Android vs iOS vs W.P. 7

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување

Според мене најдобар е:

• Android

Гласови: 4 50,0%
  • iOS

Гласови: 1 12,5%
  • W.P.

Гласови: 3 37,5%

• Вкупно гласачи
    8
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Што оперативен систем користите?
Кој е најдобар според вас од овие три и зошто?

користев i0S, користев и андроид ..
фактички, андоид е инспириран од i0S ..сеа јесте дека i0S е дека дека поскап од андроид и неможат сите да си го дозволат ..

според функционалноста: i0S
според цената: андроид ..

* тоа што до сега го постигна i0S, никој нема да го постигне ..

Android на прво место ,бидејќи има многу фунцкии и се доближува на Аpple за брзо време ќе доминира на маркетот.

IOS и Windows 7 се затворени системи и како такви не нудат решенија ако не платиш.

И Windows Phone 7 ќе напредува доста многу и брзо, за некоја година и ќе го престигне и iOS.

Што оперативен систем користите?
Кој е најдобар според вас од овие три и зошто?
iOS веке не е што беше порано, немам ништо против, ама да бидам искрен кај нас повеке се купува како статусен симбол или да се рече дека се има Iphone него ли што служи. Сепак би избрал и користам Android, некако повеке ми се допаѓа OS-от и не си ограничен на еден бренд и телефон. :)

iOS веке не е што беше порано, немам ништо против, ама да бидам искрен кај нас повеке се купува како статусен симбол или да се рече дека се има Iphone него ли што служи. Сепак би избрал и користам Android, некако повеке ми се допаѓа OS-от и не си ограничен на еден бренд и телефон. :)

Па да, кога-тогаш Ајфоните ќе паднат, неможат вечно да царуваат. Ете Самсунг ги престигна во продажба на уредите. Ќе ги стигнат и Нокиа и ХаТеЦе. И јас би одбрал повеќе некое телефонче со Андроид. Моментално немам телефон со Андроид, но кај и да е пак ќе им се вратам.

Android на прво место ,бидејќи има многу фунцкии и се доближува на Аpple за брзо време ќе доминира на маркетот.

IOS и Windows 7 се затворени системи и како такви не нудат решенија ако не платиш.
како тоа му се доближува ?
gsmarena_001.gif

како тоа му се доближува ?
gsmarena_001.gif
Зашо глеате статистика у вакви работи? Нормално дека ќе има повеќе андроиди него iOS-и од приста причина што има помалце Епл телефони наспроти СЕ ОСТАНАТО. Тоа ти е исто коа да каеш дека поголема е шансата да те изеде удри кола него да изеде ајкула...ко секој ден луѓето да возат ајкули на работа па да се зима статистиката за точна у сите сфери.

Зашо глеате статистика у вакви работи? Нормално дека ќе има повеќе андроиди него iOS-и од приста причина што има помалце Епл телефони наспроти СЕ ОСТАНАТО.
Не е точно!! Ама баш нема никаква врска од тоа што го збориш а ни логика. Значи се зависи од побарувачката и BTW Apple никогаш не се пожалил дека не може да постигне во производство а и постојат неколку фабрики каде се произведува (се склопува) Iphone. Значи за се се изработува projection forecast за да може да се задоволи глобалната побарувачка и пазар. Исто ти е со автомобилете ама да не давам сега прости примери. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom