Кај е најНЕбезбедно да се патува?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
По убиството на малото дете во Чаир до пред некое време, тешко да ќе е безбедно во Скопје. Треба малце повеќе да се потрудат за безбедноста на граѓаните и туристите што доаѓаат. За небезбедноста во право си, но не сме толку бетер колку што е во Бразил.
Иди прошетај во Рио кај фавелите па ќе правиме муабет, Бронкс и слични места низ светов.
Не можеш Скопје со никое друго место да го споредуваш, нормално дека и тука има такви дешавки но споредбата е смешна
Не свативте, јас пишав само од што би требал еден турист во Скопје да се пази. Фала богу дека Скопје не како местата набројани погоре.

:pos::pos:
По мирно место тешко дека ќе најдеш :)
Тоа дека ме нервираат овде... Ти си од Хром тоа е место не овие овде ЃП 1 одвај чекам да се отселам...

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
На времето кој бил во Бугарија а не бил ограбен барем еднаш сигурно потекнува од лоповска фамилија, или изгледал како скитник и немало кој да му се згне

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
:pos::pos:
По мирно место тешко дека ќе најдеш :)
Во Ѓорче само во паркот почесто може да се случат такви нешта...кражби, силување. И повеќето жртви се малолетни девојчиња или сако шеташ сам/а. Иначе до сега не сум слушнал во Ѓорче да имало кражба, и да имало ретки се случаевите.
--- надополнето: Nov 13, 2011 9:34 PM ---
На времето кој бил во Бугарија а не бил ограбен барем еднаш сигурно потекнува од лоповска фамилија, или изгледал како скитник и немало кој да му се згне
Е баш таму ме ограбија летово. :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Во Ѓорче само во паркот почесто може да се случат такви нешта...кражби, силување. И повеќето жртви се малолетни девојчиња или сако шеташ сам/а. Иначе до сега не сум слушнал во Ѓорче да имало кражба, и да имало ретки се случаевите.
Паркчето си е многу мирно само навечер може да се најде некоја будала, ама да го споредиш со Чаир, Сарај и Бутел е лудост... Баш мирна населба си е...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Паркчето си е многу мирно само навечер може да се најде некоја будала, ама да го споредиш со Чаир, Сарај и Бутел е лудост... Баш мирна населба си е...
Па да ти кажам и Бутел не знам што бара у листава... бар чистиот :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Па да ти кажам и Бутел не знам што бара у листава... бар чистиот :)
Неможам да ти одговорам ретко коа се движам натака, ама во споредба со другиве земји Македонија е paradise...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Немој да ме сватиш погрешно, не го споредив со Чаир, Бутел или пак Сарај. Само кажав дека понекогаш може да се случи и тоа во паркчето. Но многу е ретко како што кажав. Тоа почесто што го кажав е дека се случува во паркот само (ммислев само за паркот) и дека е ретко и тоа во последно време.
--- надополнето: Nov 13, 2011 9:44 PM ---
Поготово во Јужен Чикаго. Таму прекрсти се пред да одиш.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Комшијата мој појде до клозет, се лизна и скрши рака и клучна коска а камоли до бразил или авганистан да одеше
Чисто да ви дадам пример со какви мислења може да добиете подолготраен бан од форумов. Let 3 е баниран за континуирано тролување на теми надвор од подфорумот за сеир (ЧДА). Ќе се врати таман на време за да ни посака Среќна нова година. Стари, ако случајно се покаеш за постапките и ветиш дека нема да тролуваш во ниедна тема освен во ЧДА, тогаш можеби и ќе го намалиме банот :)

Останатите, продолжете со дискусијата.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ва Македонијава Битолава си ја сакам највеќе....сам си шетал, со девојка, другар - како и да си, не те чепка никој кај и да си во градот, овде едниствено ќе си чепнат ако прв го направиш тоа, дефинитивно, секој ден сум излезен, шетам, сум поминувал низ разни групи соберени, во паркови, до сега никој на никој така за џабе ништо му нема направено...било да е машко само или девојка само, освен Перо Шуте ако ве најди и позбора со вас малце (за девојките ова :D ). Најмирно е....

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Eве што се дешава во Рио преку ден, а луѓево не ни трзаат од што се навикнати гајле немаат, кај нас да видиме некој вака со пушка ќе почнеме да купуваме зејтин и брашно и ќе се криеме во скривници

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ние треба да бидеме среќни, што нема такви работи кај нас (како што се во Рио и сл.) Американец слободно може да дојде кај нас и да се чуствува безбеден.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Ми имаат кажувано дека во Барселона имало многу џепчии кои биле до таа мера испраксирани та воопшто да не осетиш дека те крадат.

Kajgana Shop

На врв Bottom