UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nicky Santoro

Гостин
не ми е јасно како можи некои фанови на барса да се прават вака наивни и да тролаат како можело платини да е држи барса 3-4 години на врвот??Никој не рече дека барса е бос тим како динаамо,генк,плзен и е држи платини толку високо.па ко видов и некој дека пишал таму 99бода освоиле во Примера и тоа заслуга на платини да не било? е од ова серка ме фати стварно.прашајте сеа и дали сте ја тепале осасуна 8-0 заради платини и скрос на мутави да се напрајте
значи треба ова да го сватите
барса е јака никој не го оспорува тоа ама замислете си РЕАЛ со истава помош од судии ќе го правеше истото што го прави барса во моментот, така?
е тоа е рабтоава ш-то со сила глупи се правите и не сакате да е сватите... и манчерстер ,реал,баерн со вакви подароци на тврди утакмици ќе прави парче.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Сите одговори лежат во геополитиката.

На Франко му помогна фашистичка Италија и нацистичка Германија да дојде на власт за да го форсира Реал Мадрид во периодот на неговото владеење.

Е сега, бидејќи Планити е Французин, Франција си виде мака од двете фашистички држави во втората светска војна, па сега начека шанса да ја активира геополитичката агенда на зелени терени со тоа што ја форсира Барселона.

Сето тоа за нарушување на интегритетот на Шпанија.

:icon_lol:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Сите одговори лежат во геополитиката.

На Франко му помогна фашистичка Италија и нацистичка Германија да дојде на власт за да го форсира Реал Мадрид во периодот на неговото владеење.

Е сега, бидејќи Планити е Французин, Франција си виде мака од двете фашистички држави во втората светска војна, па сега начека шанса да ја активира геополитичката агенда на зелени терени со тоа што ја форсира Барселона.

Сето тоа за нарушување на интегритетот на Шпанија.

:icon_lol:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ако ми кажиш кој е човекот на „демотивацијата“, ќе си го испушам... последново цигарче за вечерва. Него, ајде, пошо сум вери фани гај во ситуација кога успехот на барселона е константно поткопуван од создавање на квази идеи за помошта на големи фактори како Платини, ќе направам уште една шега на сметка на политиката во фудбалот.
Уствари, не ми текнува...
Само ми текнува на силата на Барселона која е неоспорна кога тимот победува без никакви „сметки“. Како на пример, беспрекорното издание против храбриот Манчестер Јунајтед во финалето оваа година. Кога и самиот Сер Фергусон изјави дека Барса е најдобриот тим кој го видел (така нешто беше, одприлика).
Значи, Фергусон на пример, покрај неговото влијание во англискиот фудбал, е директен кооперант на Платини, па заради тоа, ги остави играчите на Барселона да си поиграат со неговиот тим во Финалето, откако Барселона стигна таму трет пат во последните неколку години, со помош на судиски одлуки и фаворизирањето на Платини и компанија.
И да не набројувам уште неколку работи кои ќе ја потврдат улогата на судиите во успехот на Барселона, оти ќе ми ставиш демотиватор со друг мотив.
Можеби ќе биде Тито, Нехру, Сукарно... Пол Пот?!

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
но сепак, првиот гол беше класичен офсајд.
Не би рекол.
Дури и да не беше тоа автогол на копачот(а беше), Чави беше позади топката, а топката беше пред сите дефанзивци на Милан.
Според Фифа, тоа не е офсајд.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако ми кажиш кој е човекот на „демотивацијата“, ќе си го испушам... последново цигарче за вечерва. Него, ајде, пошо сум вери фани гај во ситуација кога успехот на барселона е константно поткопуван од создавање на квази идеи за помошта на големи фактори како Платини, ќе направам уште една шега на сметка на политиката во фудбалот.
Уствари, не ми текнува...
Само ми текнува на силата на Барселона која е неоспорна кога тимот победува без никакви „сметки“. Како на пример, беспрекорното издание против храбриот Манчестер Јунајтед во финалето оваа година. Кога и самиот Сер Фергусон изјави дека Барса е најдобриот тим кој го видел (така нешто беше, одприлика).
Значи, Фергусон на пример, покрај неговото влијание во англискиот фудбал, е директен кооперант на Платини, па заради тоа, ги остави играчите на Барселона да си поиграат со неговиот тим во Финалето, откако Барселона стигна таму трет пат во последните неколку години, со помош на судиски одлуки и фаворизирањето на Платини и компанија.
И да не набројувам уште неколку работи кои ќе ја потврдат улогата на судиите во успехот на Барселона, оти ќе ми ставиш демотиватор со друг мотив.
Можеби ќе биде Тито, Нехру, Сукарно... Пол Пот?!
Mahmoud Ahmadinejad пуши слободно.

Не глеам како доминирањето и чистата победа против еден тим ја праи и другата чиста. За тие утакмици никој не се буни, за другите се буни. Челзи, Интер, Реал, Милан, утакмици кој што се добивале преку дајвинг глумење и судии.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Mahmoud Ahmadinejad пуши слободно.

