Фудбалери Кајганџии! Season 12/13 [Пријавување: Играме 8х8 на поголем терен!]

Статус
Затворена за нови мислења.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Зошто Кочо Рацин? Нели беше Браќа Рибар балонот? Или јас сум грешка.
да бе браќа рибар беше ме збуни ти со тој другиот термин требаше у кочо рацин:pos:
--- надополнето: Nov 24, 2011 4:23 PM ---
Не вреѓај, сеа сме подобри со кондиција ;).
Нив ги "вреѓаше" не нас :)

п.с Сајбер може пак другарот на Мац да игра од ваша? :pos:

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
@NomoregameS! Џеко мислам дека не ме свати погрешно нели? Не се однесуваше постот за тебе, туку за фриленсери што улетуваат секоја недела од нигде и го посеруваат целиот фудбал што се игра на кајгана. Ако се способни нека се сетат да организираат фудбал, нека направат екипа, и нека играат или со плави или со црвени преку недела. Прошли пут гзот го остаив на терен со инзаги, јувентус изгина на гол за после некој да си игра и да глуми лудило на форум.Мислам дека си имаме екипи и секој си ја знае екипата.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Океј ондак, Ноуморгејмс ако не сватил ништо погрешно и се сложува, да доаѓам. После од 9 сум на B Real. Али ке скрпам не е страшно :)
Сајбер убав пост...иако немаше да се налутам и мило ке ми е само да победите, не е битно дали со мене или без. :)

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
1.Топче
2.alek-stuki
3.Supervisor
4.The Dude
5.Kifla
6.Skech
7.NomoregameS!

ПЛАВИ
1. Xak
2.V_Gunner*(Недела)
3.Сајбер (недела и четврток би играл и 2 пати)
4.Juventus_M
5.Urban_Mover
6.Шурикен
7.Инзаги ?- ќе потврдам до утре вечер...

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Незнам дали ке има греење во Рибар али ако е како во форца мој предлог е да се мењаваме по 2 пати по 4 мин. Ако излезеш на ладно 8 мин ти се еба детство. А и да излезеш 4 мин за да земеш воздух и после 20 некаде ке треба да излезеш уште еднаш таман си е. И малце си надвор и одма се враќаш со кондиција. Макар и да е топло мислам дека е најпаметно вака.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Каде точно е ова браќа?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Добро утро фудбалери :D.

Последниве денови беа малку побурни на темава но фино е дека се смирија тензии и продолжуваме со игра и дружба, сеа барем нема изговор да не се дојде на пиво после утакмица ;).

Сепак како резултат на тоа што премногу се чекаше да се формираат нови екипи дојдовме да парадоксална ситуација за дел од стандардните црвени да нема место во сегашниот тим. Знам дека јас можев да се запишам и ќе играв ама испаднаа Ханибал, Боте, Левак. Колку и да баравме решение не го најдовме зашто ако сите се запишевме практично цел сегашен црвен тим ќе требаше да се размонтира и или да се игра со 4 замени (што е глупост) или да се бара друго решение.

Наместо да правиме тензии и да се буниме зашто овој а не оној игра решивме да ја релаксираме ситуацијата со премногу играчи во црвената екипа и да формираме нов тим со зелена боја од сите кои испаднавме за оваа утакмица. Нема лутење, ќеиф ни е да играме заедно, им оставаме повеќе маневарски простор сеа на црвените да си се организираат во овој состав без да му мислат на замени и кој треба а кој не да игра. Освен тоа и мене ми е сеа полесно да организирам 6 играчи наместо 10 :D.

Така да без многу помпа и фанфари го објавувам зелениот тим составен претежно од играчи кои ги демолираа плавите на првата утакмица со 7:0 (извини Ацид морав :D).

Нашиот тим:

1. Chtulhu напад
2. Ханибал напад
3. Џеко напад
4. Kaiser одбрана
5. Левак одбрана
6. Kiffla голман

Кифла ќе брани и за нас така да ќе паѓаат интересни утакмици :D.

Сеа за системот на игра.

Штета што се испушти вториот термин но што е тука е, ќе играме по систем на ротација, 1 термин, 3 екипи, 4 недели што значи игра секој со секого 3 пати во месецот и еднаш се паузира (секоја екипа еднаш месечно е на пауза).

Го направив календарот за следните три месеца:

27.11 Црвени-Плави

04.12 Црвени-Зелени
11.12 Зелени-Плави
18,12 Црвени-Плави
25.12 Црвени-Зелени

08.01 Зелени-Плави
15.01 Црвени-Плави
22.01 Црвени-Зелени
29.01 Зелени-Плави

05.02 Црвени-Плави
12.02 Црвени-Зелени
19.02 Зелени-Плави
26.02 Црвени-Плави

Чим се најде уште еден термин преку недела ќе прејде една екипа со уште една нова таму и решен проблем за трајно.

