A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
да се самоцитирам. Од вчеравечер од 18 часот до сега до 20 часот (115.7 гига) сум симнал 2.7 гига кога ни игра ни филм сум симнал, половина ден сум бил на работа и при брзина од 2.04 Мбпс :tapp:

Како се раскинува договор со Оне? Мене ми истекува отприлика декември, дали уште важи ако не одиш месец дена пред крај на договорот ќе ти го продолжат автоматски (т.е. после помалку од месец не можеш да раскинеш) или сега со завршување не се продолжува автоматски?
лутрз. мене ми го начукаа така па плаќав пенали. оди си во чаир у салонот на уан и кажи им дека сакаш да го раскинеш договорот - ке ти кажат месец дена пред да истече треба да нагласиш дека ке го раскинеш договорот. незнам дали ке ти дадат потврда или слично ама ти да им бараш ОБАВЕЗНО зашто ако ти речат не си дал известување ке треба да им го приложиш документот за да си потврдиш и да бидеш на чисто. ако не го напраиш ова го наеба - од лично искуство ти кажувам! ако не го раскинеш автоматски на година дена ти продолжуваат

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Они даваат вежичен рутер слично како кај Т Хоме.Ја се префрлам и кога потпишав договор така ми кажаа
Интересна ствар, не сум знаел... добар новитет. На старите пакети со три услуги, не даваа...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Они даваат вежичен рутер слично како кај Т Хоме.Ја се префрлам и кога потпишав договор така ми кажаа
Да не си грешка нешто околу ова ? Еден другар прашуваше за такво нешто, дали може да му биде заменет d-link модемот со рутер и доби одговор дека не даваат рутери.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.527
Поени од реакции
881
Едно прашање: Во пакетот нет+тел,дали знае некој додека трае процедурата за префрлање на број од телеком на оне, дали во меѓувреме телефонот ке функционира и ако е така дали ќе биде на телеком или на оне мрежата бидејќи процудрата трае над 10 дена и повеќе....

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Да не си грешка нешто околу ова ? Еден другар прашуваше за такво нешто, дали може да му биде заменет d-link модемот со рутер и доби одговор дека не даваат рутери.
Епа незнам.Мене ми рекоа дека ќе ми дадат ТП Линк рутер.Чекам да ми се јават да земам опрема.Кога ќе добијам ќе пишам

Член од
9 јуни 2006
Мислења
62
Поени од реакции
3
Koristenjeto ruter tie i edinstveno tie mozat da go ogranicat ili dozvolat,zatoa prasuvam za noviot paket(999 den) so sigurnost dali znae nekoj dali e ovozmozeno.Pausalni tvrdenja se nevalidni.Vo interes za site nas,od iskustvo ako moze nekoj da pomogne.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Koristenjeto ruter tie i edinstveno tie mozat da go ogranicat ili dozvolat,zatoa prasuvam za noviot paket(999 den) so sigurnost dali znae nekoj dali e ovozmozeno.Pausalni tvrdenja se nevalidni.Vo interes za site nas,od iskustvo ako moze nekoj da pomogne.
Неможат бе да ти забранат да користиш рутер. Дури и да можат, зашто би го направиле тоа ? Со која цел ? Нема логика.
Единственото прашање е дали они даваат или ќе треба да си купиш сам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
Koristenjeto ruter tie i edinstveno tie mozat da go ogranicat ili dozvolat,
по секоја логика нив не треба да ги интересира дали има рутер. Како што разбрав од упатени, тие и не можат да "видат" што имаш зад модемот. Плаќаш услуга, а дали и што приклучуваш за домашна потреба мислам дека не е нивна работа. Не смеат ниту да го оневозможат пошто нигде у договор нема такво нешто. Инаку со пакетите досега не давале рутер, тоа беше опција исклучиво на корисникот.

лутрз. мене ми го начукаа така па плаќав пенали. оди си во чаир у салонот на уан и кажи им дека сакаш да го раскинеш договорот - ке ти кажат месец дена пред да истече треба да нагласиш дека ке го раскинеш договорот. незнам дали ке ти дадат потврда или слично ама ти да им бараш ОБАВЕЗНО зашто ако ти речат не си дал известување ке треба да им го приложиш документот за да си потврдиш и да бидеш на чисто. ако не го напраиш ова го наеба - од лично искуство ти кажувам! ако не го раскинеш автоматски на година дена ти продолжуваат
Здраво сусјед :) тие правила беа жив ужас.
Меѓувреме се распрашав. Новите правила на игра за потрошувачите испадна важат и овде, кај провајдерите. Меѓувреме од постирање до сега се растрчкав по салоните па испадна дека пред завршување на договорот треба да те известат, а истиот не се продолжува автоматски. За да се откаже потребен е само носителот на договорот со лк и со опремата (модем и не знам кои кабли беа) дестина дена пред да истече. Меѓувреме, ако се одлучам пак за Оне треба да го обновувам (мислам дека месец за месец) или ако сакам кај друг провајдер, за да ми остане истиот фиксен број треба да поднесам молба до Близу (или друг провајдер по желба) за да ме преземат од Оне.
Значи ако договорот кај провајдерите ви е при крај, не важи повеќе она (за секој случај распрашајте се, во Оне е вака, според тој некојси нов закон) за пријава за отказ од најмалку месец пред истекот туку зависи исклучиво од вас...како и што треба да биде.