Не глеам како доминирањето и чистата победа против еден тим ја праи и другата чиста. За тие утакмици никој не се буни, за другите се буни. Челзи, Интер, Реал, Милан, утакмици кој што се добивале преку дајвинг глумење и судии.
Ти лично, не беше прозван за одговор кој е на демотивацијата, ама сепак, одговоро е точен, и ќе попушам :)
Него, јас пробувам да алудирам на констатациите за (не)квалитетот на Барселона, со што се руши угледот и негира неверојатниот успех.

Нема да негирам дека имало низа нерегуларности кои ги Барселона ги проследила со многу важни победи. Но, ако почнеме да сецкаме по такви случаи, ќе треба да се стигне до многу личности како Платини, поради нечистите победи на други тимови.

Јас бар за Ливерпул имам широк репертоар за прозивка. Ама реалноста е таа што е.
Ајде да ја оспориме титулата на бразил од 2002 година, заради бламажата на Ривалдо.
Или титулата на Порто, која дефинитивно се должи после победата над Депортиво Коруња, откако Жозе Андраде беше нефер исклучен. Се сеќавате на тоа? Ја смени историјата? Must say yes.

Зборуваме за квалитет. Ако го нема, не Платини, фамилија Ротшилд не помага.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ја сфаќам дека има низа слични случаеви, топката се врти и судијата не е машина. Али ако тоа се случува постојано и ако дел од тактиката ти е да изнудиш пенал или да изнудиш црвен преку глумење, без никакви казни тогаш и те како ќе си речеш шо е работава. Пошо треба итно некои правила да се воведат, срамота е веќе што се случува. Како фудбал у маало да се игра.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Syn тешко тебе на паметот..ти ако најде на Кировски да му објаснуваш сврши работа.!..ќе те разбери ако подпорасни уште 3-4 години!
Syn се е попаметен од тебе иако е Интерист барем си признава дека беше офсајд а такви контраши како тебе ги има на секој 3 пост шо лааат на секој пост :tapp:. Сакам во 1/8 финале на тај твојо тим да му се случе вака па јас да ти пишам 2-3 постови. :icon_lol: ;)

Ибра: ако можев да играам со вакви селиџии. :icon_lol:

Zlatan+Ibrahimovic+AC+Milan+v+FC+Barcelona+aOzWk3VSypsl.jpg

Боатенг: Ќе го запамтите мојот гол :icon_lol:
382784_294098570622245_141629532535817_919595_1944872092_n.jpg

Конечно да има сајт со реална изјава :D
http://sport.mnogoo.mk/mk/articles/Fudbal/volfgang-shtark-ja-rasipa-bitkata-na-titanite

M

Mario Gómez

Гостин
Незнам што е хејтот за Барселона, никогаш не сфаќам. Најјаки се, екипа која доминира цела деценија како Баерн и Ајакс во 80-тите. Топка немојш да им земаш, ако сакаат ќе ти ја скријат и нема ни да ја видиш.

Инаку новите коефициенти за првак.

Barcelona @ 2.62
Real Madrid @ 4.0
Bayern Munich @ 7.50
Man Utd @ 13.0
Chelsea @ 13.0
Man City @ 26.0
Arsenal @ 26.0
Milan @ 26.0
Inter @ 26.0
Napoli @ 51.0
Benfica @ 67.0
Valencia @ 101.0
Borussia Dortmund @ 101.0
Shakhtar Donetsk @ 101.0
Marseille @ 101.0
Porto @ 101.0
CSKA Moscow @ 101.0
Zenit St Petersburg @ 101.0
Ajax @ 151.0
Lyon @ 151.0
Bayer Leverkusen @ 201.0

М

Мартин`

Гостин
ЛМФАО зошто не ми е логично ова со Баер и Борусија?
Што не ти е логично во врска со Баерн и Борусија ?

Баерн уште сега си е прво со 13 бода за разлика од вториот 8 во најјаката група во Лига на шампиони годинава и веќе има обезбедено 1-во место додека трупците Борусија се последни и само минимални шанси имаат да поминат ако го тепаат Марсеј, а на Марсеј им одговара и еден X. Тоа што Борусија го тепаше Дортмунд на гости апсолутно не значи ништо, друга е атмосферата и предизвикот таму на таквите дерби натпревари а за во ЛШ да помине во 1/8 финале ќе почека малку нема искуство толку, неможе со Марсеј и Арсенал во група да помине кога они секоја година се ЛШ.
Инаку ја уште сега ќе си ставам на Милан 1000ка на 26 коефициент = 26.000ки добро ќе ми легнат :coffee:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Сити 26 а со една нога се надвор од ЛШ, само немој некој да врати со "другите по 26 што се да не имаат случајно шанси?" :icon_lol:

Следно коло Челзи - Валенсија ќе има колање.

Што не ти е логично во врска со Баерн и Борусија ? :D.
Баер, а не Баерн.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom