Ivica^
Confident Liar
- Член од
- 14 август 2007
- Мислења
- 11.431
- Поени од реакции
- 16.748
Бла, бла, бла... цркви, џамии, болница, УЧК, ѓубре, централна, државна власт, улица, кружен ток.. ко расипан грамафон....
Чао.
Бла, бла, бла... цркви, џамии, болница, УЧК, ѓубре, централна, државна власт, улица, кружен ток.. ко расипан грамафон....
Ми продаваш глупи муабети...За да се одржува автобусот, да се плати гориво, и шофери, потребни се пари. Ако не е искористена линијата, нема потреба од автобус. Имено, ако автобусот има релација 2-3км, ретко кој ќе плаќа за да се вози (а ќе биде цената височка каде што има малку корисници) и на крајот ќе отидат во минус. А тоа, не го сакаме.
Јас дадов пример, а не конкретна ситуација, така што, почни да разликуваш.Ми продаваш глупи муабети...
Ај кај не ја оправда „економската неисплатливост“, па глеам уште и анализа си направила за секој град во Македонија дека од едниот до другиот крај има 2-3 километри.
Позната си по тоа што тресеш бројки и „факти“ од ракав...
Ај едно прашање до тебе:
Дали ако некое претпријатие трпи загуби(еве конкретно доколку замисленото ЈСП Прилеп трпи загуби) треба да биде затворено поради економска неисплатливост? (она што ти го збореше претходно)
Очекувам да-не одговор...
ЕЕЕ тука те чекав.Немаш аргументи и стигнавме до делот со А1.Ама и јас не сум А1.То е...Иииии хајкаКако бе ја нема А1
Тие покривачи не се сигурно од забутаното село, туку луѓето кои секој ден плаќаат карти во автобусите. Затоа и се зголемуваат цените.
Епа ај да го затвориме ЈСП Скопје.Не е во добивка.Второто прашање - ДА, треба да се затвори ако нема смисла неговото постоење и бележи загуби заради некористење.
Ти даде неконструктивен пример. Исто како што даде од ракав (според тебе факт) информација дека имало економска неисплатливост.Јас дадов пример, а не конкретна ситуација, така што, почни да разликуваш.
Второто прашање - ДА, треба да се затвори ако нема смисла неговото постоење и бележи загуби заради некористење.
Додека ЈСП „Скопје“ со години трпи загуби, со добра финансиска кондиција по зголемувањето на цената на водата, може да се пофали „Водовод и канализација“
Најголем број од претпријатијата очекуваат да ја завршат годината со позитивно салдо. Тоа нема да биде случај во ЈСП „Скопје“, бидејќи ова претпријатие со години трпи загуби, а сега со намалената цена на превозот и без субвенции од државата тие само се зголемуваат.
Одговорните од претпријатието тврдат дека воведувањето нов возен ред се наметнува како потреба поради постојаните загуби што ги бележи претпријатието, поради намалениот број патници, како и поради настапувањето на зимските услови.
На минатонеделната седница на Советот на Град Скопје, директорот на ЈСП, Крсте Велјановски, се пожали дека и покрај сите напори во последните 15 години, колку што е на чело на ЈСП, законите и градските одлуки за јавниот превоз не се спроведуваат. Поради тоа претпријатието трпи големи загуби и, според него, во секој момент може да "пукне".
Се надевам дека после се ова погоре, ќе бидеш за затварање на ЈСП поради економска неисплатливост!ЈСП „Скопје“ 2008 година ја завршило со загуба од 4,8 милиони денари, што е за 81 милион помалку од претходната 2007 година. Според директорот на јавното претпријатие, Александар Бошковиќ, намалувањето на минусот во сметката се должи на субвенциите од Градот Скопје, кои лани изнесувале 140 милиони денари. Годинава, според најавите, јавниот сообраќај ќе биде субвенциониран со 109 милиони, од кои 20 милиони денари веќе се на сметката на ЈСП. (С.Н.)
Тука ме чекаше и немам аргументи? Тоа беше шега која требаше да ја сфатиш како таква. Ме гониш по форумот и чекаш да ми најдеш дупка, каде што се демантирам самата себе.ЕЕЕ тука те чекав.Немаш аргументи и стигнавме до делот со А1.Ама и јас не сум А1.То е...
По твојава приказна луѓето од село се неплаќачи на данок.А нелогично е луѓето плаќачи да се покривачи на неплаќачите.Не е нормално сфати.
Епа ај да го затвориме ЈСП Скопје.Не е во добивка.
Јок, од себични причини, онака скопјанчиштата се егоисти, го сакам ЈСП <3Ти даде неконструктивен пример. Исто како што даде од ракав (според тебе факт) информација дека имало економска неисплатливост.
Да, не сме глупи дека нема исплатливост да пуштиш автобус од едно село до друго село кои се одалечени 1 километар, али има економска исплатливост да пуштиш автобус во релација 18 километри каде што автобусите се полни, за разлика од некои други низ Скопје кои се празни.
За второт, значи треба ЈСП да се затвори бидејќи:
Се надевам дека после се ова погоре, ќе бидеш за затварање на ЈСП поради економска неисплатливост!
Не, психолозите се себични!Јок, од себични причини, онака скопјанчиштата се егоисти, го сакам ЈСП <3
.
Ама ако направиш глупост, прво таму ќе те пратат.Не, психолозите се себични!
п.с. Ти го избришав вториот дел, глеам нема поента...
Тоа што ќе ме пратат таму, не го менува фактот дека сте себични...Ама ако направиш глупост, прво таму ќе те пратат.
Be careful, be very careful.....
--- надополнето: Nov 21, 2011 12:37 AM ---
Има, има поента... ама хејтерс гона хејт... јбг.
Објективно? Вака психолошки себично, ќе ти кажам една работа. Нема тука објективност, ни од страна на тој од Вукојебино, ни од моја страна.Тоа што ќе ме пратат таму, не го менува фактот дека сте себични...
Не знам од кога објективното гледање е синоним за хејт...
Знаеме дека збориш за тебе, одамна кај тебе не постои објективноста...Објективно? Вака психолошки себично, ќе ти кажам една работа. Нема тука објективност, ни од страна на тој од Вукојебино, ни од моја страна.
Објективен може да биде некој што не е граѓанин на оваа земја, ниту пак прадедо му бил жител овде.
Оф (и можеме да дискутираме за тоа на др место, овде нема потреба): не можеш да ме навредиш со тоа што ќе ми кажеш дека сум себична. Не сум, хуманитарец сум де. Ама преку глава ми е од моите лични маки ради некои од некаде стечајци. Маката ги натерала,знам... ама и тие мене маки ми прават.
Те гонам по форумотТука ме чекаше и немам аргументи? Тоа беше шега која требаше да ја сфатиш како таква. Ме гониш по форумот и чекаш да ми најдеш дупка, каде што се демантирам самата себе.
Политика е забранета на форумот.Види, темава ја отеравме у три лепе. Затоа ќе се обидам во овој пост накратко да објаснам, зошто е навистина веќе бесмисленото ,,вие скопјанчишта, и тој пастирот....,,.
?Но вистината е дека после толку време, прв пат се прави нешто во име на македонштината. Скопје е најпосетен град, и од граѓаните на РМ, и од странците. Скопје е првото нешто што некој го гледа, и макар да сака некој тука нешто да инвестира, прво го носат во Скопје.
Во Скопје живее половина од населението на РМ, и да уште поважно, најголемиот дел од младите (мислам на студенти и млади вработени) се токму во Скопје.
Генерално ги делам вака: ЦРВЕНО - лошо, ПЛАВО - полошо.Зато гласам за непознати партии.Да не мачам некој друг да гласат во мое име.Логично дека ако населението е вработено поголем дел кај Заев, дека би гласале за него ако им дават плата и обратно ситуацијата со субвенциите.Не знам за тебе, ама јас сум партиски член и имав можност да увидам како стојат резултатите со сите општини. Струмица секогаш важела за сдс-овски град.
Овој пат, навистина во градот состојбата остана речиси иста, зошто населението воглавно е вработено во приватните фирми кај градоначалникот, и народот не сака тој да почне да губи, зошто и тие ќе губат.
Но во селата, имаше мн повеќе гласови за оваа страна, заради субвенциите кои ги добија земјоделците.
