Како бе ти заби во непце?Не, иако една недорасната заболекарка ме направи касапница, додека го стругаше забот и се лизна тоа бурмашинчето и ми го заби во непцето што мислам до коска отиде, толку многу што плукав крв на секои 25 секунди.
Така да го пребродив стравот кој го имав.
Последно мое одење на забар беше пред неколку месеца кога за еден ден испломбирав девет заби, три дена неможев да јадам како што треба, ме болеше вилицата.
Епа добро, тоа и е дел од работата, мора некако да те насмее. Да ти го тргне стравот.имав многу страв.. али новава заболекарка ми е закон..
не престанува да зборува...минатиот пат кога бев се пресмеав.. дури не сакав да си одам
тоа ретко успева кај мене кога сум стварно исплашена... али оваа е чудо за прв пат во мојот живот се почуствував убаво на лекар.. инаку уше од самата миризба ми се слошуеЕпа добро, тоа и е дел од работата, мора некако да те насмее. Да ти го тргне стравот.
Така, тоа беше стационарот т.е амбулантата во касарна, а пошто таму не плаќаш тоа ти е џабе таква грижа добиваш.Како бе ти заби во непце?
Таа гледа ли што работи, оди кај некој поасален забар. Ако сакаш ќе ти препорачам.
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 21:54 ---
Иначе јас никогаш не сум имал страв од забар. Редовно одам на забар на контроли и недај боже да ме боли заб, одма одам не чекам. Барем подобро е ако не чекам, само лошо ќе си направам.
Заби цел живот правиме, така да кога тогаш мора да го победиш стравот. Јас како помал плачев на забар и не сакав да одам, но татко ми ми вети точак ќе ми купи ако не плачам. Не плачев и ми купи точак и од тој ден никогаш немам страв од забар.тоа ретко успева кај мене кога сум стварно исплашена... али оваа е чудо за прв пат во мојот живот се почуствував убаво на лекар.. инаку уше од самата миризба ми се слошуе
Не се опишува олеснувањето, нели .?Бев на забар сабајлево....уффффффф ..моментот кога ќе ти речат, готово можеш да станеш
Daj preporaccaj ziti se, mojot zabar ednas koga bev pocna gresen zab da mi struga...Како бе ти заби во непце?
Таа гледа ли што работи, оди кај некој поасален забар. Ако сакаш ќе ти препорачам.
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 21:54 ---
Иначе јас никогаш не сум имал страв од забар. Редовно одам на забар на контроли и недај боже да ме боли заб, одма одам не чекам. Барем подобро е ако не чекам, само лошо ќе си направам.
Dentissimo на Партизанска се наоѓа до Неуромедика, неверојатна е значи докторката Сања Димова. Како да одиш нокти да лакираш,а не на забар. Нема ни б од болка, професионалност на ниво, убаво опуштачко музиче, а и многу прифатливи цени иако не работи со фондот има фондовски цени. Изненадена сум, цел живот со страв сум одела на забар и по цела ноќ не сум спиела претходно, а сега конечно запознав вистински добар стоматолог.Daj preporaccaj ziti se, mojot zabar ednas koga bev pocna gresen zab da mi struga...
Od vakvi nepismeni imam strav...
A i zaplasenje e..