Православието ерес или вистина?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Драги мои протестанти и православни, немате никаква причина да се расправате. Вие сите сте браќа и сестри по лудило. Бесмислено е да се карате кој е полуд. Само сте луди на малку поинаков начин, кој не менува многу на суштината...

Мислам, каде сте луди, барем сакајте се...

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Кој тера живот без господ,гледа темнина и арогантен свет изграден од питоми роботи....Сум бил,сум видел,никој неможе да ми тера контри....

K

Khabs Staadnau

Гостин
Лично мое срање е...Не е никаков цитат од никаков филм...
A што си видел? Малку контрадикторно е да пишеш дека свет без Бог е полн со питоми роботи, кога она што поданиците божји го креираат од масата е питоми роботи.

Nokia music

благодат, милост и мир од Бог Таткото
Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Кој тип на дискусија ти се допаѓа? Јас кога те прашав каде во Светото Писмо пишува за конвертирањето односно каде пишува за тоа децата да бегаат од „кривата вера“ која налага крстење на бебиња во име на „изворната вера“ која налага чекање на полнолетност, ти не ми посочи ниеден цитат.

Ако тоа не е спомнато во Светото Писмо (а секој протестант се држи само до стиховите запишано во него) тогаш како може да стори двојно крштевање? Па нема таква заповед. Или пак припадниците на тие христијански деноминации следат некое предание од Лутер, Келвин или од некој друг нивен реформатор?
Можеби сум неинформирана за постоење на протестантско предание па затоа нивните членови најпрвин биле крстени во католичка или православна црква за да потоа уште еднаш вистински и изворно се покрстат по втор пат. Некои од нив (првите реформатори) самите себе си се крстиле. Баш како и во Светото Писмo?!
човеку читаш или се праиш на ТошО? Читај дела апостолски 2:38 Крштевањето е врз основа на покајанието. Како мал само ме избањале тоа дека ме крштевале се само филмови ( Хорор филмови ) :)
Нема такво нешто како двојно крштевање ... На чисто ли си сега или?

2 Јованово
:
1:9
Секој, кој оди натаму и не останува во Христовата наука, Го нема Бога. Кој останува во Христовата наука, тој Го има и Таткото и Синот.

K

Khabs Staadnau

Гостин
О па јас сега гледам, ZOTE па кај си ти божји човеку :vozbud:

Nokia music

благодат, милост и мир од Бог Таткото
Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Аман бе ај протестант, па уште еден епитет си додаваш ПЕНТАКОСТАЛЕЦ:P

Нововерства??!??

Ти си СТАРОВЕРЕЦ ли?

Ај додека е млада темава кажи на што дрога си, за да го предвидиме текот на дискусијата, бива?
Полека малку не вреѓај, покажи го тоа што православните го викаат Смирение :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
2 Јованово
:
1:9

Секој, кој оди натаму и не останува во Христовата наука, Го нема Бога. Кој останува во Христовата наука, тој Го има и Таткото и Синот.
А во која наука треба да се остане за да ги имаш мајката и ќерката?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Драги мои протестанти и православни, немате никаква причина да се расправате. Вие сите сте браќа и сестри по лудило. Бесмислено е да се карате кој е полуд. Само сте луди на малку поинаков начин, кој не менува многу на суштината...

Мислам, каде сте луди, барем сакајте се...
Ако им викаш дека се луди, заради сопствена сатисфакција
ти си бетер луд од сите заедно што ги наброја.
Може претендираш воџа да им бидеш...не се знае.
Доста амбициозен ми делуеш. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom