Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.821
Поени од реакции
8.836
А тоа што не сте верник што е ли?Многу грешите со вакви размислувања...за тоа што има места да се донира во ред е,се согласувам и тоа го правам до каде што ќе слушнам зависно од финансиите но немој да мислите дека и тие пари завршуваат на право место ,само дел од нив да но во целина не....и што се однесува до црквите свесна сум дека и таму тоа се случува значи тоа е насекаде без разлика во која установа,организација итн. живееме во едно опшество каде не владее умствениот разум повеќе,нема грижа на совест ,нема почит ,туку пред се во прашање се финансиите .Но црквата не е виновна што ние луѓето така се однесуваме ,и секој ќе одговара за своите постапки затоа викам најголемата грешка е ако ги гледаме што прават другите ..така да јас како што придонесувам во други организации така и црквата во никој случај не можам да ја отфрлам, како што кажав многу пати јас ако подарам нешто тоа е во чест на Бог а за понатаму нема јас да се грижам.
Ти подаруваш во чест на Бог, ама не правиш тоа што треба, само ја префрлаш одговорноста на некој друг и учествуваш, односно помагаш и верски и законски криминал.
Не ти реков да одиш во организации и да донираш - лично во семејството кое е загрозено - на рака. Верувај, нема на друго место да одат - ако отидеш точно до тој на кој му треба помош.
Ама и ти, како и сите други, немаш време, зарем не, и полесно е да однесеш во црква (некој да стави на сметка, да уплати во некакво здружение итн...).

Колку сакаш мачкај си ги очите, вистината е таа.

П.С. Јас не сум грешна, сосема сум чиста пред законот, имуна сум на религиозни гревови.
--- надополнето: Nov 14, 2011 12:46 PM ---
За него не станува збор дека е луд. :D
До сега никој од тие лекари не излекувал луд човек.
Со кој памет се залетуваат во таа "професија" мене не
ми е јасно.
Грешиш, душо, грешиш!!! Само што доаѓам од психијатрија, пуштија дома една женичка, си се среди, ќе си оди на советување уште некој период, битно се врати ,,назад,,.
Ептен ми го разубаве денот, а лоши прогнози и даваа....

M

Muranyi

Гостин
Ти подаруваш во чест на Бог, ама не правиш тоа што треба, само ја префрлаш одговорноста на некој друг и учествуваш, односно помагаш и верски и законски криминал.
Не ти реков да одиш во организации и да донираш - лично во семејството кое е загрозено - на рака. Верувај, нема на друго место да одат - ако отидеш точно до тој на кој му треба помош.
Ама и ти, како и сите други, немаш време, зарем не, и полесно е да однесеш во црква (некој да стави на сметка, да уплати во некакво здружение итн...).

П.С. Јас не сум грешна, сосема сум чиста пред законот, имуна сум на религиозни гревови.

Грешиш, душо, грешиш!!! Само што доаѓам од психијатрија, пуштија дома една женичка, си се среди, ќе си оди на советување уште некој период, битно се врати ,,назад,,.
Сигурна си дека не се работи за напад на демони?:vozbud:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Како тогаш ти во моментов постираш "мислења" од дома:cautious:
Тоа што си ти глуп не значи дека некој е луд.....да се разбереме.
--- надополнето: Nov 14, 2011 9:47 PM ---
Е ај да ти верувам на зборот.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Тоа што си ти глуп не значи дека некој е луд.....да се разбереме.
--- надополнето: Nov 14, 2011 9:47 PM ---

Е ај да ти верувам на зборот.
Боди!!! Не биди безобразен и некултурен!!! Мислев дека си повеќе од тоа... Немој сега да ми покажеш дека сум грешка....

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Боди!!! Не биди безобразен и некултурен!!! Мислев дека си повеќе од тоа... Немој сега да ми покажеш дека сум грешка....
Морав да му го оправдам стравот од мојата реакција.
Немам лоша душа, си лајам само :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69

Не ми се верува дека ова го читам ...по голема глупост не сум сретнала ...госпоѓице ќе ве молам преиспитајте се прво потоа пишувајте..ако не сте верник тоа е ваше право но немојте нешто што нема врска да пишувате нека не ве обзема гнев.
--- надополнето: Nov 15, 2011 3:23 PM ---
Извини вака што те потпрашувам. :)
Од кај си убедена ме интересира, кои се причините?
Па сигурно има причина но нема тука да ја споделам.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Па каков знак вие очекувате да дојде дома да ви тропне на врата и ви каже јас сум Бог ,тоа го сакате ?А дали сте достојни што барате таква работа ...тоа се поединци и избраници негови кои комуницират со него и го гледаат но и ги има околу нас но и ним не им веруваме и ги нарекуваме луди,измамници...жалосно а таквите луѓе се за почит.
Институциите за ментално здравје се полни со луѓе кои отворено комуницираат со измислени другарчиња.

Замисли дека си во бардовци, во барака 4. Имаш двајца пациенти. Еден верува дека секоја вечер зборува со Наполеон, а другиот дека секое утро зборува со Исус.

Наградно прашање: Кој од овие двајца е луд?[/quote]
Далеку од тоа ,не грешите душа.,....но од вас не може друго да се очекува освен ова..јасно ми е .

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Далеку од тоа ,не грешите душа.,....но од вас не може друго да се очекува освен ова..јасно ми е .
А од тебе што може да очекува? Ама баш ништо. „Имам доказ ама не ви кажувам“ со други зборови појма немаш за што станува збор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom