Најгрдиот објект во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најгрдиот објект во Скопје ?

• Вкупно гласачи
    138
  • Гласањето е завршено на .
Капијата е капија ебаго, нема ништо посебно убаво или грдо со неа. Поставена е на лошо место, исто како и кинескиот ѕид што го покрива стадионот. Мислам дека таргетот на Цитро беа зградите, нови и стари.

По дефинитивно здравје.

На капијата и е згрешено местото, прво, ќе биде грандиозен објект, а за таков објект треба голем бришан простор,факт
Второ не се вклопува во околината,барем до сега ќе видиме кога целосно ќе се завршат фасадите кај Пелистер и Пелагонија,ама пак ќе остане ГТЦ и посебно ЕВН како стакленик и нема да се вклопува во видикот..
И трето дај кажи од понудената листа кој ти е фаворит или сите ти се убави од тој ренесансен период
--- надополнето: Nov 20, 2011 1:32 PM ---
Да ама тие во Европа кога се градени, а овие сега-нема врска. Земјотресот однел 90% од културното наследство на Скопје, и потоа бил напраен модернистички проект на кој работеле светски архитекти, а она денеска како што го знаеме Скопје е дело на самиот народ и власта кој немале закон асален па секој и градел како сака, и денеска има проблеми.

И во поствоена Европа пола од градовите биле скоро до темел разрушени..Варшава,Ротердам,Лајпциг, Берлин , биле скоро мртви градови..ама сите тие си ги вратиле назад објектие кои биле белег и симбол на градот, и биле повторно автентично изградени

Овие социјалистичкиве градби скоро сите се исто грди, тешко е да се издвои еден објект, но за мене е најгрда зградата на НРБМ. Најмногу затоа што е огромна и е на сред фреквентно место, онака ачик се гледа, додека другиве се колку толку задскриени. Железничката станица може лесно да се опраи, но за тоа треба бааги средства, а овие останативе плачат за рушење.
Од СК-14та убедливо најгрдо нешто е капијата, единствена партија што може да ме натера да излезам на избори за да гласам е онаа што во програмата ќе и пишува дека ќе го срамни со земја тој кич невиден.

Овие социјалистичкиве градби скоро сите се исто грди, тешко е да се издвои еден објект, но за мене е најгрда зградата на НРБМ. Најмногу затоа што е огромна и е на сред фреквентно место, онака ачик се гледа, додека другиве се колку толку задскриени. Железничката станица може лесно да се опраи, но за тоа треба бааги средства, а овие останативе плачат за рушење.
Од СК-14та убедливо најгрдо нешто е капијата, единствена партија што може да ме натера да излезам на избори за да гласам е онаа што во програмата ќе и пишува дека ќе го срамни со земја тој кич невиден.

:tapp:

Да, пошто политичарите се познати по тоа што се држат до ветувањата и програмите :)

Да, пошто политичарите се познати по тоа што се држат до ветувањата и програмите :)
Не, пошто воопшто не ме интересираат политика, избори, партии .... , но толку ми е грда оваа капија што може да ме натера да искочам и да гласам за тој што ќе вети дека ќе ја сруши. А, дали ќе го остварат тоа е друг муабет.

Театарот е ок, само не знам колку му е местото во вакво опкружување

Незнам воопшто зошто ги спомнувате Поштата, НБРМ, МТВ и сите други бруталистички градби.Во времето кога се изградени биле ултра модерни.Сега им треба само мало реновирање, можеби застаклување, и ќе бидат топ.За разлика од објектите кој се во скопје 2014 (освен филхармонијата) кој денеска, во времето кога се градат, нивниот стил не е модерен и „денешен“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom