Elder Scrolls V: Skyrim

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Играта е одлична, тука нема муабет, сеуште и се спремам да и седнам асално.

Од друга страна смешно ми е што луѓето сеуште веруваат на официјални минимални и препорачани хардверски побарувања за игрите, тоа е карајно релативно и непрецизно.

Криво ми е кога ќе видам на Zamunda дека NFS The Run е повеќе симната од Skyrim
Kриво ли ти е што Џастинчо има повеќе views од еден Курт Кобејн? ако гледаш така за многу работи треба да ти биде криво :D

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
аахахах, интересна ствар :D ќе се уфилмам ептен со играва xD

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Играта е одчична, тука нема муабет, сеуште и се спремам да и седнам асално.

Од друга страна смешно ми е што луѓето сеуште веруваат на официјални минимални и препорачани хардверски побарувања за игрите, тоа е карајно релативно и непрецизно.
Кажи твои минимални пошо планирам да ја играм на quad core 2.3ghz - 3гига рам - 9500 gt

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Чим имаш 3GB рам би требало да биде ок, игриве кои се базирани на open world мапи, обично имаат малце повисоки побарувачки за System/Video рам. Иначе картата ти е доста слаба....али на low би требало да биде ок со повремен фрејм дроп, во зависност од тоа на која резолуција играш?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Чим имаш 3GB рам би требало да биде ок, игриве кои се базирани на open world мапи, обично имаат малце повисоки побарувачки за System/Video рам. Иначе картата ти е доста слаба....али на low би требало да биде ок со повремен фрејм дроп, во зависност од тоа на која резолуција играш?
1440-900
али и windowed би играл на помала ако треба

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Хахах поштуем, хардкор гејмер (y)

Епа ако е така нема да имаш проблем, евентуално ќе намалиш резолуција/сетинг и цепај.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Хахах поштуем, хардкор гејмер (y)

Епа ако е така нема да имаш проблем, евентуално ќе намалиш резолуција/сетинг и цепај.
who cares about graphics :D
-runs on low graphics, still shitload better then minecraft :D

K

Khabs Staadnau

Гостин
Во обливион вампиризмот беше истовремено интересна(далеку од нај) и најтупаџиска ствар што може да ја закачиш. Добра ствар е што добиваш бонуси ако си добро нахранет, башка некое време додека си најаден можеше и на сонце да искачаш.
Е сеа, имаше квестови кај шо треба у 12 напладне да се нацрташ таму и таму...за вампир неухрањен тоа боли, башка ако не си јадел одамна те приметуваа дека си вампир.
Не го пишувам ова за друго, него не верувам дека е сменето.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ок, убив змАј од тие рандом. Ептен се внесов во играва, според мене една од најдобрите до сега. А колку само ми остануваат работи за испитување...

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
досега сретнав 5 змејови, 3 ги убив, 1 ми избега а на 1 ја му избегав :D

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Кога и да ми се појави змеј, Conjure Flame Atronach x2, Conjure Bow и нема бегање. Conjuration 100 ftw! :)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
One Handed 100 и штит во една рака, Добро Enhanced Sword со Fire Enhance до Макс и нека дојде Змајот ;)

Иначе гледам тука вампири ми спомињате,, Warewolf станав и изледа доста јако но сепак не е прејак,, туку може да се стане вампир?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Има испаднато некој пач за играва?Кога играм со сите на Low и кога шетам низ мапата (надвор од градовите и од места наменети за квестови) ми сецка постојано по 5-6 секунди скоро на секои 20 метри,а кога играм на default(high текстури и друго medium-low) многу поретко се случува да засецка и трае пократко меѓутоа знае да изнервира,a не чекам ни текстури да се отворат нити процесорот се преоптоварува ни ништо едноставно застанува сликата а звукот во позадина си тече.Сите команди дадени за време на „паузата“ се активираат откако повторно ќе продолжи играта.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Има испаднато некој пач за играва?Кога играм со сите на Low и кога шетам низ мапата (надвор од градовите и од места наменети за квестови) ми сецка постојано по 5-6 секунди скоро на секои 20 метри,а кога играм на default(high текстури и друго medium-low) многу поретко се случува да засецка и трае пократко меѓутоа знае да изнервира,a не чекам ни текстури да се отворат нити процесорот се преоптоварува ни ништо едноставно застанува сликата а звукот во позадина си тече.Сите команди дадени за време на „паузата“ се активираат откако повторно ќе продолжи играта.
Има Update на Zamuda,, ваљда ке ти помогне.

Kajgana Shop

На врв Bottom