МРТВ ГО КРАДЕ НАРОДОТ!

Дали сте задоволни од МРТВ?

• Да.

Гласови: 23 12,3%
  • Не.

Гласови: 135 72,2%
  • Не ме интересира./Не се замарам.

Гласови: 29 15,5%

• Вкупно гласачи
    187

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Ние младите денес имаме работа, заработуваме, постарите се тие што немаат, кога све пропадна они останаа без работа и никој не сака да прими постари луѓе кога може да вработи млади амбициозни и креативни и имаат факултети завршено со учење, а не како денес лупни неколку илјади евра и купи си диплома со куропецање, а без работа им остана да чекаат години за да стасаат до пензија.
--- надополнето: Nov 14, 2011 12:27 PM ---

Очигледно врска немаш колку кошта изработка на една скулптура од скица па се до целосна реализација
--- надополнето: Nov 14, 2011 12:38 PM ---

Прво и основно кога ќе пуштам МРТВ сакам да видам слика во боја а не црнобело, за греови се, не е ни црнобело туку бледосиво
Најјакиот дел во целава работа пријателе е што скулптурите немаат никаква врска со телевизијата. И дискутираш вкусови, тебе ако не ти се свиѓа, незначи дека не оди на подобро. Ако си против моменталната партија на власт, незначи дека е лоша. Тоа е твое лично субјективно мислење. Дали ме виде мене да спомнам дека државата краде? Не. Дали ме виде да спомна дека власта краде? Не. Дали ме виде да спомнам дека телевизијата краде? Не. Ти кажав шо е дефиниција за крадење, ти идеш ко деген некој со глава у ѕид. Ако ти е греота, не ја гледај бе, изгаси ја, впрочем, земи гледај HBO, o wait, тоа треба да го платиш 600 денара,

HBO ЈА КРАДАТ ДРЖАВАТА ЧУУУУЈТЕ И ПОЧУЈТЕЕ!!! 600 ДЕНАРА ЗА ПРЕТПЛАТА ЗА 2 КАНАЛИ МАЛЕЕЕ!!!

Во која фаза на мутација е телевиијава? Изгледа во репризирање на прославата по повод 20 години независност (сеуште).:tapp:
Удри си ја глаата, уште неколку пати, може ќе ти текне.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Брат никаде не реков дека е ко шо треба, само кажувам дека е на добар пат. Не баш најбрзо, ама полека ќе дојде до правилната форма. Муабетот повеќе ми беше дека џабе плукате на нешто што моментално мутира, се развива. Чекајте да се направи па тогаш зборете. Истиот муабет беше со Скопје 2014, па сите дркаа кога го пуштија Аце во употреба и коа заличе градов на нешто, а предходно плукаа, крадење вака така. Никој не краде никого, се има сметка каде што ти си обврзан да платиш со законот на државата. Крадење е ако не си свесен дека парите ти ги нема, односно незаконси да се слеат во буџет нечиј.
Скулптурите ти ги спомнав затоа што ти прв ги спомна и пак ќе ти кажам луѓето не плукаа за тоа што нема да биде убав градот, туку затоа што немаат пари леб да јадат.
Сакав да ти кажам дека крадат преку скулптурите, и за тоа те прашав дали знаеш колку е вистинската цена на една скулптура, ама изгледа незнаеш

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Така е, реално гледам на работите, не цмиздрам ко пичка за секој данок или придонес за државен дел што треба да го плаќа секој, се надевам дека полека полека ќе изумрат луѓе ко вас што сакаат се бесплатно да им е. Нити јас работам во мтв нити некој што го знам, а и напоменав не сум од Скопје.
Како се викаше оноа што им го ставаат на коњите за да не може да гледаат ни лево ни десно, туку само право !?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
A ти као се знаеш во ДБК дане работиш? Пратиш цени колку би коштал 20 метарски споменик а ? Комуњарче јебига, уште долго нема да се радуваш.
--- надополнето: Nov 14, 2011 9:09 PM ---

И ти си комуњар?
За тоа што ме интересира сум одлично информиран, а затоа вас ве лажат дека немате појма колку коштаат, затоа што лично познавам неколку луѓе што ги работеа скулптурите

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
За тоа што ме интересира сум одлично информиран, а затоа вас ве лажат дека немате појма колку коштаат, затоа што лично познавам неколку луѓе што ги работеа скулптурите
Жифти кариера сподели и ја начув дека не е таа реалната цена, не ми кажаа која е, само дека дубара се направило, во што не се ни сомневам.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Жифти кариера сподели и ја начув дека не е таа реалната цена, не ми кажаа која е, само дека дубара се направило, во што не се ни сомневам.
Зависи од скулптурата да не те излажам но од прилика што имам правено муабет со повеќе луѓе едно 10 пати можда и повеќе зависи, вистинската цена е помала.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Зависи од скулптурата да не те излажам но од прилика што имам правено муабет со повеќе луѓе едно 10 пати можда и повеќе зависи, вистинската цена е помала.
Знам дека е помала, само не знам колку, тоа не ми кажаа. Инаку се знам со еден дечко кој има работено на неколку скулптури и баш и тој ми рече дека вистинската цена е помала, а и причината што позеленеа е поради големиот „квалитет“ кој соодвествува со цената.. нали.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Скулптурите ти ги спомнав затоа што ти прв ги спомна и пак ќе ти кажам луѓето не плукаа за тоа што нема да биде убав градот, туку затоа што немаат пари леб да јадат.
Сакав да ти кажам дека крадат преку скулптурите, и за тоа те прашав дали знаеш колку е вистинската цена на една скулптура, ама изгледа незнаеш
Тужи ги бе, тужи ги матер им ебам лоповска. Ама чеекај, неможеш. Знаеш зошто? Законски е.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Еј ја оптегнавте многу. Демек, јас сум најпаметна оти гласам за моменталната владеачка партија. Демек, па вие попаметни сте, оти не гласате. Демек, сите сме ние најпаметни, и демек, некој нас нешто не прашува. Аха, да, го гледавме веќе тој филм. Само сетете се (постарите) какво квиз прашање одговаравте кога одлучувавте за независност. И као, ако одлучевте да не се делите, божем немаше да се одделите.

Јас се извинувам јавно што изнесов погрешна информација дека државната телевизија треба да ги прикажува владините проекти, законските промени итн. Под тоа подразбирам да го покажува и она што оди на подобро, и она што оди на полошо. И поскапување, и намалување. Фрлајте сега камења, чекам.

Јас немам против да плаќам на МТВ, зошто верувам дека ќе тргне на подобро. Но тоа ќе биде оној момент, кога и плаќањето нема да биде селективно, нема да се вработува кој било, и на тој што ќе се вработи ќе му се даде солидна плата.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Доста политизирате. Држете се за темата. И Wolveri1ne опоменат си да знаеш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас немам против да плаќам на МТВ, зошто верувам дека ќе тргне на подобро. Но тоа ќе биде оној момент, кога и плаќањето нема да биде селективно, нема да се вработува кој било, и на тој што ќе се вработи ќе му се даде солидна плата.
Пумо програмава на МТВ е иста како кога имав 5 години и сега кога имам 20 полни и ја живеам 21та. Океј, лажам, не е иста, полоша е. Уште колку да чекаме да тргне на подобро и притоа да плаќаме ко мисири?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Пумо програмава на МТВ е иста како кога имав 5 години и сега кога имам 20 полни и ја живеам 21та. Океј, лажам, не е иста, полоша е. Уште колку да чекаме да тргне на подобро и притоа да плаќаме ко мисири?
Уште малце, само што не е тргната работава, се чека уште некој глуп споменик да се направи, па после ќе се дадат пари за Емтеве и ќе откупат некоја серија од 63та.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Уште малце, само што не е тргната работава, се чека уште некој глуп споменик да се направи, па после ќе се дадат пари за Емтеве и ќе откупат некоја серија од 63та.
И тоа што викаш. Може ко за промена место „Тропска горештина“, „Мелроуз плејс“ да ја пуштат. До тогаш ќе добиваме информации од типот дали премиерот појде во вц денес и сл и уште па ќе се плаќа за тоа. Мизерија права.

Kajgana Shop

На врв Bottom