п.с. она што го наведе за пенали мислам дека важи доколку до крај на договор имаш повеќе од месец дена

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Здраво сусјед :) тие правила беа жив ужас.
Меѓувреме се распрашав. Новите правила на игра за потрошувачите испадна важат и овде, кај провајдерите. Меѓувреме од постирање до сега се растрчкав по салоните па испадна дека пред завршување на договорот треба да те известат, а истиот не се продолжува автоматски. За да се откаже потребен е само носителот на договорот со лк и со опремата (модем и не знам кои кабли беа) дестина дена пред да истече. Меѓувреме, ако се одлучам пак за Оне треба да го обновувам (мислам дека месец за месец) или ако сакам кај друг провајдер, за да ми остане истиот фиксен број треба да поднесам молба до Близу (или друг провајдер по желба) за да ме преземат од Оне.
Значи ако договорот кај провајдерите ви е при крај, не важи повеќе она (за секој случај распрашајте се, во Оне е вака, според тој некојси нов закон) за пријава за отказ од најмалку месец пред истекот туку зависи исклучиво од вас...како и што треба да биде.

п.с. она што го наведе за пенали мислам дека важи доколку до крај на договор имаш повеќе од месец дена
брат. незнам како си запознаен со цениве шо ги нудат т хоум близу и уан. расчепкај малце по нивните портали и види шо ти одговара највеќе ако си решен да се селиш од уан. моментално за кај нас најдобра понуда имаш од близу. за 1000че добиваш екстремно брз интернет со 10+mbps околу 60тина дигитални канали и фиксна телефонија со 0 денари претплата и 0.9 денари минута према сите мрежи ( осим близу пошо нели бесплатно е ) - ако ти треба информации за квалитет на услуга пиши ке ти пообјаснам.

никој и никаде несмее да ти каже каков рутер ке користиш а уште помалце да те забрани или да ти дозволи рутер. ти ја плаќаш цената на услугата а дали ке користиш рутер или не ама апсолутно никој неможе да ти каже.
П.С незнам дали си информиран Уан дава МОДЕМРУТЕР поточно кажано еден урет кој истовремено ти е и модем и рутер.
порано даваа и т хоум вакво нешто али за сега не сум сигурен ма да мислам и они даваат. така да муабетот не ти држи вода.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
брат. незнам како си запознаен со цениве шо ги нудат т хоум близу и уан. расчепкај малце по нивните портали .
Фала Александар. Ќе ѕирнам што нудат и другите, со тоа што ќе барам нешто поефтино од сегашниот пакет.

Дали знаете кои кабли и опрема доаѓаа со модемот Callisto 821+ (за пакетот onnet extreme). Освен сплитерчето и плавиот мрежен rj-45 на друго не се сеќавам

Член од
27 март 2011
Мислења
85
Поени од реакции
31
да се самоцитирам. Од вчеравечер од 18 часот до сега до 20 часот (115.7 гига) сум симнал 2.7 гига кога ни игра ни филм сум симнал, половина ден сум бил на работа и при брзина од 2.04 Мбпс :tapp:

Како се раскинува договор со Оне? Мене ми истекува отприлика декември, дали уште важи ако не одиш месец дена пред крај на договорот ќе ти го продолжат автоматски (т.е. после помалку од месец не можеш да раскинеш) или сега со завршување не се продолжува автоматски?
Od pred tri dena i mene me krade One so transferot :tapp:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Епа незнам.Мене ми рекоа дека ќе ми дадат ТП Линк рутер.Чекам да ми се јават да земам опрема.Кога ќе добијам ќе пишам
Здраво Александар,
Опремата која ја добивате е во зависност од залихата во продажниот салон. Ве молиме обратете се во салон за подетални информации.
Со почит,

Оне грижа за корисници (02)181

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Фала Александар. Ќе ѕирнам што нудат и другите, со тоа што ќе барам нешто поефтино од сегашниот пакет.

Дали знаете кои кабли и опрема доаѓаа со модемот Callisto 821+ (за пакетот onnet extreme). Освен сплитерчето и плавиот мрежен rj-45 на друго не се сеќавам
претежно секаде е исто. модемот најчесто плав мрежен кабел сплитер и еден мал телефонски никаков грд кабел. и адаптер секако

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Dali ovie ONE so novieot paket imaat dobra brzina nesto kako Blizoo?
6mbps e безината.Покачување ќе има само кога и Т Хоме ќе зголеми затоа што се на нивна мрежа и се прават паралелно.Јас се префрлам на нив кога ќе ми монтираат ќе поставам резултати и импресии

Kajgana Shop

На врв Bottom