За сѐ останато или нејасно ќе дискутираме во недела пошо најверојатно ќе ве дружиме со Левакот.

Нека ни е со среќа на зелената екипа па да се видиме на терен, може сме зелени по боја ама зрело играме :D.

Пс. Кој имаше трпение да чита цел пост јака му душа :icon_lol:.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Добро утро фудбалери :D.

Последниве денови беа малку побурни на темава но фино е дека се смирија тензии и продолжуваме со игра и дружба, сеа барем нема изговор да не се дојде на пиво после утакмица ;).

Сепак како резултат на тоа што премногу се чекаше да се формираат нови екипи дојдовме да парадоксална ситуација за дел од стандардните црвени да нема место во сегашниот тим. Знам дека јас можев да се запишам и ќе играв ама испаднаа Ханибал, Боте, Левак. Колку и да баравме решение не го најдовме зашто ако сите се запишевме практично цел сегашен црвен тим ќе требаше да се размонтира и или да се игра со 4 замени (што е глупост) или да се бара друго решение.

Наместо да правиме тензии и да се буниме зашто овој а не оној игра решивме да ја релаксираме ситуацијата со премногу играчи во црвената екипа и да формираме нов тим со зелена боја од сите кои испаднавме за оваа утакмица. Нема лутење, ќеиф ни е да играме заедно, им оставаме повеќе маневарски простор сеа на црвените да си се организираат во овој состав без да му мислат на замени и кој треба а кој не да игра. Освен тоа и мене ми е сеа полесно да организирам 6 играчи наместо 10 :D.

Така да без многу помпа и фанфари го објавувам зелениот тим составен претежно од играчи кои ги демолираа плавите на првата утакмица со 7:0 (извини Ацид морав :D).

Нашиот тим:

1. Chtulhu напад
2. Ханибал напад
3. Џеко напад
4. Kaiser одбрана
5. Левак одбрана
6. Kiffla голман

Кифла ќе брани и за нас така да ќе паѓаат интересни утакмици :D.

Сеа за системот на игра.

Штета што се испушти вториот термин но што е тука е, ќе играме по систем на ротација, 1 термин, 3 екипи, 4 недели што значи игра секој со секого 3 пати во месецот и еднаш се паузира (секоја екипа еднаш месечно е на пауза).

Го направив календарот за следните три месеца:

27.11 Црвени-Плави

04.12 Црвени-Зелени
11.12 Зелени-Плави
18,12 Црвени-Плави
25.12 Црвени-Зелени

01.01 Зелени-Плави
08.01 Црвени-Плави
15.01 Црвени-Зелени
22.01 Зелени-Плави
29.01 Црвени-Плави

05.02 Црвени-Зелени
12.02 Зелени-Плави
19.02 Црвени-Плави
26.02 Црвени-Зелени

Црвените имаат по 10 утакмици а ние и плавите по 9.

Чим се најде уште еден термин преку недела ќе прејде една екипа со уште една нова таму и решен проблем за трајно.

За сѐ останато или нејасно ќе дискутираме во недела пошо најверојатно ќе ве дружиме со Левакот.

Нека ни е со среќа на зелената екипа па да се видиме на терен, може сме зелени по боја ама зрело играме :D.

Пс. Кој имаше трпение да чита цел пост јака му душа :icon_lol:.
Добра идеа. :) Вака никој мислам дека нема да се лути и на сите ке им одговара.Фак, тргај го 1.1. :) Ке се поместат за еден термин после нова година сите термини :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Инаку еве да надополнам, може да се направи табела со бодови и постигнати и примени голови. Така ми звучи по возбудливо и по мотивирано ке играме. :)
Не само тоа можеме да избереме тим на месецот, играч на месецот, најдобар стрелец, итн. Да имаше и за менаџер јас ќе се пријавев :D.

Сеа имаме многу повеќе можности утакмиците да ни станат и малку за престиж пошо сме веќе три екипи така да и мотивацијата ќе биде поголема да се игра па и да се победи ;).

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.541
Поени од реакции
2.249
Одлично, Kaiser! Ако постојат 24 сериозни фудбалеришча од форумов, т.е. 4 екипи... Е тоа ќе биде сексови! Не дека вака е лошо :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.480
Феноменоменално:D
Може да се направи некоја статистичка табела...да видиме кој би сакал тоа да го средува?Златна копачка КГН награда,мен оф д меч,кој би се бирал од страна на сите играчи,најдобра одбрана+голман идат заедно во екипата со најмалце примени голови...ако нема некој што би сакал ова да го прати,кажете јас може да пробам па да видиме како ќе оди.:icon_mrgr:Ќе има поголема мотивација,престиж,ќе се прави и табела со резултатите,гол разлика,број на примени голови,дадени.
Инаку да нема забуни,во недела си играм јас, ако сум во таа "зелена" екипа.
Ќе го дадам МАКСИМУМОТ за црвените да започнат со победа во лигава:D
Поздрав друштво па чекам мислења:love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom