Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Eве кои патуваат за Фиренца:
Abbiati, Piscitelli (51), Roma, Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Yepes, Ambrosini, Aquilani, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel, Ibrahimovic, Inzaghi, Pato, Robinho.
Не го гледам Замброта а ништо не прочитав за некоја повреда... Таиво ни е единствениот спас пошто оној Черчи ми изгледа како добар техничар што знае да измести некој од палење што на среќа што од незнаење ама Антонини не ми е за оваа утакмица...
Реално од почеток на оваа серија од пет победи по ред ова ни е најтежок натпревар што ќе го играме. Имаме една ранета Фирентина која што подобар мотив од Милан за излаз од ситацијата нема... така да пресуден ќе биде почетокот на натпреварот. Во Фиорентина имаме двајца играчи што ќе бидат екстра мотивирани против Милан едниот е Џилардињо другиот е Лацари (знаеме зошто). Делио Роси не е тренер за потценување така да мора да се надмудрат и да им ја скријат топката. Најдобрата вест е неиграњето на Јоветич!

ПС. Кој е овој Пато кај нас? :icon_mrgr:

Додека сме кај Берлу, накратко за неговото "љубовно гнездо"

here are some pictures of Mr. Berlusconi's yacht, Morning Glory, sailing in Antigua:

2008-03-17-Morning-Glory.jpg

48 meters in length, built by Perini Navi of Italy in 1993. Berlusconi purchased it from Rupert Murdoch. Can accommodate 10 guests, with 6 crew members. 1 Owner's Cabin, 2 Double Cabins, 1 Twin Cabin.
http://www.superyachttimes.com/yachts/details/2022

main_568x418.jpg

Quote:

According to the London Daily Mail, Berlusconi is eagerly awaiting construction of a new deepwater dock at Antigua’s beautiful Nonesuch Bay, which will be able to accommodate his yacht. According to the paper, Berlusconi’s beach house, located next door, is a large and immaculate hilltop villa with a row of low-rise guest villas along the waterfront beneath.

here is a picture of Berlusconi's hill-top villa in Antigua:
102019333-a0865a9e-f58a-4b12-ab5d-fe42141c5fa9.jpg

video footage of said villa:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Повикани играчи за утре: Abbiati, Piscitelli (51), Rome, Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Yepes, Ambrosini, Aquilani, Emanuelson, Nocerino, Seedorf and Van Bommel, Ibrahimovic, Inzaghi, Pato, Robinho.

fiomil.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Robinho: "Ganso always asks for Milan"
Robinho always Corriere dello Sport, talks about the market and possible targets for the Rossoneri in January:
"There are so many strong players in Brazil, it is difficult to say whether Italy would do well then, here is harder than football. Damiao is definitely a good player, he has the physical positive environment. Ganso always asks for Milan, despite some physical problem is very strong. Paulinho and Ralf are two very good midfielders, play together in the national team, but Dede is a defender very quick and fast, not as Thiago, he's a phenomenon. "

Еден од овие во Јануар сигурно иде.
Галијани ми кажа.
g.png

А тоа е

Па ќе имаме и Патка и Гуска во тимот :icon_lol:

Ќе биде екстра тешко гостување поготово гледам го нема и Замброта мора Таиво да ја оправда довербата што ја добива и да одигра екстра натпревар едино ако не го стави Антонини лев бек :confused:
Полушпиц Емануелсон?- видовме како се загуби со Катанија кога го играа така и пак сака подобро да игра Робињо таму а напад Ибра-Пато :cool:

Боатенг кај е?
Казна има
--- надополнето: Nov 18, 2011 5:21 PM ---
Ќе биде екстра тешко гостување поготово гледам го нема и Замброта мора Таиво да ја оправда довербата што ја добива и да одигра екстра натпревар едино ако не го стави Антонини лев бек :confused:
Полушпиц Емануелсон?- видовме како се загуби со Катанија кога го играа така и пак сака подобро да игра Робињо таму а напад Ибра-Пато :cool:
Тешко гостување??? Фиорентина се слаби оваа сезона, Јоветич нема да игра. Дома изгубија од Лацио реми со Катанија a плус и нов тренер имаат ;)
Без 23,25 и 77 сигурни 0:3, Пато нема шанси од 1 мин ;)
Абиати, Абате, Мексес, Силва, Таиво
Аквилани, Ван Бомел, Ночерино
Сидорф
Робињо, Ибрахимович

^
Мексес пред Неста ? o_O

И што му е филмов на Алегри со ова форсирање на Емануелсон, сигурно и утре ќе го пушти у први 11 и нормално дечкото ќе биде изгубен на терен.
Абијати, Абате, Неста, Силва, Таиво, Аквилани, Бомел, Ночерино, Робињо, Пато, Ибра, офанзивна формација дај 2-3 гола прво полувреме и чао пријатено, мисли на Барселона после

Сидорф во моментот полушпиц тешко, јас мислам дека Аквилани или Емануелсон треба да играат на таа позиција утре а во нападот единствената опција е Робињо-Ибра...во второ да го видаме Пато да ја санира повредата и да се надеваме дека ќе биде последна повреда сезонава.ПОЗЗ Forza Milan;)

^
Мексес пред Неста ? o_O

И што му е филмов на Алегри со ова форсирање на Емануелсон, сигурно и утре ќе го пушти у први 11 и нормално дечкото ќе биде изгубен на терен.
Абијати, Абате, Неста, Силва, Таиво, Аквилани, Бомел, Ночерино, Робињо, Пато, Ибра, офанзивна формација дај 2-3 гола прво полувреме и чао пријатено, мисли на Барселона после
Епа ај ако не Неста да се повреде па за ЛШ да игра Бонера. Па нормално дека Емануелсон ќе биде изгубен кога он не е за таа позиција.

Казна има
--- надополнето: Nov 18, 2011 5:21 PM ---

Тешко гостување??? Фиорентина се слаби оваа сезона, Јоветич нема да игра. Дома изгубија од Лацио реми со Катанија a плус и нов тренер имаат ;)
Без 23,25 и 77 сигурни 0:3, Пато нема шанси од 1 мин ;)
Абиати, Абате, Мексес, Силва, Таиво
Аквилани, Ван Бомел, Ночерино
Сидорф
Робињо, Ибрахимович

Баш оти имаат нов тренер потешко е да тепаш нема врска оти изгубиле од Лацио тешка утакмица е утре ќе видиш чисто сумљам да тепа Милан утре.Мексес нема шанса да го игра пред Неста.

п.с гласајте за голот на Ибра

Ќе победите денес бе кромидари?
Сомневаш ли се во Милан бе, ако не сакаш не ја уплаќај :pos:
Денеска има две сигурни победи Милан и Калјари :rolleyes:
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 16:39 ---

Milan (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Aquilani, Ambrosini, Nocerino; Seedorf; Robinho, Ibrahimovic

A disp.: Roma, Bonera, Yepes, Van Bommel, Emanuelson, Pato, Inzaghi.

Fiorentina (4-3-1-2): Boruc; Romulo, Gamberini, Camporese, Pasqual; Behrami, Montolivo, Munari; Lazzari; Gilardino, Cerci

A disp.: Neto, De Silvestri, Nastasic, Salifu, Kharja, Babacar, Santiago Silva.

Коми денеска постигнал хет-трик против Аталанта...

http://www.acmilan.com/en/news/breaking_news_show/17299
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 17:06 ---
Фиорентина вечер играат со 19 годишно момче во одбрана кое што е резерва дури и кај Азурините(Италија U-21). Станува збор за Кампорезе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom