Колку вреди факултетската диплома?

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Факултетската диплома вреди 6 денари = 1 клопче тоалет.
Ако немаш врскишта некој да те вработи според завршеното образование тогаш еден ден може човек да ја искористи во тоалетот.

П.С.Препис може да се земе во секое време.

Член од
9 април 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
:pos::pos:

овој треба да се убие пред агенцијата за вработување!
За тие ангелски крилца многу си крволочна.Да не имаш и долги заби и големи очи?

Еден доктор македонец волонтираше (мислам дека 7-8 години беше волонтер) на една од клиниките во Скопје.
Отиде во САД, дали доположи некој испит не сум сигурен за деталите, но сега веќе субспецијализираше и работи како хирург во приватна клиника во САД. Значи медицински се признава барем во САД, но пред да се одлучиш секако треба конкретно да видиш дали и колку испити се дополагаат и во која држава.
Апсолутно погрешно, медицински не се признава во САД. Кутриот морал да го заврши факултетот одново.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.802
Поени од реакции
12.293
За тие ангелски крилца многу си крволочна.Да не имаш и долги заби и големи очи?

Апсолутно погрешно, медицински не се признава во САД. Кутриот морал да го заврши факултетот одново.
Јеп, во право си. Моја грешка. Сега прашав, малку испити му прзинале па морал околу 2 години да полага да стигне до она што овде го имал завршено, па специјализирал и субспецијализирал. Но овде немал шанси да се вработи догледно време, а таму сега е на доста добра позиција, ептен добра....вредело маката.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Факултетската диплома вреди 6 денари = 1 клопче тоалет.
Ако немаш врскишта некој да те вработи според завршеното образование тогаш еден ден може човек да ја искористи во тоалетот.
:pipi:

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
abe so vrede momentalno vrede ama i se gube jacinata
zs?
zatoa sto sega ima disperzirani studii kade so zavrsuvaat ama bez znaenje kako so se vika diva liga
so e so sredno-kako so 8 pred 40 godini
srednoto e kako da si bes skolo a vredelo kako, sto trgnalo ce ima kvantiten namesto kvalitet site ispozavrsile fakulteti abe luge koj ce raboti

--- надополнето ---

:pos2::baeh::helou:
hahahahahaaa abe zakon e se trenira

Член од
28 март 2006
Мислења
17.802
Поени од реакции
12.293
abe so vrede momentalno vrede ama i se gube jacinata
zs?
zatoa sto sega ima disperzirani studii kade so zavrsuvaat ama bez znaenje kako so se vika diva liga
srednoto e kako da si bes skolo a vredelo kako, sto trgnalo ce ima kvantiten namesto kvalitet
site ispozavrsile fakulteti abe luge koj ce raboti

--- надополнето ---

hahahahahaaa abe zakon e se trenira
точно

И на времето на нашите дедовци викале -што ќе ти школо, доста е да научиш да читаш :) сеа па никој не те тера на сила кој не му вреди, не мора да учи.

А дали од оние што велат не вреди да се учи -дали тие не учеле или нема да ги запишат децата на факултет...мало морген :)

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98

Од кај знаеш дека се без знаење? Мислам дека и таму има деца кој се капацитет и дека учат за знаење. Па неможе се во Скопје да се студира.Нека имаат можност и тие кој немат доволно среднства за Скопје нека студираат поблиску во својот град. :toe::smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.802
Поени од реакции
12.293
Јас го болдирав местото каде вели дека порано било четврто одделение што сеа е средно...но ти ме имаш погрешно цитирано
Од кај знаеш дека се без знаење?
и ја би прашал за паушалните изјави во смисол -денешните деца/генерации/кадри се без знаење. Интересни тврдења, без основа.

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Те разбрав Lurtz ама зборот ми беше за Солунскиот атентатор каде вели дека дисперзираните студии се на некој начин "ништо" демек.
Па и на крај краеви знаењето се цени, така да каде и да завршил ако се стекнал со знаење ќе им предност. Без разлика Дали е на УКИМ или УГД што сакаше да каже као демек таму е катастрофа.:toe:

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Факултетската диплома во оваа ебана држава не вреди, бидејќи со било каков Факултет нема да ти биде обезбедена добро платена работа...

Ама...

Добро платена работа може да ви биде обезбедена само ако:
1. Се вработите во фирма која е во сопственост на близок роднина, (па макар имате и основно образование) и ќе имате 4 часовно работно време и тоа по принцип „Нишај врата земај плата“.
2. Или пак во државна фирма по партиски клуч.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Факултетската диплома во оваа ебана држава не вреди, бидејќи со било каков Факултет нема да ти биде обезбедена добро платена работа...

Ама...

Добро платена работа може да ви биде обезбедена само ако:
1. Се вработите во фирма која е во сопственост на близок роднина, (па макар имате и основно образование) и ќе имате 4 часовно работно време и тоа по принцип „Нишај врата земај плата“.
2. Или пак во државна фирма по партиски клуч.
Правиш разлика меѓу техничка и општествена наука? Меѓу знаење и не знаење.. Постојат на светов и приватни фирми кај што книшките можете да си ги оставите дома во фиока. Ова е чисто генерализирање.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ме интересира дали дипломата од УТМС (Универзитет за Туризам и Менаџмент-Скопје) приватен, се заверува после завршувањето на Факултет во Министерство за Образование?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Вреди вреди и тоа многу, диплома+партиска книшка+роднински врски= работно место како на плажа да си:D

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ме интересира дали дипломата од УТМС (Универзитет за Туризам и Менаџмент-Скопје) приватен, се заверува после завршувањето на Факултет во Министерство за Образование?
Мене ме интересира дали е призната дипломата?

Kajgana Shop

На врв Bottom