Johnny B
Misogynist, racist, anti woke
- Член од
- 15 февруари 2010
- Мислења
- 12.236
- Поени од реакции
- 13.408
Ако до сега не си научил синко сега ти е веќе касноКои се тие ај просветли ме сине?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако до сега не си научил синко сега ти е веќе касноКои се тие ај просветли ме сине?
Ја би да се преиспитам малце. И мислам дека е подобро "легално да се краде", отколку да најдеш нешто на улица и да си го земеш.Битно нејзе и е чиста совеста...
а вие шо мислите дека е глупава... треба да се преиспитате малце
Член 139
Наоѓачот на изгубената ствар има право на надоместок за направените нужни трошоци, како и на награда во висина од 15% од вредноста на стварта. Наоѓач на стварта е оној што стварта прв ја видел и се обидел да ја дофати, иако некој друг прв ја зел. Ако повеќе лица заедно најдат ствар имаат право на награда на еднакви делови.
Мислиш дека и е битно нејзе колку и дал? нема тоа да ја направи среќна.. нејзе не и биле битни парите така да ни тие 10 е или колку и да биле.. немало да сменат ништо. Тоа што ете некој тоа го цени (нивниот министер) нејзе повеќе и значи.. отколку наградата.Убав потег што ги вратила парите, уште поубав што како награда Српското МВР ја вработило кај нив. Сепак не се сите луѓе исти, повеќето на нејзино место би си отишле на летување на некои од егзотичните острови. Ретко вакви хумани луѓе. Но како што читам погоре во постовите, сопственикот на парите само 10 евра и дал на девојката. Некои и не заслужуваат да им ги вратиш парите значи. Не ценат ништо. Можел да остане со упаљачот во џеб само. Срамота е бе, со толку многу пари, а кај и ги вратил па уште одозгора 10 евра да и даде како награда на најдените пари.![]()
Уште еднаш си во право. Ако сакала пари ќе ги задржела. А до членот погоре - зборуваме за чиста совест сега а не за паричната сума. Што ќе ти се 200 000 евра ако навечер не можиш мирно да спиеш знаејќи дека си можел да ги вратиш а не си го сторил тоа?!!!Мислиш дека и е битно нејзе колку и дал? нема тоа да ја направи среќна.. нејзе не и биле битни парите така да ни тие 10 е или колку и да биле.. немало да сменат ништо. Тоа што ете некој тоа го цени (нивниот министер) нејзе повеќе и значи.. отколку наградата.
Ја би да се преиспитам малце. И мислам дека е подобро "легално да се краде", отколку да најдеш нешто на улица и да си го земеш.
Закон за сопственост и други стварни права
Вака е кај нас, а кај нив не знам како е. Би требало да е исто, мислам.
Мислиш дека и е битно нејзе колку и дал? нема тоа да ја направи среќна.. нејзе не и биле битни парите така да ни тие 10 е или колку и да биле.. немало да сменат ништо. Тоа што ете некој тоа го цени (нивниот министер) нејзе повеќе и значи.. отколку наградата.

постар човек вадеше пред мене пари од банкомат... ги заборави мислејќи дека е банкоматот празен си отиде порано.. кога јас дојдов на ред ми испадна купче пари од банкоматот. Ги земав и отидов да му ги вратам.. не ми даде ништо

Е тоа да......Абе може и не и требаат пари, но не е добар гестот, барем да ја однел неа со фамилијата во некој елитен ресторан да и плати вечера и слични работи. Јас да ми најдат пари така, па би и уплатил лет за Копенхаген, некако би и се одолжи за тоа што би ми ги нашла парите![]()

Е такви како тебе има уште едно 300 до 500 илјади што веќе имаат пасоши од други држави, па потоа ќе биде има држава Македонија ама нема Македонци во неа токму поради ваквите размислувања.Ова е само доказ дека не е се во парите. Типката си има сопруг и дете и си го следела инстиктот т.е. била среќна и реализирана и размислила дека толку многу пари само можат да и донесат несреќа. Подобро од заработени пари нема ништо поубаво, па ете и работа ќе добие.
Алал да им е на Србите и на српската влада зашто имаше и кај нас еден ваков случај, дечкото ги вратил парите и беше на емисија пред пет години и на крајот ништо не доби освен исмејување во јавност на телевизија и никој не го вработи, а и ден денес живее во страшна сиромаштија. Тоа е само доказ колку сме буљаши како народ и со буљашка Влада.
И уште еднаш ќе кажам: Браво за Србинката и за сите Срби, идам во скоро време да извадам српски пасош, зашто многу наскоро ќе ми притреба да фатам магла од баграта овде и од оваа посрана држава.