Факултет за Електротехника и информациски технологии

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Дечки, ми треба мала помош од вас. Јас сум бруцош, запишана сум на ТК, ама некако на кого и да му го кажам тоа ми вика да си се префрлам на енергетика дур можам, зошто со ТК џабе ќе сум учела толку за на крај да не ми се исплатело и да нема работа.. Од постарите колеги, што мислите? За да знам ако не да си се префрлам на време.

A

apidrone

Гостин
Цветан Гавровски слабо предава? Да не не си бил на предавања? Мене ми е супер човекот, се шо имаше е предадено, е сеа дека бараат претерано многу имам и за тоа слушнато, а в сабота и че видам. Планирам цела оваа недела да ми биде само за мерна. Од вежби на предавање, од предавање в читална, од читална на спиење. Сето ова Repeat Until сабота. То е то:(
Абе за Сигнали зборев јас :D
--- надополнето: Nov 14, 2011 8:07 PM ---
Дечки, ми треба мала помош од вас. Јас сум бруцош, запишана сум на ТК, ама некако на кого и да му го кажам тоа ми вика да си се префрлам на енергетика дур можам, зошто со ТК џабе ќе сум учела толку за на крај да не ми се исплатело и да нема работа.. Од постарите колеги, што мислите? За да знам ако не да си се префрлам на време.
За жал, ти живееш во Република Македонија, каде, освен ако немаш јака врска, тешко се наоѓа работа (тука многу игра улога и факторот среќа). Не е точно дека со завршено ТК немаш шанси за работа. Секогаш можеш да конкурираш за работа во Телеком, Оне, Вип, еве новиов кабелски оператор Близу (екс Кејблтел), Телекабел и слични оператори. Дали ќе најдеш веднаш работа или после одреден период, не зависи само од тебе. Истото важи и ако имаш завршено енергетика. Веројатно се ова што кажав и тебе ти е јасно, само ти треба потврда. Па, со среќа :)
П.С. многу е важно (ако не и најважно), да го учиш тоа што го сакаш. Мене барем тоа ми е движечка сила на факултетов :D

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Абе за Сигнали зборев јас :D
--- надополнето: Nov 14, 2011 8:07 PM ---

За жал, ти живееш во Република Македонија, каде, освен ако немаш јака врска, тешко се наоѓа работа (тука многу игра улога и факторот среќа). Не е точно дека со завршено ТК немаш шанси за работа. Секогаш можеш да конкурираш за работа во Телеком, Оне, Вип, еве новиов кабелски оператор Близу (екс Кејблтел), Телекабел и слични оператори. Дали ќе најдеш веднаш работа или после одреден период, не зависи само од тебе. Истото важи и ако имаш завршено енергетика. Веројатно се ова што кажав и тебе ти е јасно, само ти треба потврда. Па, со среќа :)
П.С. многу е важно (ако не и најважно), да го учиш тоа што го сакаш. Мене барем тоа ми е движечка сила на факултетов :D
Да, имаш право, си зе запишав на ТК зошто тоа ме интересираше, а енергетика искрено воопшто не ме интересира ама луѓево почнаа малку да ме загрижуваат со нивните коментари, па ме натера да се замислам малку. Фала во секој случај :)

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Да, имаш право, си зе запишав на ТК зошто тоа ме интересираше, а енергетика искрено воопшто не ме интересира ама луѓево почнаа малку да ме загрижуваат со нивните коментари, па ме натера да се замислам малку. Фала во секој случај :)
Сигурно тие луѓе не се на електро. За сите има работно место, ама сите не бараат работа. Е сеа ако немаш некој факултет тешко и дека че најдиш работа и да ја бараш (електро е нели еден од оние најценетите факултети).
И за на крај најважно од се е да УЧИШ, шо ме потсетува дека в сабота полагам. Ај чао

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Само учење деца и тоа ќе ве спаси од оваа беда наречена Македонија. :LOL: Ми се допаѓа тоа што дипломата од електро е светски признаена, па ми дава уште повеќе поттик како луд да учам и после знаењето да го материјализирам низ цел свет. :) Viva La Electro. :ROFLMAO:

Член од
1 ноември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Да не знае некој како излеа усното полагање кај Зајкова математика колку прашања дава , што дава нешто АУ да каже.. И ме интересира ако си паднат кај неа математика на колоквиум дали можеш да полагаш усно? :drk:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Да не знае некој како излеа усното полагање кај Зајкова математика колку прашања дава , што дава нешто АУ да каже.. И ме интересира ако си паднат кај неа математика на колоквиум дали можеш да полагаш усно? :drk:
Потенцирај која математика... Зајкова предава 1,2,3 и 4

Член од
1 ноември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
математика 1.. кажувајте брзо утре треба да се полага човече божји :vozbud:

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
математика 1.. кажувајте брзо утре треба да се полага човече божји :vozbud:
Математика 1: Ѕирни си во учебнико тие најважни теореми и дефиниции шо се, да знајш да изведуваш + дава и задачи да решите. Лани памтам дека даде за апсолутна вредност секако, за др не ми текнува. Ако паднеш само усно или само писмено, тоа си го полагаш во првата испитна сесија, за понатаму мислам дека се мора да полагаш. Усно на испит ти дава да бираш или на табла или во тетратка. Во тетратка дава 3 ЛЕКЦИИ, на табла мислам дека е полесно

Член од
1 ноември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
знае ли некој програмирање? полагам во сабота незнам ништо.. некој да ми каже некоја тактика како да научам , од кај да научам :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
знае ли некој програмирање? полагам во сабота незнам ништо.. некој да ми каже некоја тактика како да научам , од кај да научам :icon_lol:
Решавај ги примерите од аудиториски, па после лабораториските и ќе знаеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom