Православието ерес или вистина?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
јас верувам во Исус! и во тоа што Библијата го кажува.
аха, ок. Нема потреба од криење кон која религија припаѓаш.
Повеќето протестанти и одредени секти на вакво прашање никогаш не одговараат...зашто е тоа тајна? Зашто се срамат да кажат ете..јас сум јеховин сведок, јас сум католик, јас припадник на евангелско или не знам која црква...дали се срамите од конфесијата или заедницата кон која припаѓате?

Nokia music

благодат, милост и мир од Бог Таткото
Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
аха, ок. Нема потреба од криење кон која религија припаѓаш.
Повеќето протестанти и одредени секти на вакво прашање никогаш не одговараат...зашто е тоа тајна? Зашто се срамат да кажат ете..јас сум јеховин сведок, јас сум католик, јас припадник на евангелско или не знам која црква...дали се срамите од конфесијата или заедницата кон која припаѓате?
нема да ти биде од голема корист, ама еве ако сакаш одговор јас сум протестант

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Таквите кои веруваат во „исус„ (веројатно некој познаник од маало...) и таквите кои „веруваат„ во Библијата, немаат шо друго да праат у текот од денот, па се „закачуваат„ на форуми и првата тема шо ја отвараат, тоа е тема за повраќаници, бљувотини и големи колични усен секрет, насочени кон православната Црква.

Ај почни да ни‘ причаш за „точното учење„ од Твојата заедница па да почнам да Ве пердашам...
Get a life или уште подобро за тебе http://www.najdirabota.com.mk/

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Таквите кои веруваат во „исус„ (веројатно некој познаник од маало...) и таквите кои „веруваат„ во Библијата (веројатно добиена бесплатно...), немаат шо друго да праат у текот од денот, па се „закачуваат„ на форуми и првата тема шо ја отвараат, тоа е тема за повраќаници, бљувотини и големи колични усен секрет, насочени кон православната Црква.

Ај почни да ни‘ причаш за „точното учење„ од Твојата заедница па да почнам да Ве пердашам...
ти мислиш дека ова е Ринг! ако сакаш да почнеме, Јас сум протестант, пентакосталец. Повели почни гледам храбар си, ама спреми се да одговараш и образложуваш нововерства од вашата заедница која ја нарекуваш црква

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
нема да ти биде од голема корист, ама еве ако сакаш одговор јас сум протестант
Добро, мада неодредено...Чорбаџија ниеднаш не кажа кон која протестантска припаѓа.
Дали само православието за тебе е погрешно? Што бива со викарките, синовите на Один, муслиманите, џедаите, сатанистите...дали у ствари е погрешно да веруваш во нешто што е за тебе ок, те исполнува, а истовремено не им чиниш зло на другите? Само батали војни и слични примери пошто нит сум бил у Среден Век нит сум палел луѓе на ломача. Со што тебе те повредува православието и верувањето на православен верник?
Во врска со православието. Да си каже секој што мисли.
Ако си протестант, нели е подобро да ја отвориш темата да си каже кој што мисли за протестантизмот?

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
ти мислиш дека ова е Ринг! ако сакаш да почнеме, Јас сум протестант, пентакосталец. Повели почни гледам храбар си, ама спреми се да одговараш и образложуваш нововерства од вашата заедница која ја нарекуваш црква
Гледав на тв спектакли во големи дворани, паѓаа у транс, вриштеа, со звучници, музика... необични ритуали. Ги претставија како пентакосталци...дали така правите и овде во Македонија?

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Добро...Чорбаџија ниеднаш не кажа кон која протестантска припаѓа.
Дали само православието за тебе е погрешно? Што бива со викарките, синовите на Один, муслиманите, џедаите, сатанистите...дали у ствари е погрешно да веруваш во нешто што е за тебе ок, те исполнува, а истовремено не им чиниш зло на другите? Само батали војни и слични примери пошто нит сум бил у Среден Век нит сум палел луѓе на ломача. Со што тебе те повредува православието и верувањето на православен верник?
Ако си протестант, нели е подобро да ја отвориш темата да си каже кој што мисли за протестантизмот?
отовори ти со задоволство ќе пишувам таму. Јас отворив за ова, ако ви се свиѓа пишувајте ако не никој со сила никого не тера
--- надополнето: Nov 15, 2011 12:30 PM ---
Гледав на тв спектакли во големи дворани, паѓаа у транс, вриштеа, со звучници, музика... необични ритуали. Ги претставија како пентакосталци...дали така правите и овде во Македонија?
Не. го славиме Бог со музика ама не паѓаме во транс!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ајде де....:icon_lol:

А ја „као„ сум Ти нешто должен па Ти ќе напаѓаш а јас ќе се бранам, не? Море, на форумов сум речиси 4 години и таквија ка Ти веќе сум ги видел, а на миљон прашања веќе имам пишувано/одговорено, така да не си ласкај дека сега, баш ради Тебе. ќе си го арчам денов, пишувајќи за работи кои веќе ги имам напишано.

Но како реков, наместо да пљукаш по православната Црква, дај удри една реклама за Твојата/Вашата маалска зедница и не арчи си време со православието.

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Ајде де....:icon_lol:

А ја „као„ сум Ти нешто должен па Ти ќе напаѓаш а јас ќе се бранам, не? Море, на форумов сум речиси 4 години и таквија ка Ти веќе сум ги видел, а на миљон прашања веќе имам пишувано/одговорено, така да не си ласкај дека сега, баш ради Тебе. ќе си го арчам денов, пишувајќи за работи кои веќе ги имам напишано.

Но како реков, наместо да пљукаш по православната Црква, дај удри една реклама за Твојата/Вашата маалска зедница и не арчи си време со православието.
Не се рекламирам ниту пак заедницата, за разлика од тебе кои ракламираш Ликовен салон а не Црква
--- надополнето: Nov 15, 2011 12:34 PM ---
Не се рекламирам ниту пак заедницата, за разлика од тебе кои ракламираш Ликовен салон а не Црква
Згора на тоа нели рече ќе шамараш. Јас не те терам да си го трошиш денот, бракај си работа

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај, биди ми поздравен и пријатен о(п)станок на форумов. На вакви прилепско-битолски квази-духовитости и агресивност, веќе сум навикнат....

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Ај, биди ми поздравен и пријатен о(п)станок на форумов. На вакви прилепско-битолски квази-духовитости и агресивност, веќе сум навикнат....
Прекрасен речник :) само пророштвото не ти запали некако не сум ниту од прилеп ни па од битола

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
OOOOuuu shit nigaaaz its the biblical logic tread

Acid чекам b&hammer.
Воа погоре, е типична протестантска (па и Исламска) логика на апологизирање на својата верска убеденост, која се состои во принципот/релацијата „Јас и Писмото„; при што се формира еден демонски затворен круг, каде нештата самите себе се докажуваат, а во тој круг ништо не смее да влезе или излезе, оти „нештото„ автоматски ќе биде побиено од „кругот„.

Kajgana Shop

На врв Bottom