експерти германскиот доле е околу 7000 милијарди евра и е три пати поголем од италјанскиот.
ЕУ и еврото од оваа криза не можат да излезат со мерките што се до сега преземени.
Значи или еврото а со тоа и ЕУ каква што ја знеме денес пропаѓа или ќе преземат некој до сега невидени мерки(ако воопшто такви постојат) за да ја задржат денешнава форма на ЕУ и воопшто нивниот напредок.

Лошо е што народот ке пати ради некоја си политичка елита од стотина луѓе. Треба народот да ги обеси на плоштад.
После стотина години, нашите потомци ќе учат како ние сме живееле во еден вид на темна ера каде што тие стотина луѓе не вртеле околу малиот прст. Луѓе, целиов систем смрди треба промени.

Најзадолжена земја на планетата е Велика Британија, а после неа САД.
Секој нормален ќе се запраша, па овие се двете најголеми империи кои го дрмаат светот, кој крадат по светот, кој убиваат цели етникуми, како задолжени ?
А што е долг ?
Да земеш од друг.
Земаат од други и не враќаат.
Па истиот систем на кражба ти е.
Ја земаа земјата од Индијанците,Абориџините, ја земаат нафтата за без пари, земаат што сакаат, а тебе ти ја оставаат бајката за демократија.

Е сега зошто Грција, Италија, Шпанија, Португалија, тоа е дефокусирање на јавноста.

Секог земјанин ја финансираше и ја финансира благосостојбата на западната цивилизација, веќе 2000 години. А ништо не е вечно, освен бог, така да дојде циклусот кога западот веќе неможе да егзистира на туѓа сметка.
А ќе проба преку војна да ја задржи таа придобивка.

Епа им помагаат на цела Европа и после немало да бидат во долгови....епа нема лабаво :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom