A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
У салон се неуки тие, ја вчера баш им се јавив и го барав пакетот НЕТ 6 и рекоа постои во лан зоните со цена од:
со 12/24 месеци договор - 500 денари месечно
договор на неограничено - 1200 денари некои си трошкови - 700 денари месечно
Да де, затоа tech support у канцеларија се ептен уки, коа ми се јави една гуска вчера по телефон ми идеше да идам и мамата да и ја ебам. + што збореше ко напушена со 2 на саат...

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Чим те врзале на лан така и че си останиш значи само таква мрежа има кај тебе ..

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Сакам да ве прашам. Од Штип сум и сакам да земам само нет од Близу пошто има лан во мојата зграда и пошто со Телекабел не можам веќе ни меил да проверам. Сакам да го земам пакетот од 10мбпс. Може некој од Штип да ми каже искуство со интернетот, стабилност, симнување од Замунда и тн.

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Сакам да ве прашам. Од Штип сум и сакам да земам само нет од Близу пошто има лан во мојата зграда и пошто со Телекабел не можам веќе ни меил да проверам. Сакам да го земам пакетот од 10мбпс. Може некој од Штип да ми каже искуство со интернетот, стабилност, симнување од Замунда и тн.
Зависи зашо ти треба , симнувањето од замунда у нормални услови барем кај мене иде до 1,2 MB/s на добар торент може само повеќе да вадеш помалку никогаш.Стабилност не е баш најнај , у нормални услови е 10/10 стабилност ама има моменти (па и денови недели ) по 5-6 саати на ден константно 3-4 дена по ред да нема нет до сеа од како имам нет од 2009 случило се е едно 20пати ... Једино лошо шо не ми се свиѓа е шо има релативен пинг , случува се на македонски сервер денеска да имаш 0-10 пинг утре 120+.Мислам дека доволно ти помогна :) Ако има нешто плус пиши ми ПМ ;)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Зависи зашо ти треба , симнувањето од замунда у нормални услови барем кај мене иде до 1,2 MB/s на добар торент може само повеќе да вадеш помалку никогаш.Стабилност не е баш најнај , у нормални услови е 10/10 стабилност ама има моменти (па и денови недели ) по 5-6 саати на ден константно 3-4 дена по ред да нема нет до сеа од како имам нет од 2009 случило се е едно 20пати ... Једино лошо шо не ми се свиѓа е шо има релативен пинг , случува се на македонски сервер денеска да имаш 0-10 пинг утре 120+.Мислам дека доволно ти помогна :) Ако има нешто плус пиши ми ПМ ;)
Фала на одговорот, токму тоа ме интересираше.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Замунда

Тракер-мк
[/quote]

Eте гледаш дека брз е нетот :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да де, затоа tech support у канцеларија се ептен уки, коа ми се јави една гуска вчера по телефон ми идеше да идам и мамата да и ја ебам. + што збореше ко напушена со 2 на саат...
:pos:
I see dumb people.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Супер е денес, и торентиве летаат а и обичното сурфање со browser е ко подмачкано :)

Член од
21 април 2008
Мислења
271
Поени од реакции
131
има ли најава да доагаат и по другиве градови или к***ц ??

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

+Стримувам у моментот на мерењево на 320кбпс квалитет музика на радио...
Пакет 8/200 + фиксна...Лан зона...

Kajgana Shop

На врв Bottom