Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
28 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
3
Ме интересира какво искуство имате со HUAWEI HARLEY 8180, цената во мобимак не е лоша и тамам се спремив да го земам, гледам многу лоши коментари за него на сајтов.

Од тоа дека е кинеско ѓубре до тоа дека нема полош телефон. Па ај да чујам други мислења.

Инаку со пост пејд договор во мобимак и можам да го земам за 2500 ден, а на пр. SAMSUNG GALAXY MINI S5570, што е тука некаде по каректеристиките би ме чинел двојно поскапо.

Па молам совет, што е најисплатливо да се земе, телефон што има wi fi, барем 3,..MP камера, touchscreen, 2GB мемориска....

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ме интересира какво искуство имате со HUAWEI HARLEY 8180, цената во мобимак не е лоша и тамам се спремив да го земам, гледам многу лоши коментари за него на сајтов.

Од тоа дека е кинеско ѓубре до тоа дека нема полош телефон. Па ај да чујам други мислења.

Инаку со пост пејд договор во мобимак и можам да го земам за 2500 ден, а на пр. SAMSUNG GALAXY MINI S5570, што е тука некаде по каректеристиките би ме чинел двојно поскапо.

Па молам совет, што е најисплатливо да се земе, телефон што има wi fi, барем 3,..MP камера, touchscreen, 2GB мемориска....
Земај го Huawei Harley, нема да погрешиш. Остај тоа дека не се добри. Тие што не се разбираат го зборат тоа. ;)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Земај го Huawei Harley, нема да погрешиш. Остај тоа дека не се добри. Тие што не се разбираат го зборат тоа. ;)
Се читаш што пишуваш?
Телефонот го има само во т-мобајл, подобро земи го t-mobile move, наместо ова срање...до душа двата телефони се нискобуџетни, ама мислам дека move е подобар.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Се читаш што пишуваш?
Телефонот го има само во т-мобајл, подобро земи го t-mobile move, наместо ова срање...до душа двата телефони се нискобуџетни, ама мислам дека move е подобар.
Добро, ама не е баш така, точно дека се нискобуџетни но Move-от е Alcatel OT-908, а Hauwei е доста продаван бренд во Азија и Австралија и има солидни модели . Можеш слободно да видиш на Google. На пример овој со топ спецификација:
http://www.gsmarena.com/huawei_u8860_honor-4197.php

Затоа полека со изборот.
--- надополнето: Nov 17, 2011 8:00 PM ---

Јас би ти препорачал Galaxy Mini сепак е Samsung во прашање па макар и дупло да платиш во споредба со Hauwei, ако не земај Harley-то. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Се читаш што пишуваш?
Ако треба да бирам од Алкател и Хјувеј, сигурно дека Хјувејот би го зел. 4ти најпродаван бренд за мобилни се. Ти немора ако не ги сакаш и другите по тебе да не ги сакаат. Тоа си е твое ако ти сметаат. Телефоните се топ. Ич нека не се мисли....нека го зима одма. ;)
--- надополнето: Nov 17, 2011 8:20 PM ---
Се читаш што пишуваш?
Иначе еве сам си кажа дека не се разбираш во телефони со овој пост. :D

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Добро, ама не е баш така, точно дека се нискобуџетни но Move-от е Alcatel OT-908, а Hauwei е доста продаван бренд во Азија и Австралија и има солидни модели . Можеш слободно да видиш на Google. На пример овој со топ спецификација:
http://www.gsmarena.com/huawei_u8860_honor-4197.php

Затоа полека со изборот.
--- надополнето: Nov 17, 2011 8:00 PM ---
За Hauwei знам доста, сум користел 2 нивни телефони, t-mobile pulse, и t-mobile pulse mini.
Исто така знам дека t-mobile move е алкател от 908.
И нивниот најнов телефон 8860 honor го знам и имам читано разни рецензии, телефонот има доста добри спецификации, ако цената е ок може да успее на нашиов пазар, се разбира ако го донесат т-мобајл.
Hauwei мн слаби камери имаат, 2та што ги користев имаа крш камери, добро до душа не ти ни треба камера на мобилен, ти треба функционалност, некоја брзина, да има кастм ромови и слично.
T-mobile pulse имаше добра подршка на madoco и xda.

Ако треба да бирам од Алкател и Хјувеј, сигурно дека Хјувејот би го зел. 4ти најпродаван бренд за мобилни се. Ти немора ако не ги сакаш и другите по тебе да не ги сакаат. Тоа си е твое ако ти сметаат. Телефоните се топ. Ич нека не се мисли....нека го зима одма. ;)
--- надополнето: Nov 17, 2011 8:20 PM ---

Иначе еве сам си кажа дека не се разбираш во телефони со овој пост. :D
Тоа што е 4ти најпродаван бренд ништо не ти менува.
Недостатоци на телефонот
Скоро никаква подршка за кастм ромови
Мала резолуција на екран 240х320, како на мојот сони ериксон од пред 3-4 години, кога ќе видиш на 2.8инчи екран не личи на ништо.
Ако го земаш телефонот за 2990денари на претплата, подобро додај уште 1000денари и земи си хпериа х8, во вип на претплата 390 е 3990денари.
Телефонот има доста голема подршка на хда, имаш ромови какви сакаш, имаш најнов андроид 2.3.5
Подобра камера има, вга видео камера, поголема резолуција на екран, поголем екран, подобар бренд.

