Петрески ќе поставувал рампи на влезовите во градот!

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
a kako bi bilo da stavi taksa cucla 100 - 200 evra :pos:
jas i 300 bi dal samo da go cuclaat po cel den
mislam deka ke vi bidi poln ohrid so TURISTI za da im go cuclaat

1800 evra m2 stan
vo viena se tolku stanovite
vo Lido di Jezolo ke si kupam apartman odma do Venecija
sega gratis karti ima za 50 evra ke odam i ke se vratam
isto tolku ke me kosta do Ohrid da odam so kolata
ne se Ohrigani moze za ova ama veke im se smeat

Член од
21 ноември 2011
Мислења
19
Поени од реакции
9
Абе по 5 евра нека им зема Шабанов,така треба,пак нека го полнат Охрид скопјаниве,он ме плука јас одам,е кој е глуп де?изгледа јас.. Кој не видел подобро Охрид му е Мајами,најдобра дестинација ми е Sunny Beach(Бугарија)кајшто сум бил и сум заборавил после тоа како се викаше нашето познато "туристичко место". А што да зборам за луге што прошетале по Египет,Шпании,Турции ваму таму.За жалење сме тие што си немаме парички да видиме белин свет.Ова е слика од Victoria Palace,најубав хотел на Сончев Брег,странците го сликаа ко луди,а јас си ќутев и си свиркав не кажував дека на татко ми е,швалерката му се викаше Victoria.:) sunny beach 177.JPG
--- надополнето: Nov 22, 2011 2:03 PM ---
Нека му одат Холанѓанине,со нив имаат договор за тури туристички,сите од геријатрија и старечки домови холандски се начукаа во охрид.А да ни ги носи торбите главучов за 1 евро од влез на Охрид до собите,подобро ке биде така а ние од кола подршка ке му даваме.Јас одбрав луѓе,не давам пари за Шарпланинецов охридски,ке си купам 12 крем банани.
50555_31351507748_1849187_n.jpg

Член од
24 април 2008
Мислења
11.044
Поени од реакции
12.585
Јас одбрав луѓе,не давам пари за Шарпланинецов охридски,ке си купам 12 крем банани.
Еееј, те молам, не ги споредувај Охрид и будалата Петрески со шарпланинците, тоа е навреда за интелигенцијата и вредноста на шарпланинците, кои вредат милијарда и кусур пати повеќе од Охрид и од будалата Петрески.

Што зборувам ???

Па и тие 12 крем банани вредат повеќе од Охрид и од будалата Петрески. :pos:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Петрески може да става рампа само за влез кај жена му дома и прашање е дали ќе му функционира. ;)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.044
Поени од реакции
12.585
Можеби поради ова на будалата Петрески очајнички му требаат пари од туристичка такса.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/nepravilnosti-vo-rabotata-na-ohridskata-lokalna-samouprava

Неправилности во работата на охридската локална самоуправа

Општината која остварува највеќе приходи од туризам има блокирана сметка и по разни основи должи повеќе од 7 милиони евра.

Ова го утврди Државниот завод за ревизија по направената проверка на работењето на локалната самоуправа во македонскиот туристички центар, Охрид.

Ревизијата покажала дека Општината која угостува над 100 илјади туристи годишно не остварила ниту еден денар приход од паркинг, иако во екот на летната сезона, за еден час паркирање, туристите плаќаат и по 100 денари.

Покрај ова, во финансискиот извештај на општината стои и дека не е остварен ниту еден денар приход од издавањето на простор за поставување реклами и времени објекти, а ревизијата открила и дека Петрески не го пријавувал приходот кој го остварувал наплатувајќи го просторот кој кафулињата и рестораните го користат како летна тераса.

Ревизорите утврдиле и дека со цесии и компензации, охридскиот градоначалник ја заобиколувал блокираната сметка на општината, што е спротивно на законот.

Петрески сега ќе мора да објасни, како со над 100 илјади туристи годишно, балканскиот Ерусалим е во долгови до врат.

Јавноста сака да знае и зошто во општинскиот буџет нема ниту еден денар од приходите остварени од градскиот паркинг и издавањето на просторот пред угостителските локали, како и на чија сметка завршиле овие огромни суми на пари.

Наместо одговори и план за излез од долговите, Охридскиот градоначалник пред неколку дена излезе со досега невидено решение... ќе наплаќал за влез во градот.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Можеби поради ова на будалата Петрески очајнички му требаат пари од туристичка такса.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/nepravilnosti-vo-rabotata-na-ohridskata-lokalna-samouprava

Неправилности во работата на охридската локална самоуправа
Чудо е како успеа толкав минус ко во општината работат 100-тина души како на пракса, без надоместок скоро две години.
Или па не е чудно.Сега ми текна дека го стегна срцето пред некој месец.Лошо е мрсна храна по кафани.А и трошок е...

Еееј, те молам, не ги споредувај Охрид и будалата Петрески со шарпланинците, тоа е навреда за интелигенцијата и вредноста на шарпланинците, кои вредат милијарда и кусур пати повеќе од Охрид и од будалата Петрески.
Па и тие 12 крем банани вредат повеќе од Охрид и од будалата Петрески. :pos:
:tapp:
--- надополнето: Nov 22, 2011 4:04 PM ---
a kako bi bilo da stavi taksa cucla 100 - 200 evra :pos:
jas i 300 bi dal samo da go cuclaat po cel den
mislam deka ke vi bidi poln ohrid so TURISTI za da im go cuclaat

1800 evra m2 stan
vo viena se tolku stanovite
vo Lido di Jezolo ke si kupam apartman odma do Venecija
sega gratis karti ima za 50 evra ke odam i ke se vratam
isto tolku ke me kosta do Ohrid da odam so kolata
ne se Ohrigani moze za ova ama veke im se smeat
Најтрагично е шо одат ко алва.70% се луѓе од страна.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.044
Поени од реакции
12.585
Претпоставувам дека ова е наменето за Петрески, а не за мене, на крајот на краиштата, јас не до задолжив Охрид за над 7 милиони евра, на мене не ми текна идиотската идеја за наплаќање на влезот во Охрид, а пред се, кафаните и сендвичарите кои продаваат брза храна немаат добиено ебан динар од мене веќе подолг временски период, години се во прашање.

А и плус, правев крвна слика пролетта 2011, според која сум здрав како дрен :D, фала му на Бога.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Претпоставувам дека ова е наменето за Петрески, а не за мене, на крајот на краиштата, јас не до задолжив Охрид за над 7 милиони евра, на мене не ми текна идиотската идеја за наплаќање на влезот во Охрид, а пред се, кафаните и сендвичарите кои продаваат брза храна немаат добиено ебан динар од мене веќе подолг временски период, години се во прашање.

А и плус, правев крвна слика пролетта 2011, според која сум здрав како дрен :D, фала му на Бога.
Наменето е за тебе, за болдираното.
А за Петрески лекот уште не е измислен.Само Чак Норис таа работа :D

Член од
24 април 2008
Мислења
11.044
Поени од реакции
12.585
Наменето е за тебе, за болдираното.
А за Петрески лекот уште не е измислен.Само Чак Норис таа работа :D
Намени го за охриѓани кои избрале таков идиот за градоначалник и кои неоправдано се скапи, а богами и некултурни кон туристите кои им доаѓаат.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Намени го за охриѓани кои избрале таков идиот за градоначалник и кои неоправдано се скапи, а богами и некултурни кон туристите кои им доаѓаат.
Е сега се разбираме.Не имат и такви шо не сме гласале за Аце Грозни, а богами и станонеиздавачи :D

Член од
24 април 2008
Мислења
11.044
Поени од реакции
12.585
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=83305

Патарини пред Охрид?

Кога може во Скопје, зошто не и во Охрид – по оваа логика, градоначалникот Петрески со нова идеја како да се наполни празниот општински буџет. Предлага, пред сите влезови во Охрид да се постават патарини.

Хаосот на охридскиот плоштад во текот на летниот период изминативе години го потврди и официјалниот извештај на Државна ревизија. Општината свесно нанела финансиска штета на буџетот со тоа што не го наплатила лошиот панаѓурски изглед на градот. Тезгите и детските реквизити печалеле два месеци, а за тоа не платиле ниту денар, бидејќи не била изготвена програма за поставување на урбана опрема. Од општината признаваат дека задоцниле со програмата, но велат дека ги отстраниле диво поставените тезги.

За да се полни празната општинска каса градоначалникот има нови идеи. Ќе бара дозвола од државата на трите влезови во градот да се постават рампи на кои сите гости ќе плаќаат влез во Охрид.

„Да се постават рампи за патарини на влезовите на Охрид. Од тие средства ќе се вложи во патна инфраструктура. Да се направи булеварски влез од Подмолје, од Косел и од Љубаништа спрема Охрид. И тоа секаде е така и во цел свет, а така е и во Скопје. Е сега зошто во Скопје да може да се плаќа, а во Охрид да не може“, прашува Александар Петрески, градоначалник на општина Охрид.

Оваа идеја предизвика бурни реакции во јавноста. Некои велат дека тоа ќе биде на штета на туризмот, но Петрески вели тоа ќе биде за доброто на Охрид.

„Воопшто не ме интересира што ќе каже ВМРО - ДПМНЕ, ниту жителите на другите градови. Мене ме интересира за охриѓани, а сите овие работи се во интерес на охриѓани“, вели Петрески.

Државната ревизија забележа дека општината е во долгови до гуша, а не наплатила за користење на простор за паркирање и за реклами на јавни места, а привремените вработувања ги вршела под сомнителни околности. Градоначалникот негира вели дека во тек е наплатата, а партиски вработувања нема. Се било транспарентно согласно потребите на општината.

Соња Рилковска

23.11.2011, 14:55
Поправете ме ако грешам, но ако добро помнам, на патарините кон Скопје се плаќа влез само за моторните возила, а не и за пешаците, а охридскиот идиот од градоначалник вели дека ќе им наплаќа туристичка такса на туристите, а не на возилата.

Мислам, ако наплаќа туристичка такса за возилата, ќе се симнам од автобусот пред влезот на градот и ќе влезам пеш, но сепак идиотот од градоначалник и како на пешак ќе ми наплати туристичка такса, нели ?

Ни мене не ме интересира што велат политичарите, но ме интересира што велат граѓаните на Република Македонија, бидејќи и јас сум граѓанин на Република Македонија.

А од друга страна, охридскиот идиот од градоначалник вели дека не го интересира што велат жителите на другите градови, туку го интересира само што велат охриѓани.

Па кога ќе ја воведе неговата идиотска туристичка такса за наплаќање при влез во градот, а Уставниот Суд на Република Македонија ќе ја укине истата таа такса, баш ме интересира дали ќе каже дека не го интересира што вели Уставниот Суд.

Уште тоа нека го каже, па референдум за отцепување на општина Охрид од Република Македонија, па декларација за независност, па со среќа нека им е и на охриѓани и на нивниот идиот од градоначалник, иден претседател на Република Охрид. :tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Баш сеа чув на вести коа кажа мене не ме интересира што зборат од другите градови :pos: Каков ретард, па да не се тие од другите градови бизнисот на Охриѓани - тенка линија..

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.680
Поени од реакции
35.369
Аце да не беше смешен, ќе беше трагичен.

Сите што сакаат да влезат во Охрид да платат по 1 евро, на излез да покажат фискална сметка што и како купиле + ЗАДОЛЖИТЕЛЕН оброк во Охридските ресторани.
Ако се во можност и воздух да си донесат, заради искористеност на охридскиот воздух.

Ацко немој да заборавиш да ставиш рампа на аеродромот, таму влез за странци по 15 евра;)воздушна рампа

П.С. Во Скопје и во Демир Хисар има установи за вакви мудреци:vozbud:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Кога последен пат дотичниот посетил психијатар?

„Воопшто не ме интересира што ќе каже ВМРО - ДПМНЕ, ниту жителите на другите градови. Мене ме интересира за охриѓани, а сите овие работи се во интерес на охриѓани“, вели Петрески.
..абе ..овој се сетил и на охриѓани:ROFLMAO:, сто посто нешто не е во ред со него.... па до вчера изјавуваше дека го интересираат само тие што гласале за него (чоекот дури имаше и прецизна евединција од каде колку гласови добил) а на другите проблемите нека им ги решават тие за кои што гласале.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Кога последен пат дотичниот посетил психијатар?

..абе ..овој се сетил и на охриѓани:ROFLMAO:, сто посто нешто не е во ред со него.... па до вчера изјавуваше дека го интересираат само тие што гласале за него (чоекот дури имаше и прецизна евединција од каде колку гласови добил) а на другите проблемите нека им ги решават тие за кои што гласале.
Повелеле видео

Kajgana Shop

На врв Bottom