A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

O

ob1

Гостин
хмм чудна работа :) на спидтест ми вади помалку нет а моментално симнувам филм со 1мбс и гледам дота livestream без проблем + си сурфам нормално... некој ме трола ае може ке се среди

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
хмм чудна работа :) на спидтест ми вади помалку нет а моментално симнувам филм со 1мбс и гледам дота livestream без проблем + си сурфам нормално... некој ме трола ае може ке се среди
Абе остај ти спид тест, страни општо при броусање брзо ли ти отвара?

O

ob1

Гостин
дап за 1на секунда, 2 преку сила зошто лаптопот ми е малку стар

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Знам. Мислиш тие не знаат? Си имаат некоја стратегија тие, шо ни јас ни ти појма немаме. Меѓутоа што е тука е. Моментално според мене, а и многу мина, најдобар оператор на пазарот.

Само друго ми е муабетот. Вчера кажуваш ти, демек телевизијата им значела многу на постарите, затоа се бунењава. Да, ако гледаше некој од твоите(поготово од женскиот дел) фудбал, а не шпански серии. Дај не заебавај брат, целиот проблем е во младите, што ем сакаат супер интернет, ем сакаат англиско првенство. И јас сакам, не велам не, ама сум задоволен и со тоа што го имам, затоа што тоа што го плаќам сметам дека е и малку во однос на тоа што го добивам.
Ne deka nemaat strategija tuku kako Cabletel finansiski ne bea mokni i plus operiraat samo vo 5 ili 6 gradovi a ne vo cela drzava kako ostanatite 3 operatori.So kupuvanjeto od strana na sveganite mislam deka so pobrzo tempo ke se prosirat niz cela drzava i so toa ke imaat pogolem broj na pretplatnici a so toa i da si dozvolat da kupat skap paket kako Sportklub i da go vovedat vo nivnata programska sema.Vaka so samo 160000 pretplatnici napravile matematika deka pretplatata treba da se zgolemi za najmalku 100 denari ako go kupat toj paket i so toa da vlezat vo rizik deka pretplatnicite ke pocnat da im otkazuvaat.Edinstveno ne mi e jasno so optickiov kabel sto ke go postavuvaat.Vikaat do 300 metri najmnogu od sekoj dom ke stavale koaksijalen kabel a potoa ke bil opticki namesto do sekoj dom da stavaat optika.Tuka se mesaat babi i zabi.
Nema da ima sport club na blizoo nikogas ,zatoa sto oni si imaat nivni bugarski kanali Diema i nova sport i kako sto mi kaza taa vo salonot naskoro ke bidat pusteni vo mkd ,jas mislam deka ova rebrendiranje bese zaradi sport club a i zaradi ppv kanalite koi gi isklucija a vo dogovor stoi deka imame 5 ppv kanali 2godini ,taka da toa e celta na blizoo da se zamenat tie dogovori ,spored koi imame pravo da raskineme dogovor zatoa sto oni ne go pocituvaat!!! inace se drugo ke bide isto sranje

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Фино е, само уште обичното броусање малце да се среди.

--- надополнето: Nov 16, 2011 2:52 PM ---
Нов High Score преку Wireless:

--- надополнето: Nov 14, 2011 10:00 PM ---
а би требало да се добијат поголеми брзини директно преку кабелот уштекан у PC или тоа е мала разлика, заедно со непотребно губење време на пријавување MAC адреси?
И мене ме интересира истото, колкава е разликата у брзина, ако некој воопшто мерел помеѓу Ethernet(LAN) кабел и Wireless router?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Фино е, само уште обичното броусање малце да се среди.

