Илегализам

• Креатор на темата нихилист
  • Време на започнување

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Трол прашање

Јас во времето додека работев куцав на форумов во работно време и понекогаш гледав филмчиња, не го пријавував тоа се со цел да заработам некоја паричка. Дали тоа ме прави илегалист?

F

Frankie Yale

Гостин
Трол прашање

Јас во времето додека работев куцав на форумов во работно време и понекогаш гледав филмчиња, не го пријавував тоа се со цел да заработам некоја паричка. Дали тоа ме прави илегалист?
Сите сме помалку илегалисти. :)

Јас на пример, немам купено оригинален софтвер in ages...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Hence the nickname? ;)
Зошто би бил сон на 9 од 10 луѓе да избегаат од репресивниот систем кога без него нели...ќе не изеде мракот...и единствените човеколики карактеристики ги добиваме благодарение на мудрите законодавци и репресивниот апарат без кој наводно ќе се претвориме во бесни врколаци кои лутаат наоколу во потрага по свежо месо...и тоа без полна месечина...:icon_lol:

Луѓето инаку масовно умираат во рамките на системот кој ги штити и сака...
Ама тие видови смрт ги нема на насловните страни.
Хеј, јас знам дека си против капитализмот, држава, правила итн, ама нели мислиш дека е малку претеризам да мислиш дека човештвото може да опстојува без правила. Од самиот почеток до самиот крај ќе си постојат, во било каков облик. Знам дека звучи како будалаштина, ама навистина е така, човекот има потреба од правило за да почувствува сигурност, а истовремено го мрази истото и сака да го нема. Зошто е тоа така, тешко е да се одговори.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Хеј, јас знам дека си против капитализмот, држава, правила итн, ама нели мислиш дека е малку претеризам да мислиш дека човештвото може да опстојува без правила. Од самиот почеток до самиот крај ќе си постојат, во било каков облик. Знам дека звучи како будалаштина, ама навистина е така, човекот има потреба од правило за да почувствува сигурност, а истовремено го мрази истото и сака да го нема. Зошто е тоа така, тешко е да се одговори.
Не размислувам во апсолутни категории...фрагментација and stuff...:)
Не е исто правило кое заедницата го донела доброволно поради заштита на својот живот,здравје и плодовите на трудот со она кое го донел некој надворешен авторитет по пат на сила и го ограбува цел живот субјектот кој наводно го штити.
Рекет.

Зошто го мрази? Затоа што под сите програмирања и слоеви на заблуди,страв и ужас, deep down in the heart of hearts човекот знае дека го лажат,крадат и му одземаат голем дел од животот. Во никој случај не се осеќа сигурен. Во денешно време дури и илузијата на сигурност не е актуелна. Можеби тоа е останато на ниво на некаков инстинкт, некакво бледо сеќавање, но не е загубено. И мило му е кога системот е заебан од некого. Може да рационализира до утре но секогаш ќе се идентификува со луѓе кои го сториле тоа...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Drzavi hvala
sto raste socijala
sto je ekonomija pala
pa ode sve u ilegala.

B

Black Guard

Гостин
на државите. И илегализмот и милитаризмот претставуваат суспензија на правото.
Грешка си ти напоменав суспензија имаме кај илегализмот но кај милитаризмот имаме ограничување на правото.
--- надополнето: Nov 17, 2011 7:20 PM ---
Умираат како последица на социјалниот притисок во рамките на системот.
Како канцер,инфаркт,пиел 10 години лексилиум или???

Дај немојте вакви банални работи како да сме земја од третиот свет,имајте малку самопочит.

Хеј, јас знам дека си против капитализмот, држава, правила итн, ама нели мислиш дека е малку претеризам да мислиш дека човештвото може да опстојува без правила. Од самиот почеток до самиот крај ќе си постојат, во било каков облик. .
Отпрвен ќе биде можеби Океј,ама потоа ќе се гтрупираат банди,пљачкаши силувачи....треба СВЕСТ и ОДГОВОРНОСТ кај анархијата дури сметам дека анархистите се полојални на државата еве јас на пример како анархо-милитант сум за анархија но и за постоење институција само за безбедност и вонредни состојби.
--- надополнето: Nov 17, 2011 7:28 PM ---
:(

Тажно, навистина. Да разбираше колку што не разбираш, многу ќе разбираше...
Штета е што погрешно се разбравме околу терминиве,само би додал за фукујама и неговиот судир на цивилизации па зарем не го забележувате групирањето и распределбата на богатството во светот(огва е за друга тема ама ај:)
--- надополнето: Nov 17, 2011 7:30 PM ---
Вакви еуфемизми продавај на друго место, ајт гитла...
На кој гитла бре-Неќам копа ме навредуваат ниту навредувам ова ти е офтопик изгледа.
--- надополнето: Nov 17, 2011 7:35 PM ---
Трол прашање

И ја имам трол прашање-дали согласно законот сум илегалист оти за семинарска не наплаќам кога имам време да направам па нема размена на пари,нема данок дали е ова илегализам????
--- надополнето: Nov 17, 2011 7:38 PM ---
Drzavi hvala
sto raste socijala
sto je ekonomija pala
pa ode sve u ilegala.
Нихилиста не го негираме пазарниот неуспех бидејќи е премногу очигледен затоа сметам дека како вродена маана на капитализмот е да генерира илегализам,можеби со примена на поразлични(антикапиталистички 102%:) макроекономски концепции и политики и со проекции,планирање би било подобро.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не размислувам во апсолутни категории...фрагментација and stuff...:)
Не е исто правило кое заедницата го донела доброволно поради заштита на својот живот,здравје и плодовите на трудот со она кое го донел некој надворешен авторитет по пат на сила и го ограбува цел живот субјектот кој наводно го штити.
Рекет.

