- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 11.530
- Поени од реакции
- 29.060
Ѓорче Петров
По мирно место тешко дека ќе најдеш
Ѓорче Петров
По убиството на малото дете во Чаир до пред некое време, тешко да ќе е безбедно во Скопје. Треба малце повеќе да се потрудат за безбедноста на граѓаните и туристите што доаѓаат. За небезбедноста во право си, но не сме толку бетер колку што е во Бразил.
Не свативте, јас пишав само од што би требал еден турист во Скопје да се пази. Фала богу дека Скопје не како местата набројани погоре.Иди прошетај во Рио кај фавелите па ќе правиме муабет, Бронкс и слични места низ светов.
Не можеш Скопје со никое друго место да го споредуваш, нормално дека и тука има такви дешавки но споредбата е смешна
Тоа дека ме нервираат овде... Ти си од Хром тоа е место не овие овде ЃП 1 одвај чекам да се отселам...
Во Ѓорче само во паркот почесто може да се случат такви нешта...кражби, силување. И повеќето жртви се малолетни девојчиња или сако шеташ сам/а. Иначе до сега не сум слушнал во Ѓорче да имало кражба, и да имало ретки се случаевите.
Е баш таму ме ограбија летово.На времето кој бил во Бугарија а не бил ограбен барем еднаш сигурно потекнува од лоповска фамилија, или изгледал како скитник и немало кој да му се згне
Паркчето си е многу мирно само навечер може да се најде некоја будала, ама да го споредиш со Чаир, Сарај и Бутел е лудост... Баш мирна населба си е...Во Ѓорче само во паркот почесто може да се случат такви нешта...кражби, силување. И повеќето жртви се малолетни девојчиња или сако шеташ сам/а. Иначе до сега не сум слушнал во Ѓорче да имало кражба, и да имало ретки се случаевите.
Па да ти кажам и Бутел не знам што бара у листава... бар чистиотПаркчето си е многу мирно само навечер може да се најде некоја будала, ама да го споредиш со Чаир, Сарај и Бутел е лудост... Баш мирна населба си е...
Неможам да ти одговорам ретко коа се движам натака, ама во споредба со другиве земји Македонија е paradise...Па да ти кажам и Бутел не знам што бара у листава... бар чистиот
Немој да ме сватиш погрешно, не го споредив со Чаир, Бутел или пак Сарај. Само кажав дека понекогаш може да се случи и тоа во паркчето. Но многу е ретко како што кажав. Тоа почесто што го кажав е дека се случува во паркот само (ммислев само за паркот) и дека е ретко и тоа во последно време.Паркчето си е многу мирно само навечер може да се најде некоја будала, ама да го споредиш со Чаир, Сарај и Бутел е лудост... Баш мирна населба си е...
Чисто да ви дадам пример со какви мислења може да добиете подолготраен бан од форумов. Let 3 е баниран за континуирано тролување на теми надвор од подфорумот за сеир (ЧДА). Ќе се врати таман на време за да ни посака Среќна нова година. Стари, ако случајно се покаеш за постапките и ветиш дека нема да тролуваш во ниедна тема освен во ЧДА, тогаш можеби и ќе го намалиме банотКомшијата мој појде до клозет, се лизна и скрши рака и клучна коска а камоли до бразил или авганистан да одеше