Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
Нешто чудно се дешава со компјутеров, не отвара страни, за некои чекам и по 10 минути па на моменти кажува дека нема конекција (firefoxот) а го гледам брат ми дека игра кантер на нет без проблеми

Некое решение? :)
поништи го договорт со кејблтел.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нешто чудно се дешава со компјутеров, не отвара страни, за некои чекам и по 10 минути па на моменти кажува дека нема конекција (firefoxот) а го гледам брат ми дека игра кантер на нет без проблеми

Некое решение? :)
Прееска имаше некои проблеми. И мене не ми отвораше страни а преку Скајп со микрофон си правев муабет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
И прееска и вчера, а изгледа и утре, еве го тој периодот како лани кога зезаше нетот од Cabeltel :(

Потполно исти работи се случуваа и тогаш, само што овој пат ќе бидам стриплив, нема смисла...нетот е топ цели 5/6 месеци кај мене, така да за неколку дена и повремено губење на конекција (само при browsing) за мене не е голем проблем.

Мислам дека пак се работи за оптеретеност на мрежата, треба пак абгрејд на серверите да прават, многу нови корисници се уклучија последниве неколку месеци...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Доколку има иста/слична тема - слободно нека ја избрише некој модератор ...

Е сега ,

Прашањето ми е - дали некој се обидел со овој начин на онлајн заработка (тргување со валути/добра/итн) и дали некој може да каже дали вреди воопшто човек да почне со истото или тнка е работата (секако , не како начин на живеење туку пример - да се издвои некои 50/100еур + на крај од месец :D)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Да нетот е повторно на стари патеки = супер :)

Член од
9 септември 2011
Мислења
30
Поени од реакции
20
Имам интернет од Cabletel. Купив рутер од AMC "TP-LINK". Како да го подесам за да имам интернет и на компјутер и на лап-топ ?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
јас го надминав мојот интернет лимит но брзината остана иста,кога го купив лаптопот и првиот месец надминав 30 гига лимит не ми падна отидов до 40-45 гб некаде после другите месеци пагасе после 30 гб лимит ама бев го зел компјутерот на мојот братучед и го корисев 1 месец брзината остана иста надминав 30 гб пак до 40-45 гб отидов не ми падна сакам да земам да пробам уште еден компутер мислам дека исто така првиот месец нема да падне ама натака со секој нов компутер првиот месец не пага никако знае некој што може да е тоа ако знае некој нека пише позз до сите

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Си го фатил на финта друже, али не пишувај вака по форуми да не дознае. Само стаај му нови компјутери.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
и ќе има неограничен интернет на сите КОМПУТЕРИ

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај нека ми кажи некој дали можи после свичер да се поврзи рутер т.е. дали би работело така или мора да е одма после модемот???

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Како да ставам заштита на wireless? Никако не можам да се снајдам :(

Kajgana Shop

На врв Bottom