--- надополнето: Nov 16, 2011 2:52 PM ---

И мене ме интересира истото, колкава е разликата у брзина, ако некој воопшто мерел помеѓу Ethernet(LAN) кабел и Wireless router?
Aј малце логика?Директ да си поврзан со кабел, или да чекаш сигналот од рутерот да стигне до вифи картицата, па да ти ја отвори страната?Тоа на спидтест шо го пишува 90% не е точно, остај тоа.Кабел си е кабел.Без жици коа ќе имате гигабитен интернет па нема да приметувате разлика , вака со кабел значително е поголема разликата во брзината.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Еден совет до сите оние кој се мислат да користат интернет од Blizoo, иако иам голем број на постови, каде ги фалам Blizoo за понуди, брзини, верујте подобро платете си Телеком и раат глава, 25 дена немам интернет, пред 4-5 дена, дојдоа ме приклучија но приклучија неуспешно и му ја дувнаа, денес доаѓа друга екипа, да види што е проблемот, бидејќи пријавив дефект, дечкото гледа дома се е ок, се качува на бандера а друже вика свичот не работи, и што праиме сеа му викам, па не знам, не е моја работа тоа, ќе мора да се прејавиш да кажеш, тоа е работа на мрежната екипа, и така ќе поминат уште недела дена, па може тек тогаш ке имам, значи тотална ненгажираност, нестручност, неповрзаност помеѓу тимовите.

Нека не ве лаже ефтината цена, како јас што се прелажав, среќа што уште го имам интернетот од Телеком,
највеќе што читав постови тука на форумот, од вакви слични дешавки, не го раскинав, туку првин сакав да склучам со Blizoo, испадна паметен потег, плаќам сметка 1 700 денари чист интернет на телеком, ама у 2 години сум немал никаков проблем, за чабе не викаат Плати - па клати .
Да се цитирам сам, со помош на член од кајгана, денес дојде екипа за свичот, се качува типот на бандера проверува со лап топ, свичот работи, вика тој вчера што ти кажал не работи бил грешка, ете тоа е стручноста на екипите, еден ден доаѓа еден, вели не работи, утре доаѓа друг и вика работи, и сеа наново треба да доаѓа првиот, бидејќи била негова грешка....
Каков секс ми дадоа момциве , секоја им чест, да фатиш сите да ги врзеш на бандера да висат, па може ќе им текне и да почнат да работат како што е редот.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.178
Поени од реакции
6.203
Aј малце логика?Директ да си поврзан со кабел, или да чекаш сигналот од рутерот да стигне до вифи картицата, па да ти ја отвори страната?Тоа на спидтест шо го пишува 90% не е точно, остај тоа.Кабел си е кабел.Без жици коа ќе имате гигабитен интернет па нема да приметувате разлика , вака со кабел значително е поголема разликата во брзината.
Da napomenam deka kaj mene tie brzini se dobieni preku ruter DLink 524 povrzan so kabel do kompjuterot.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ај малце логика. 30 cm ethernet кабел од Cisco VoIP модем до WAN порт на Wireless router, мала дисторзија на оригиналниот сигнал(30 cm нема никакви проблеми да напраат, а и нема шанса за виткања на кабелот), квалитетен и ефтин рутер(Linksys WRT54GH пример), оддалеченост 5 метри од рутерот. Нека има еве и 5-10% loss ради пречки дур да стигне бранот од антената кај мене у картица(ѕид, врата, noise од други ствари што работат на 2,4 GHz range, итн...

Ethernet кабел. Го пушташ од Cisco-то и имаш 84735875687465 виткања дур да ти дојде до LAN порт-от на компјутерот. + јас лично користам лаптоп, RJ-45-ката лесно се влече на надвор пошто и тежи кабелот, додатен проблем.

Затоа прашав луѓе кои ги пробале 2-те варијанти да ми кажат што е подобро, вака теоретски јас лично мислам дека со рутер е боље што не мора да значи дека е, и не мора да значи дека сум 100% у право.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ова е преку wireless TP-LINK па сега ти види :)
Уф, одлично. Ке може само да тестираш на серверите у Софиа и Скопје да видиме колку ќе даде?(иако не е 100% валиден тестов и не е точен секогаш).

Kajgana Shop

На врв Bottom