I
Intex
Гостин
Дали можеш у овој период од годината да извршиш префрлување на друг факултет?
Најпаметно е да учиш редовно, на пример секој ден после предавање да се разгледа и научи материјалот што е предаден. После тоа, недела дена пред колоквиумска убаво се седнува и не би требало да имаш проблем.сакав да прашам на кој начин спремате (5 предмети на пример) за колоквиумска сесија, за колку време и на кој начин ги учите предметите?
Iskreno da ti kazam jas nekogas citam posle predavanja, a nekogas i ne, ama zatoa 3-4 nedeli pred kolokviumska se fakam so citanje i ucenje....jas si iam svoj metod na ucenje, prvin citam, edna po edna tema, ako e podeleno po temi, i se sto sum si pocrtala vo knigata i smetam deka e vazno go zapisuvam vo tetratka, i potoa toa napisano go citam 2-3 pati i taka mi e najlesno mene...ne mozam samo so citanje da naucamсакав да прашам на кој начин спремате (5 предмети на пример) за колоквиумска сесија, за колку време и на кој начин ги учите предметите?
Потрошувачки вишок – економска мерка на задоволството на потрошувачите, која се пресметува како разлика помеѓу цената (максималната цена) што потрошувачите се подготвени да ја платат за доброто или услугата во однос со пазарната цена. Потрошувачки вишок настанува кога потрошувачот е подготвен да плати повеќе за даден производ од неговата пазарна цена.Едно за економистите, дефиниција или кратко објаснување (може и со пример) ..
- Што претставува потрошувачки вишок ?
Во ГТЦ новата читална.Ми треба одговор на едно прашање? Дали во Скопје има и други читални освен онаа во градската библиотека Браќа Миладинови која работи 24 часа? Благодарам однапред за одговорот.