Зошто го мрази? Затоа што под сите програмирања и слоеви на заблуди,страв и ужас, deep down in the heart of hearts човекот знае дека го лажат,крадат и му одземаат голем дел од животот. Во никој случај не се осеќа сигурен. Во денешно време дури и илузијата на сигурност не е актуелна. Можеби тоа е останато на ниво на некаков инстинкт, некакво бледо сеќавање, но не е загубено. И мило му е кога системот е заебан од некого. Може да рационализира до утре но секогаш ќе се идентификува со луѓе кои го сториле тоа...
Пријателче против што би се бунтувал ако не се системите;)

Туку пошто муабетов похипотетички не може да биде, кажи ми ако илегализмот превладее над сегашнава ситуација, што мислиш колку време ќе треба за самиот да создаде свои правила?

K

Khabs Staadnau

Гостин

Туку пошто муабетов похипотетички не може да биде, кажи ми ако илегализмот превладее над сегашнава ситуација, што мислиш колку време ќе треба за самиот да создаде свои правила?
Илегализмот е трн во општеството.Не може да превладее....
Понатаму,
организираниот криминал активно соработува со власта, тоа е факт, како таков не може да биде етикетиран како илегализам.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Г

И ја имам трол прашање-дали согласно законот сум илегалист оти за семинарска не наплаќам кога имам време да направам па нема размена на пари,нема данок дали е ова илегализам????
.
Ако ме прашуваш мене да го одговарам ова прашање ќе ти одговорам уште сега да не мислиш дека те игнорирам, за да го одговорам ова прашање ќе треба да размислам малку со мозокот но јас не сум навикнат на тоа.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Илегализмот е трн во општеството.Не може да превладее....
Понатаму,
организираниот криминал активно соработува со власта, тоа е факт, како таков не може да биде етикетиран како илегализам.
Непочитување на правилата и притоа креирање на лоби, макар истото да има припадници од власта, не ги прави не илегалисти.
Пак е илегализам, затоа што не е водење по системот, туку е добро познавање и искористување на истиот.

P.S. Дечкото бил анархо-милитарист :pos:
Wtf I don't even...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Militanten anarhist ko Bader Majnhof i Crveni brigadi, sekoe uniformirano lice e legitimna cel za otstrel, taka vikaa oni, posle renato Kurcho go staia u zatvor i posle ostarea i ete toa ti e.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Непочитување на правилата и притоа креирање на лоби, макар истото да има припадници од власта, не ги прави не илегалисти.
Пак е илегализам, затоа што не е водење по системот, туку е добро познавање и искористување на истиот.

P.S. Дечкото бил анархо-милитарист :pos:
Wtf I don't even...
Можеби во теорија, но во пракса сепак мислам дека илегализмот активно и пркоси на власта.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Страв ми е да размислувам воопштено и во апсолутни категории, shere dread and all...:)
Имаше една изрека дека ѓаволот бил во деталите, јас мислам дека и убавината е во деталите.
Ако некој ми каже дека треба да одам на робија 40 години по дифолт, затоа што сум се родил како даночен обврзник на одредена управа која менаџира со одредена територија би бил шокиран и би помислил на суицид.
Но ако ти кажам дека толку време ќе потрошиш за системот, половина твој живот, кумулативно сметано, не би била барем малку тажна на тој чуден и бизарен факт на кој никој не се осврнува?
Да ти украдат 500 денари верувам дека неколку дена би размислувала околу тоа, онака...а тука имаме пола живот во прашање.

Илегализмот нема амбии да се претвара во некаков систем. А поединечните илегалисти, секој е приказна сам за себе.

Како канцер,инфаркт,пиел 10 години лексилиум или???

Дај немојте вакви банални работи како да сме земја од третиот свет,имајте малку самопочит.
Нема доволен број синоними,метафори,високо-интелектуални изрази и стручни фрази?
Не ме загрижува дали е банално или не, исто како што армијата на трудови инвалиди која официјално брои околу 47.000 а неофицијално 100-120.000 лица во РМ - банално ги врви деновите, некој го оставил здравјето на скеле, некој во рудник, некој нервите ги оставил во фирмата, трет го запоставил семејството и децата му се туѓинци, некој загинал поради долг работен ден и пад на концентрација, некој што викаш се дружи со медикаментите...
Низ многу форми се манифестира убавината на живеењето како обичен даночен обврзник.
Nope.
Општеството нема да те засака...:)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Можеби во теорија, но во пракса сепак мислам дека илегализмот активно и пркоси на власта.
И пркоси на државата. Власта е една работа, државата друга.. :)
И власта што и пркоси на државата е илегалистичка :)

Kajgana Shop

На врв Bottom