Партиски член си.Би требало да видиш дека одамна е планирана реконструкцијата на Железничка.Локомотивите од 2007-ма година се планирани.Сите проекти кај нас каснат со 4-5-6 години.Автопатот Куманово - Табановце (десетина километри) се градеше 3 и кусур години.Во темата за базенот во Охрид случајно побарав др. информации и најдов дека планот бил уште од 2008-ма.Сега сме 2011-та.До 2013-та година најверојатно нема да е изграден, а се надевам дека ќе згрешам.За мене е најважно што се мрднува од нулата. Еве железничка ќе ја средуваат, ќе се набавуваат нови вагони и локомотиви. Па, најмногу железница е искористена од луѓето во внатрешноста, чија флуктуација е далеку поголема од таа на скопјани.
Рече дека не придонесувале.Ама тие шо севозат гратис во ЈСП нека ги нека се возат.Ќе платат други.Данокот во Прилеп е помал во Скопје, зошто градоначалникот реши да им помогнит на многу засегнати страни (позитивен чекор).Ама на ниво на општина.Разликувај.Државните даноци се исти.И јас можам да се пожалам дека во Охрид плаќаме седум пати поскапа вода од Гостивар.Ама Проаква е општинско ЈП,а не државно.Инаку, никаде не реков дека тие од внатрешноста не плаќаат данок. Само данокот на Прилеп (пример) е мн помал во споредба со оној во Скопје.
Не зајбавај сега. Како мојт на сељак да му се дајт ново? Ќе зејт одма ќе го изваљкат со калта од пинцине.п.с. ако биле стварно добри автобусите, вие возете си се во тие, дајте ни ги нас новите
Никаде не се демантирам самата себе, а автобус на ЈСП нема да најдеш празен. Најчесто се налегнати од преполнетост. Недомаќинлукот на ЈСП лесно се решава, само треба да се сака да се реши.Те гонам по форумот
А признаваш дека ТЕ ФАТИВМЕ дека се демантираш самата себеси?Не само јас, туку и други.Ти објаснија со примери и факти.Рече дека ЈП кое работело со загуби е печено за затворање.ЈСП е во загуби.Крај.
Политика е забранета на форумот.
?
Генерално ги делам вака: ЦРВЕНО - лошо, ПЛАВО - полошо.Зато гласам за непознати партии.Да не мачам некој друг да гласат во мое име.Логично дека ако населението е вработено поголем дел кај Заев, дека би гласале за него ако им дават плата и обратно ситуацијата со субвенциите.
Ти велиш ако Заев почне да губи, ќе губат и неговите вработени.Алудираш на политички реваншизам?Лоша работа...
И обратно, го знам и начинот на работа на Заев.Ама прекинете со политички реваншизам од двете партии за општо добро.
Партиски член си.Би требало да видиш дека одамна е планирана реконструкцијата на Железничка.Локомотивите од 2007-ма година се планирани.Сите проекти кај нас каснат со 4-5-6 години.Автопатот Куманово - Табановце (десетина километри) се градеше 3 и кусур години.Во темата за базенот во Охрид случајно побарав др. информации и најдов дека планот бил уште од 2008-ма.Сега сме 2011-та.До 2013-та година најверојатно нема да е изграден, а се надевам дека ќе згрешам.
Рече дека не придонесувале.Ама тие шо севозат гратис во ЈСП нека ги нека се возат.Ќе платат други.Данокот во Прилеп е помал во Скопје, зошто градоначалникот реши да им помогнит на многу засегнати страни (позитивен чекор).Ама на ниво на општина.Разликувај.Државните даноци се исти.И јас можам да се пожалам дека во Охрид плаќаме седум пати поскапа вода од Гостивар.Ама Проаква е општинско ЈП,а не државно.
Ај доста да не се жалиш дека те гонам по форумов.![]()
Не може, ние сме скржави скопјанчишта, се за нас си сакаме. Вашите студенти пешки одат, од автобус на клоци ги вадиме.кога веќе градот (држава) Ск. се решил на таков дарежлив потег да донира 40 автобуси, може 20 од тие автобуси да бидат нови и решен проблем
нели оваа мачкава лилјакова рече дека 50% од БДП е во Ск ама 100% од автобусите отидоа таму, така да 50% од нели нивниот најјак допринос у кафана-банана требит да бидит
фала лепо пријатно со здравје
п.с. ако биле стварно добри автобусите, вие возете си се во тие, дајте ни ги нас новите
А кај тебе постои?Знаеме дека збориш за тебе, одамна кај тебе не постои објективноста...