Постот не ми е да те предомислам, значи одлуката е твоја, ти ќе земеш телефон не јас, но чим се врзуваш на претплата 2 години, барем земи нешто што ќе вреди.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
За Hauwei знам доста, сум користел 2 нивни телефони, t-mobile pulse, и t-mobile pulse mini.
Исто така знам дека t-mobile move е алкател от 908.
И нивниот најнов телефон 8860 honor го знам и имам читано разни рецензии, телефонот има доста добри спецификации, ако цената е ок може да успее на нашиов пазар, се разбира ако го донесат т-мобајл.
Hauwei мн слаби камери имаат, 2та што ги користев имаа крш камери, добро до душа не ти ни треба камера на мобилен, ти треба функционалност, некоја брзина, да има кастм ромови и слично.
T-mobile pulse имаше добра подршка на madoco и xda.

Тоа што е 4ти најпродаван бренд ништо не ти менува.
Недостатоци на телефонот
Скоро никаква подршка за кастм ромови
Мала резолуција на екран 240х320, како на мојот сони ериксон од пред 3-4 години, кога ќе видиш на 2.8инчи екран не личи на ништо.
Ако го земаш телефонот за 2990денари на претплата, подобро додај уште 1000денари и земи си хпериа х8, во вип на претплата 390 е 3990денари.
Телефонот има доста голема подршка на хда, имаш ромови какви сакаш, имаш најнов андроид 2.3.5
Подобра камера има, вга видео камера, поголема резолуција на екран, поголем екран, подобар бренд.

Постот не ми е да те предомислам, значи одлуката е твоја, ти ќе земеш телефон не јас, но чим се врзуваш на претплата 2 години, барем земи нешто што ќе вреди.
Епа кажи им го ова што ми го кажа на мене на тие што го изгласале за 4ти. Иначе не купувам јас, девојчето над нас купува. Но ако би требало да бира помеѓу Алкател и Хјувеј, нормално дека Хјувејот е подобар. Јас не ти кажав дека се подобри од С. Ериксон но во споредба со Алкателиве се доста подобри и како марка.

Е сега ако си има уште пари за додавање има доста подобри модели како некои С. Ериксони, Самсунзи итн...Изборот е нејзин. ;)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Епа кажи им го ова што ми го кажа на мене на тие што го изгласале за 4ти.
Иначе не купувам јас, девојчето над нас купува. Но ако би требало да бира помеѓу Алкател и Хјувеј, нормално дека Хјувејот е подобар. Јас не ти кажав дека се подобри од С. Ериксон но во споредба со Алкателиве се доста подобри и како марка.

Е сега ако си има уште пари за додавање има доста подобри модели како некои С. Ериксони, Самсунзи итн...Изборот е нејзин. ;)
За болдот, значи никој не гласал, и го изгласал бендот како 4ти.
Хјувеј заедно со Зте, котираат горе на листата на најголема продажба по квартали, и нормално е тоа, имаат доста модели, кинески производители се, нивните телефони се наменети воглавно за азиски пазар.
Најголема продажби достигнуваат во Кина и Индија, а сите знаеме колку жители имаат 2те земји, повеќе од 1/3 од цел свет е таму.

Девојчето што сака да купи нека пише колку пари сака да даде, ако даде 2990 денари за Хјувеј, за уште 1000денари имаш СЕ х8 кој е доста подобар.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Huawei U8180 Во t-mobile е ( Relax Surf Start 980 ден. )

Sony Ericsson Xperia X8
OS Android OS, v1.6 (Donut), upgradable to v2.1
CPU 600 MHz ARM 11 processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset
Internal 128 MB storage, 168 MB RAM
Huawei U8180
OSAndroid OS, v2.2 (Froyo), upgradable to v2.3
CPU 528 MHz processor, Qualcomm MSM7225 chipset
Internal 512 MB ROM, 256 MB RAM

Член од
28 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
3
Ех, ама малку ми забегаа коментарите. Значи не бирам меѓу huawei и alcatel, туку барам телефон со слични перформанси но со поволна цена. Овој ми изгледаше ok, + естетски многу ми се допадна, арно ама кога ги прочитав коментарите се исплашив.
Инаку веќе имам договор со т-мобиле и од Вип неможам да земам. Морам да бирам од Т-мобиле. Таму СЕ х8 ми е околу 5000, за мојот тарифен модел, а тоа ми е некако многу за буџетот, башка шо ми е некако грдичка како модел, инаку си има супер перформанси.
Сега засега можам да си дозволам 50-60 евра најмногу, а би избрала NOKIA C5-03. Само така ќе треба да останам неколку месеци без телефон (да со соберам некој денар- ако успеам!).
Во секој случај фала на коментарите.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
За болдот, значи никој не гласал, и го изгласал бендот како 4ти.
Хјувеј заедно со Зте, котираат горе на листата на најголема продажба по квартали, и нормално е тоа, имаат доста модели, кинески производители се, нивните телефони се наменети воглавно за азиски пазар.
Најголема продажби достигнуваат во Кина и Индија, а сите знаеме колку жители имаат 2те земји, повеќе од 1/3 од цел свет е таму.

Девојчето што сака да купи нека пише колку пари сака да даде, ако даде 2990 денари за Хјувеј, за уште 1000денари имаш СЕ х8 кој е доста подобар.
Јас само посочив кога би бирал меѓу Huawei и Alcatel, инаку нема збор за X8-цата, далеку подобар избор, солиден избор на rom-ови језда тоа не е и толку битно (за мене) за така мал и слаб телефон. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom