Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
18 јули 2011
Мислења
13
Поени од реакции
16
А зошто би имал проблем со lag на Gingerbread?? Од искуство 2.3.3 FW телефонот ептен мазно го "вози" и батеријата повеке ми трае него ли на 2.2.2 FW . Ако не ти се проблем финансиите како што викаш тогаш купи си Galaxy SII или Htc Sensation на кои фабрички доаѓа Gingerbread.
Прашањето за Gingerbread ми беше бидејќи не најдов квалитетно видео на Youtube да видам со свои очи.Инаку ценам пара , слични се карактеристиките,вреди ли 10 000 да давам плус.Arc S,HTC Rhyme,Galaxy Plus тие ми се на листата сега за сега.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Прашањето за Gingerbread ми беше бидејќи не најдов квалитетно видео на Youtube да видам со свои очи.Инаку ценам пара , слични се карактеристиките,вреди ли 10 000 да давам плус.Arc S,HTC Rhyme,Galaxy Plus тие ми се на листата сега за сега.
Искрено, од едно видео нема ништо да видиш, барај по форуми и читај user opinions. Jас кога би бирал или Rhyme или Galaxy Plus. И двата телефона имаат свои предности така да одлуката е тешка. Е сега како модел Htc-то е понов и го има најновиот Sense 3.5 :) Еве ти споредба тука :
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3908&idPhone2=4132

Член од
18 јули 2011
Мислења
13
Поени од реакции
16
Искрено, од едно видео нема ништо да видиш, барај по форуми и читај user opinions. Jас кога би бирал или Rhyme или Galaxy Plus. И двата телефона имаат свои предности така да одлуката е тешка. Е сега како модел Htc-то е понов и го има најновиот Sense 3.5 :) Еве ти споредба тука :
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3908&idPhone2=4132
Камерата не ми е мн битна.Да биде достапен за update во ICS и следно што ќе испадне да сме живи здрави (ако е можно).Инаку Optimus 2x ми е фаворит бидејќи има Dual Core и ICS ќе биде достапен како што читав ама не верувам дека следните верзии ќе бидат достапни.Ме кочи тоа што е најстар од 4 те модели

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Камерата не ми е мн битна.Да биде достапен за update во ICS и следно што ќе испадне да сме живи здрави (ако е можно).Инаку Optimus 2x ми е фаворит бидејќи има Dual Core и ICS ќе биде достапен како што читав ама не верувам дека следните верзии ќе бидат достапни.Ме кочи тоа што е најстар од 4 те модели
Не знам што да ти кажам за LG-то, никогаш не сум се интересирал за нив. Тогаш најсигурно ти е да го земеш Htc-то бидејќи е најнов од сите и сигурно ке добие ICS ама додека не видиш не можеш да бидеш сигурен. :) За камера пак каде-каде се подобри Samsung. A сакаш да купиш од некој од операториве или ??? Те прашувам зошто за 450-470 ЕУР од приватниве мобилари можеш да купиш Galaxy SII кој е друга "ствар" од горенаведениве.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Абе земи си Samsung Galaxy SII & HTC Sensation и не се замарај веќе со телефони.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Денес во Велика Британија официјално излезе android 2.3.5 апдејт за Galaxy S. Потоа преку roll out ке го добијат останатите земји од светот. Со новиот апдејт се поправени некои багови во системот, мали козметички промени на интерфејсот, измени во апликацијата за пораки (сега работи побрзо), оптимизација на потрошувачката на батеријата (би требало да трае подолго). Па проверувајте на Kies, кај да е ке дојде и кај нас. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
51
Поени од реакции
4
оверклок немам напревано а туторијал зависи на која верзија си ти?
Сакав да те прашам кои драјвери ги користеше при инсталацијата на 2.3.7 зашто кога вклучам дебагинг мод не ми го препознава телефонот на компјутер поздрав

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Сакав да те прашам кои драјвери ги користеше при инсталацијата на 2.3.7 зашто кога вклучам дебагинг мод не ми го препознава телефонот на компјутер поздрав
На хп си или 7-ка ?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Помина недела откако Google го пушти кодот од Android ICS 4.0.1 a веке излезе првиот custom rom за Samsung Nexus S и неговите варијации на форумот XDA developers. Ромот е во alpha фаза и е доста стабилен, но фалат уште некои ситници на кои се работи во моментов. Се очекува за некои месец дена да искочат ромови и за останатите модели и брендови на телефони. Па кој сака да го проба, повелете :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1354263

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.765
Поени од реакции
11.754
Имам HTC Wildfire.
Пред некое време некој на темава постави линк за новата верзија на Маркет и ја инсталирав преку компјутер. Арно ама сега многу ми кочи па сакав да прашам дали некако можам да си го вратам стариот Маркет?

Kajgana Shop

На врв Bottom